<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A piacok készülnek az európai kamatvágásra, ez azonban önmagában nem sokat ér - ha nem akarnak még erősebb eurót, komolyabbat kell lépni.

Egyre inkább eluralkodik a piacon az a várakozás, hogy az EKB - ha nem is csütörtöki ülésén, de idővel - 0,25 százalékra csökkentheti a már most is rekordalacsony, 0,5 százalékos euróövezeti irányadó rátát.

A kamatvágási várakozásokat erősíti az is, hogy októberben - rácáfolva az elemzői várakozásokra - több éves mélypontra esett az infláció az eurózónában.

Elemzők szerint ugyanakkor önmagában a kamatcsökkentésnek nem lenne érzékelhető tényleges hatása. Az EKB régóta arról panaszkodik, hogy az alacsony kamatok nincsenek hatással az eurózóna gyenge pontjaira; továbbra is nagy az aggodalom az államadósságszintek és a visszafogott banki hitelezés miatt.  Az EKB közbeavatkozása azért is fontos lenne, hogy idei csúcsa alatt lehessen tartani az euró árfolyamát - véli Mansoor Mohiuddin, a svájci székhelyű UBS bankház devizapiaci főstratégája.

Az Európai Bizottság előrejelzése szerint idén rekord tempóban erősödhet az euró, és 2014-ben is folytatódhat a felértékelődés a dollárral szemben. Ez az exportvezérelt európai gazdaságnak nem jó hír, és lassíthatja a kilábalást a recesszióból. Az elmúlt napok gyengülése ellenére az euró még mindig 6 százalékkal erősebb az amerikai dollárral szemben, mint 4 hónappal ezelőtt

A találgatás még kevés - jöhet a negatív kamat?

Csak attól, hogy egyre több találgatás jelent meg az euróövezeti alapkamat esetleges csökkentéséről, az euró 2 százalékot gyengült a dollárral szemben, de így is 1,35 dollár körül jár, és devizakereskedők szerint "extrém" lépésekre lenne szükség, hogy visszaálljon az 1,30 dollár körüli szintre.

Az EUR/USD 2013-ban
Friss árfolyamok >>

Mohiuddin szerint ilyen lépés lehet az EKB részéről a negatív jegybanki betéti kamat, ami júniusban már szóba került a kormányzótanács ülésén. A bankok által az EKB-nál elhelyezett betétek utáni kamat jelenleg nulla százalék. Az EKB továbbá újabb, hosszú távú refinanszírozási műveletet hajthat végre - erre Mario Draghi EKB-elnök is utalt szeptember végén az Európai Parlamentben - vagy mennyiségi enyhítésbe kezdhet.

Az elemző ugyanakkor elismerte: a valutaövezeti jegybank csak végső esetben folyamodna ezekhez az intézkedésekhez. A piaci konszenzus szerint egyelőre az alapkamat csökkentésére is várni kell, egyes elemzőházak szerint egészen a jövő évig.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló