<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsön számos olyan jellemzővel bír, ami miatt kedvezőbb egy hagyományos személyi kölcsönnél, a Nemzeti Bank korábbi közlése alapján az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik minősített volt. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel lehet hagyományos, illetve fogyasztóbarát hitelhez jutni júliusban, és jobban megéri-e az új konstrukció.

Július elsejétől életbe lépett a Minősített Fogyasztóbarát (MF) személyi hiteleknél egy új szabály, miszerint a bankoknak minden leendő ügyfél számára biztosítani kell, hogy az MF személyi kölcsönüket teljeskörűen tudják online intézni.

Ezen felül a fogyasztóbarát személyi hiteleknek a Magyar Nemzeti Bank kritériumrendszere alapján a következő feltételeknek kell megfelelnie:

  • a folyósítás legyen meg három napon belül,
  • a futamideje maximum 7 év lehet,
  • legyen szabad felhasználású,
  • egyenlő havi törlesztőrészletekkel rendelkezzen,
  • legyenek fixek a kamatai
  • a kamatfelár 500 ezer forint hitelösszeg alatt max 10 százalék, felette maximum 15 százalék lehet,
  • a folyósítási díj online hitelfelvétel esetén ingyenes, személyesen legfeljebb 0,75 százalék,
  • az előtörlesztési díj maximum 0,5 százalék, ha a futamidőből 1 évnél kevesebb van hátra, akkor ingyenes.

A felsorolás alapján sok feltételnek megfelel ezek közül egy jobb hagyományos személyi hitel is; a fogyasztóbarát kölcsönök két legvonzóbb tulajdonsága lehet az ügyfelek számára a teljes mértékű online ügyintézés és a gyors folyósítás.

Egy nagyobb példaösszegre, 3 millió forint esetére vizsgálták meg a Bank360 elemzői a hitelfelvételi feltételeket a hagyományos és az MF személyi hiteleknél, 60 és 72 hónapos futamidővel. Számításukban úgy vették, hogy a hiteligénylő a hitelfelvétel helyére utalja a jövedelmét, aminek összegét a legutóbbi, kedvezmények nélkül számított nettó átlagbérben, 282 900 forintban határozták meg.

 

A Bank360 kalkulátorában hárommillió forintos fogyasztóbarát kölcsönajánlat 60 hónapra a Cofidis és az Erste Bank kínálatában érhető el.

A Cofidis ajánlatának 61 631 forint a havi törlesztőrészlete és 3 697 8860 forint a visszafizetendője, 8,90 százalékos THM mellett. Az Erste Bank MF személyi kölcsöne 10,60 százalékos THM mellett kínál 63 432 forintos törlesztőrészletet és 3 828 420 forintos visszafizetendő összeget.

60 hónapos futamidővel a THM szerint sorba rendezett hagyományos személyi hitel ajánlatok első három találata mindhárom esetben kedvezőbb feltételeket kínál a fogyasztóbarát kölcsönnél, ami az jelenti, hogy THM, törlesztőrészlet és visszafizetendő összeg tekintetében is kedvezőbb a hagyományos személyi kölcsön, mint a minősített.

 

Hatéves futamidőre a fogyasztóbarát kölcsönök közül már 8,90 százalékos THM mellett találunk hitelajánlatot, a Cofidis MF személyi kölcsönét, aminek a havi törlesztőrészlete 53 424 forint, a teljes visszafizetendője pedig 3 846 528 forint. Az Erste Bank és az OTP Bank ajánlatának visszafizetendő összegei már 4 millió forint felett vannak, mégha az Erste ajánlata csak 1220 forinttal is.

A hagyományos személyi kölcsönöknél a Budapest Bank ajánlata 7,81 százalékos THM-mel érhető el, a törlesztője 52 330 forint, míg a teljes visszafizetendője 3 767 760 forint.

Összehasonlítva a THM szerint sorba rendezett ajánlatok közül kategóriánként a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel rendelkező konstrukciókat, továbbra is a nem minősített termék feltételei a kedvezőbbek. Az eredmény szoros, a két ajánlat teljes visszafizetendője között mindössze 78 768 forint a különbség.

Ahogy eddig, továbbra is jobban megéri a teljes visszafizetendő összeg szempontjából a hagyományos kölcsönöket választani, amennyiben tudjuk teljesíteni ezen hitelek feltételeit. A minimum jövedelmen felül a bankok sok egyéb követelményt határozhatnak meg a kedvező hitelekhez, mint például azt, hogy csak új ügyfelek vehetik igénybe, vagy hogy rendelkezzen az igénylő minimum egy éves folyamatos munkaviszonnyal. A Bank360 kalkulátorában ezek az információk is megtalálhatóak ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk hitelfelvétel előtt. Nagyobb hitelösszegeknél pedig azt sem szabad kizárni, hogy nem személyi kölcsön, hanem más típusú hitel lehet a megfelelő válasz az adott pénzügyi igényre. Ennek eldöntéséhez a Bank360 általános hitelkalkulátorát érdemes felkeresni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Hány telefonfülke van még az országban és mennyit használják őket?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 23. 10:01
Folyamatosan csökken a nyilvános telefonfülkék száma, de még mindig rendszeresen használják azokat, havonta átlagosan ötven hívást indítanak egy-egy nyilvános készülékről.
Személyes pénzügyek A válság ellenére is új történelmi csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2021. július 20. 12:00
Annak ellenére, hogy a koronavírus-válságnak még koránt sincs vége, és nem a legjobb évként fog bevonulni a turizmus történetébe sem a 2021-es, az Ausztriában dolgozó magyarok száma új történelmi csúcsra emelkedett. Messze a magyarok kapták a legtöbb állást júniusban, amihez hozzájárulhat, hogy osztrák dolgozókból egyre kevesebb van. Az országban azonban megint szigorítanak, így a nyár második fele erősen kérdéses.
Személyes pénzügyek Magyarország sem marad ki az időjárás okozta károkból
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 16:27
A Generali Biztosító adatai szerint július második és harmadik hétvégéjének viharai után eddig közel 5500 bejelentés érkezett, összesen 1,5 milliárd forint értékben. 
Személyes pénzügyek Ráerősített az öngondoskodás iránti igényre a járvány
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 15:12
Egyre többen veszik saját kezükbe az egészségügyi öngondoskodás kérdését – derült ki a Pénztárszövetség első negyedéves eredményeiből. A hosszú távú, nyugdíjcélú megtakarítások mellett tavaly és a 2021-es év első negyedévében a több mint 930 ezer egészségpénztári tag 8 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapította egészségügyi célú befizetéseit, ami rekordösszegnek számít az elmúlt 20 év első negyedéveit tekintve.   
Személyes pénzügyek Jól meglökte a koronavírus az asztali számítógépek iránti keresletet
MTI | 2021. július 19. 12:20
Az elmúlt három negyedévben világszerte szépen nőttek a PC-eladások, igaz, a lendület így a végére épp hanyatlásnak indult.
Személyes pénzügyek Két bank is a babaváró hitel növekvő folyósítását jelezte
MTI | 2021. július 14. 06:24
Jelentős növekedésről számolt be a babaváró hitelek folyósításában két pénzintézet.
Személyes pénzügyek Még hogy válság? Egy év alatt közel 900 milliárddal tollasodtak meg a hazai gazdagok - itt a legfrissebb privátbanki körkép!
Csabai Károly | 2021. július 12. 05:21
Nemcsak a meglévő ügyfelek számláját gyarapították a koronavírus-járvány utáni első sokkot követően jelentősen felpattant árfolyamok. Hanem a friss pénzek is, vagyis, hogy több mint másfélezren döntöttek úgy, ezentúl a pénzeik fialtatását profikra bízzák. Mindezek következtében június végén közel 47 ezer számlán már 7 ezer milliárd forintos magánvagyont kezeltek a hazai privátbankárok, akik 30 millió forint alatt szóba sem állnak módosabb honfitársainkkal, a többségnél azonban 100 millió a beugró. Egyéb érdekességek is kiderülnek a legfrissebb körképünkből.
Személyes pénzügyek Az itthon nyaraló magyarok közel fele 50 ezer forintnál kisebb büdzsével tervez
Privátbankár.hu | 2021. július 8. 12:29
32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti vakációs költségvetéssel számol idén.
Személyes pénzügyek Csak május végéig 460 milliárd forint lakáshitelt vettek fel a magyarok
MTI | 2021. július 8. 07:54
Az év első öt hónapjában már majdnem olyan értékben kötöttek hitelszerződéseket, mint a teljes 2016-os évben.
Személyes pénzügyek MNB: minél előbb kezdjenek el törleszteni a hitelmoratóriumosok!
MTI | 2021. július 6. 11:31
Binder István jegybanki szóvivő szerint az érintett ügyfelek legalább 56 százaléka minden gond nélkül tudná fizetni havi törlesztőrészletét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos