<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Mindenki azt javasolja az Astra ügyfeleinek, hogy éljenek a szeptember végén lejáró lehetőséggel, és váltsanak - de mi lesz, ha sokan nem akarnak többet fizetni?
Összetört autók roncsai az M5-ös autópályán 2012-ben. A balesetet okozó jármű vezetője elaludt. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

5 nap maradt az átszerződésre

Már csak öt napjuk van az Astra Biztosító magyarországi ügyfeleinek, hogy a román felszámolási eljárás megindulása előtt elhagyják jelenlegi, csődbe ment biztosítójukat. Az ügyfeleknek szeptember 30-ig kell dönteniük arról, hogy élnek-e a felajánlott lehetőséggel és - október elsejei kezdettel - átszerződnek-e más hazai biztosítóhoz.

A biztositas.hu közleménye szerint azok, akik szeptember 30-a után is az Astra ügyfelei maradnak, annak a már most több ezer ügyfélnek és autószerviznek a számát növelik, akiknek már most is tartozik a fizetésképtelenné vált biztosító. Azt azért hozzátesszük: aki az Astránál tartja kgfb-szerződését, az inkább annak okoz komoly problémát, akinek összetöri az autóját, hiszen a vétlen fél járművének javíttatása lehet sokkal macerásabb, a szervizek vonakodnak elvállalni azokat az ügyeket, amelyek végén az Astrának kellene fizetnie. A Magyar Biztosítók Szövetsége egyébként már megkezdte a károk kifizetését a bedőlt biztosító helyett.

4 milliárdot kell kifizetni a biztosító helyett

A biztositas.hu azt írja: a piaci becslések alapján az Astra csőd után fennmaradó kárigények elérik majd a 4 milliárd forintot. Ebben nemcsak a kötelező felelősségi és egyéb vagyoni károk, hanem a személyi sérülések, a súlyos balesetek élethosszig fizetendő járadékai is beletartoznak.

Sokan az utolsó pillanatban váltanak - ha váltanak egyáltalán

Az összesített adatok szerint eddig körülbelül az ügyfelek fele intézte el Astrás biztosításának lecserélését. Mindez azt jelenti, hogy sokan most is az utolsó pillanatra hagyják a biztosítóváltást.

Kérdéses azonban, hogy váltanak-e egyáltalán azok az ügyfelek, akiknek az Astra által megajánlott, megkötött, esetleg már előre ki is fizetett biztosítás helyett most egy drágább konstrukcióra kellene váltaniuk. Az MNB mindenesetre tájékoztatójában azt írja: a hazai jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy károkozás esetén a károsult nem a biztosítótól, hanem közvetlenül a károkozó autóstól követelje az – akár több százezer forintos, vagy milliós – kár megtérítését.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Erre költötték a háztartások a növekvő béreiket
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 18:12
Annak ellenére, hogy a hazai bérek átlagban nominálisan 7,2, reálértéken 6,3 százalékkal nőttek a második negyedévben, a kiskereskedelmi forgalom még mindig nem állt vissza a koronavírus-járvány előtti szintre – állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legfrissebb inflációs jelentésében. Egyúttal feltárta, hogy akkor mi is lett ezekkel a többletpénzekkel.
Személyes pénzügyek Ezt tehetik a családok a beígért szja-visszatérítéssel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 10:31
Az eddigi bejelentések alapján a gyermeket nevelő családok jövő februárban visszakapják befizetett személyi jövedelemadójukat a 2021-es átlagbérnek megfelelő adószintig. Mutatjuk, mire használható az összeg.
Személyes pénzügyek Hitelmoratórium: 200 ezren már törlesztik a hitelüket
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 10:25
Fél év alatt közel kétszázezer volt moratóriumos hitel esetében kezdték meg ismételten a törlesztést a banki ügyfelek a nyárig. A moratóriumra igénybevételére jogosult lakossági hitelek immár kisebb fele van a fizetési stop védőhálója alatt.
Személyes pénzügyek Babaváró az Ersténél: az ügyfelek 90 százalékának kell a 10 millió forint
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 10:05
A pénzintézet eddig 200 milliárd forint kölcsönt folyósított.
Személyes pénzügyek A szoros bizalmi légkör az egyik titka az MKB Private Banking és ügyfelei kapcsolatának
PR | 2021. szeptember 22. 10:47
A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.
Személyes pénzügyek A verseny lenyomja a jegybanki kamatemelést a személyi kölcsönöknél
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 14:47
Miközben ma délután 15 bázisponttal megugrott a jegybanki alapkamat, a money.hu összegzése szerint a nyár és az ősz eleje inkább akciókkal, semmint érdemi kamatemelésekkel telt és telik a személyi hitelek piacán.
Személyes pénzügyek Milyen utazásról álmodozhatunk ősszel?
Draskóczy Dániel | 2021. szeptember 20. 18:46
Az elmúlt másfél évben az életünk ezerféleképpen változott meg, többek között a külföldi utazásokra egy ideig nem lehetett menni. Az utóbbi hónapokban ugyan az oltásoknak köszönhetően több állam is könnyített a beutazási szabályokon, ám sok országban jelenleg is hétről-hétre változnak az előírások. Éppen ezért nagy kérdés, hogy az ősz során a járvány újabb hulláma miatt bezárulnak a kapuk, vagy az oltások valóban kellő védelmet nyújtanak, és szabadon utazhatunk majd?
Személyes pénzügyek A lakáshitel törlesztésére is kaphatunk adókedvezményt: mutatjuk, hogyan
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 19. 11:34
A nagyobb hazai egészségpénztárak zöme önsegélyező pénztárként is működik, ennek köszönhetően pedig számos egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe a tagok az egészségpénztár által nyújtott lehetőségek mellett. A Bank360 szakértői összefoglalták, hogy milyen önsegélyező pénztári szolgáltatások vehetők igénybe a nagyobb szolgáltatóknál, illetve, hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Személyes pénzügyek Rárepültek a magyarok a kormány havi 5 ezer forintos nászajándékára
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 19. 09:15
Soha nem vették még igénybe olyan sokan az első házasoknak járó adókedvezményt, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.
Személyes pénzügyek Több külföldi nyaralás, több utasbiztosítás
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 14:39
A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos