BUX
36 222.58
+2.34%
+828.00
OTP
10 900.00
+0.46%
+50.00
MOL
1 860.00
+2.14%
+39.00
RICHTER
6 895.00
+5.67%
+370.00
MTELEKOM
380.00
+0.66%
+2.00
 
2020. június 30. 11:36

Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek Európában, Ázsiában viszont az új Hong Kong-törvény ellenére is jó a hangulat. A BUX sem nagyon tér el az átlagtól, fél százalékkal süllyed, főleg az OTP húzza le. Tart a forint maratoni gyengülése, alaptőkét emel a CIG Pannónia.

Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek a világ nagy részén, a német, francia, holland és belga indexek 0,3-0,5 százalékkal süllyednek kevéssel fél tizenegy után. Kicsit nagyobb az esés Olaszországban és Londonban, egy százalék körüli. Az amerikai határidős részvényindexek is szerény mínuszban vannak, a tegnap esti jól sikerült zárás után.

Budapesten fél százalékos mínuszt jelez a tőzsdemutató, alig valamivel nagyobbat, mint Varsóban. Az OTP húzza le a piacot, 1,7 százalékkal, 11 270 forintra süllyedt. A Mol egy százalékkal, a Richter csak egytized százalékkal emelkedik. A Magyar Telekom is negyed százalékkal lett drágább.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A CIG Pannónia három százalékkal, 175 forintra drágult. Nagy tőkeemelést határozott ugyanis el a társaság még korábban, 6,3 milliárd forinttal, 9,4 milliárd forintra nő az alaptőkéje. Úgy, hogy a 33 forintos névértékű részvények névértéke 100 forintra nő. Az alaptőke-módosítással kapcsolatban a részvényeseknek nincs teendőjük, az a részvények számát sem érinti – jelentették be.

Kitartóan gyengül a forint

A forint árfolyama egy hetes folyamatos gyengülés után még mindig nem nyugodott meg. Az euró ma a 357 forintot ostromolja, újabb 80 fillérrel feljebb van, mint tegnap. Az MNB múlt heti, meglepetésszerű kamatcsökkentése óta devizánk lassan, de biztosan araszolgat lefelé. Kissé drágult az arany és az ezüst, egy százalék körüli mértékben süllyed az olaj árfolyama. Jól áll a réz, amely gyakran a gazdasági növekedési kilátásokat követi, viszonylag jó negyedévet fog zárni. Ebben azonban az is benne van, hogy Dél-Amerikában nagyon súlyos a járványhelyzet, ahonnét a világ termelésének nagy része származik.

Hong Kong rezignáltan tudomásul vette?

A tőkepiacok bizonytalanságát okozhatja az, hogy Kínában elfogadták az ellentmondásos “Hongkong-törvényt”. Ezzel ismét nőtt a valószínűsége annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtorló lépéseket alkalmaz. Emellett ezzel tönkretehetik a város pénzügyiközpont-jellegét. A hongkongi Hang Seng tőzsdeindex ma alig változott, úgy tűnik, az információ már beépülhetett az árakba. A Shanghai Composite index viszont 0,8 százalékkal emelkedett, jó volt a hangulat Japánban, Koreában és Indiában is.

Mi lesz veled, turizmus?

Egy másik, a bizonytalanságot növelő tényezőnek a Bloomberg az utazások és a turizmus kérdéseit jelöli meg.

Az Európai Unió valószínűleg meg fogja hosszabbítani az Amerikai Egyesült Államokból érkezőkre vonatkozó beutazási korlátozásokat, legalább két héttel. Minden bizonnyal egészen addig, amíg az amerikai hatóságok úrrá nem lesznek a Covid-19 járványon. Viszont az EU július 1-jétől megszünteti a kínai beutazókra vonatkozó tilalmakat, azzal a feltétellel, hogy Peking is hasonló lépést rendel el.

Kontinensünkön belül is ellentmondásos a helyzet, például Görögország továbbra sem engedélyezi a Nagy-Britanniából és Svédországból érkező közvetlen repülőjáratokat, előreláthatólag legalább július 15-éig. A turizmusról, az utazási korlátozások fokozatos megszüntetéséről délelőtt itt írtunk.

Rossz negyedévre csodás negyedév jött

A világ részvénypiacait ábrázoló MSCI All Country World Index ebben a negyedévben mintegy 18 százalékkal mehet fel a Bloomberg szerint, ha nem történik ma jelentősebb elmozdulás. Ez 11 éve nem látott ugrás lenne, persze egyben a 2008 óta nem látott legrosszabb negyedév (az idei január-március) borzasztó rossz adatát követi - írta a Bloomberg.com.

Angela Merkel német kancellár a hétvégén támogatásáról biztosította az Európai Unió tervezett Covid-19 gazdasági ösztönzőcsomagját. A beszédet ráadásul a francia elnök, Emmanuel Macron társaságában tartotta. Nagy-Britanniában pedig azt várják, hogy a miniszterelnök ma infrastruktúra-fejlesztési programot indít.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál
Eidenpenz József | 2020. július 1. 10:50
Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.
Részvény / Deviza / Áru 1800 dollár felett az arany, nagyot esett az OTP
Eidenpenz József | 2020. június 30. 18:36
A döcögős kezdés ellenére ma jól teljesítenek a tőzsdék az USA-ban és Németországban, miközben a BUX index eléggé nagyot esett. Elsősorban az OTP-részvények mélyrepülése húzta le. Sovány vigasz, hogy valamivel kisebb mértékben a lengyel és a cseh tőzsde is esett. Teljes állásba költöznek vissza a Volkswagennél, megőrülnek a Tesláért és az aranyért, ezüstért.
Részvény / Deviza / Áru CFD-kereskedés – útmutató kezdőknek
Márkázott tartalom | 2020. június 30. 15:22
A CFD, vagyis Contract For Difference egy olyan típusú szerződés, amelyet gyakran használnak a pénzügyi ágazaton belül, hiszen nagyban megkönnyíti a befektetési eszközök kereskedésének módját. Akár nagyon csekély tőke mellett is. Áttekintjük, hogyan működik a CFD-kereskedés nagyon leegyszerűsítve, fő jellemzői mentén.
Részvény / Deviza / Áru Nem friss pénzből hajt végre óriási tőkeemelést Mészáros Lőrinc biztosítója
Privátbankár.hu | 2020. június 30. 09:58
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. úgy növeli 6,3 milliárd forinttal, 9,4 milliárdra a jegyzett tőkéjét, hogy a részvényei névértékét megháromszorozza, 33 forintról 100 forintra. Ami azt jelenti, hogy a tulajdoni arányok nem változnak, így Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-je marad a biztosító fő, 24,5 százalékos tulajdonosa.
hírlevél