<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A rubel a dollárral szemben megnyugodni látszik, de a forint eközben nem sokat javított a rubel-pánik során elszenvedett veszteségből, nem sokkal dél előtt pedig újra gyengülni kezdett.

16:32

Kora délután megtorpant a forint zuhanása, de azóta is oldalazva gyengül a magyar deviza. Az euró 316,8-ról egyelőre visszafordult.

A Reuters híradásai szerint a forint durva gyengülését három dolog is okozhatja: egyrészt az egyre gyűrűző orosz rubelválság hat a térség devizáira, másrészt az általános elemzői várakozások szerint a lengyel jegybank vágni fog az alapkamaton hamarosan. Illetve elmondások szerint Londonban továbbra is nagy erőkkel szabadulnának a lengyel devizától, holott a rubel ma már stabilabban mozgott.

11:59

A forint nem követte le a rubel erősödést, 314 körül maradt a kurzus, és nem sokkal dél előtt a forint tovább gyengül: 316-nál is járt az euró árfolyam.

 

 

11:27

Putyin tegnapi éves sajtótájékoztatóján békülékeny arcát mutatta, habár külpolitikai kérdésekben nem tartalmazott az eddigi kommunikációtól eltérő elemet mondandója - áll a Commerzbank napi elemzésében. Az viszont tisztán látszik, hogy az orosz jegybank mögött áll, és elszántak hathatós lépéseket tenni a rubel stabilitása érdekében. A devizatartalékok apadása természetesen aggasztó kérdés lenne, ha további beavatkozásokra volna szükség. A rubel mindenesetre a dollárral szembeni 62-es árfolyam körül megnyugodni látszik, ahogy a brent olaj is moderáltabb formában csökken - szintén 62-nél tart az árfolyam.

USD/RUB
Friss árfolyam


A forint eközben nem sokat javított a rubel-pánik során elszenvedett veszteségből, 313-315 közötti bankközi kereskedést láthattunk a nap folyamán.

 

EUR/HUF
Friss árfolyamokA néhány napos orosz pánik után a figyelem ismét a fejlett piacokra irányult. A New York-i tőzsdén évek óta nem látott pozitív napnak örülhettek a befektetők, a visszatérő jó hangulatban a dollár is 1,23 alá erősödött az euróval szemben. Tegnap a japán jegybank nem tett új lépéseket a monetáris stimulus irányába, pedig a szigetország gazdaságát komolyan fenyegeti az olajár csökkenése miatti defláció és könnyen lehet, hogy rákényszerülnek a jelenleginél is nagyobb mértékű lazításra. Ma csendes nap elé nézünk adatfronton, de hangulati alapon elképzelhetőek kisebb-nagyobb mozgások.

Az orosz helyzetben megnövekedett kockázatkerülés a svájci jegybankot néhány napra az 1,20-as küszöb védelmére kényszerítette. A jegybank 25 bázispontos vágása, amivel negatív tartományba csökkentette az alapkamatot érdekes értelmezést kapott a piacon. A központi bank ugyanis korábban korlátlan mértékű devizapiaci intervencióra szánta el magát, most pedig néhány nap után „rásegített” a kamatcsökkentéssel az 1,20 tartására. A Commerzbank elemző szerint a lépés értelmezhető a hitelesség romlásaként is, ami később többe kerülhet a svájciaknak. A jelenlegi 1,2040-es nyugalmi szint a forinttal szemben 259-es centrumú bankközi kereskedést jelent.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG