<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Negatív kamat
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Személyes pénzügyek Büntetőkamatok is sújtják a nyugdíjpénzeket
Privátbankár.hu | 2018. július 30. 14:50
A negatív európai betéti alapkamat még olyan intézményekre is visszaüt, mint az állami nyugdíjbiztosító és egészségbiztosító Németországban, amelyek emiatt veszteségesen tudják csak elhelyezni pénzüket. Igaz, az állam közben óriási összegeket takarít meg a nullához közeli államkötvény-hozamok miatt.
Személyes pénzügyek Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 06:06
Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.
Részvény / Deviza / Áru Évek óta nem látott mélységben a svájci frank – mi történhetett?
Fellegi Tamás | 2017. július 28. 15:03
Méreteset erősödött az euró a svájci frankhoz képest, mégpedig a 2015. január 15-i elbaltázott svájci jegybanki döntés óta a legmagasabb értékre, közel 1,14 euróra. Ez már nincs is olyan messze az akkor hirtelen eltörölt 1,20-as jegybanki küszöbtől, melyről akkor az árfolyam a paritás alá esett, tönkretéve számtalan piaci szereplőt.
Személyes pénzügyek Magánszemélyeknek a nyakába is varrnak negatív betéti kamatot?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 6. 17:01
Egy német bank már bevezette, hogy a magánszemélyek 100 ezer euró feletti betétjeire áthárítja az EKB mínusz 0,4 százalékos kamatát. További pénzintézetek érdeklődnek a dolog felől. Eközben Németországban a széfek, Svájcban a betörés esetére a készpénzt is fedező lakásbiztosítások iránt nőtt meg a kereslet.
Személyes pénzügyek Már fizethetnek a németek, hogy a bankban tarthassák a pénzt
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 12. 14:15
Addig gyötörte a bankokat és a megtakarítókat az Európai Központi Bank a negatív kamatokkal és a vég nélküli fedezetlen kötvényvásárlásaival, amíg bekövetkezett az elképzelhetetlen: egy német kisvárosban a Raiffeisen helyi fiókja négy ezreléket kér éves szinten, ha valaki 100 ezer eurónál nagyobb összeget akar ott tartani.
Állampapír / Kötvény Mennyit lehet bukni a biztonságosnak hitt államkötvényekkel?
Eidenpenz József | 2016. július 6. 19:06
Egyre elképesztőbb mélységekben, sokszor mínuszban vannak a fejlett országok államkötvény-hozamai. Eközben az infláció nem biztos, hogy nulla közelében marad, az is lehet, hogy megugrik, ebbe az esetben a kötvénytulajdonosok duplán veszíthetnek.
Makro / Külgazdaság Az új válság fészke: meddig húzhatja még Japán?
Privátbankár.hu | 2016. április 19. 17:04
Az Abe Sinzó elnök nevével fémjelzett gazdaságpolitika megbukni látszik, hiába "lövi ki új nyilait" az elnök. Japán az első olyan fejlett ország, amelyiknek komoly strukturális reformokra van szüksége ahhoz, hogy túléljen. Az átalakulást azonban politikai botrányok és természeti katasztrófák övezik. Mayer László elemző szerint semmi jóra nem számíthat a szigetország gazdasága.
Makro / Külgazdaság Valami nagyon furcsa dolog történik a bankoknál
Privátbankár.hu | 2016. március 1. 09:08
A negatív kamatokkal a jegybankok a hitelezést szeretnék serkenteni, de a fegyver sok esetben visszafelé sül el: jól látszik ez azoknak a bankoknak a válaszain, akik nemhogy buktak, de még keresni is tudtak a negatív kamatok bevezetése óta. Drágább hitelek, alacsonyabb betéti kamat, drágább bankolás - mit hozott a negatív ráta?
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Makro / Külgazdaság Döntött a lengyel kormány: nem lesz árfolyamrögzítés
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 08:45
Negatív kamatlábat érvényesítenek a svájci frankon a lengyel bankok a pénzügyi stabilitási bizottság utasítására, de az árfolyamot nem rögzítik.
Deviza / Áru Jön a negatív betéti kamat? Ez kavart be a devizapiacon
Privátbankár.hu | 2014. február 12. 17:23
Az EKB "komolyan" foglalkozik a negatív betéti kamatláb bevezetésének a gondolatával.
Makro / Külgazdaság Nem kell pletykálni, nem lesz negatív betéti kamat
Privátbankár.hu | 2013. november 21. 15:37
Az Európai Központi Banknak (EKB) nincs semmilyen új mondanivalója a negatív banki betéti kamatok bevezetéséről - mondta csütörtökön Mario Draghi.
Deviza / Áru Egy kamatvágás már nem nagy szám - mínuszba kell menni?
Privátbankár.hu | 2013. november 7. 08:38
A piacok készülnek az európai kamatvágásra, ez azonban önmagában nem sokat ér - ha nem akarnak még erősebb eurót, komolyabbat kell lépni.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG