4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Részleges vagy teljes online igénylés, aktív számlavezetés, az átlagkeresetnél nagyobb havi jövedelem vagy frissen nyitott számla az adott banknál – ezek egytől egyig befolyásolhatják, hogy ki milyen kamatra jogosult, ha személyi kölcsönt igényel. Érdemes alaposan tájékozódni a bankok kínálta lehetőségek között, hiszen jelentős lehet egy-egy kamat közötti eltérés, mert az intézmények mást és mást „jutalmaznak”.

A személyi kölcsönökről sokat és sokfélét lehet hallani. Van, aki igyekszik messze elkerülni és van, aki időről-időre igénybe veszi, mikor megszorul, hiszen napjainkban az egyik leggyorsabb pénzhez jutási források egyik alternatívja ez a típusú kölcsön. Tulajdonképpen szabadon felhasználható, szinte bármire költhető (autóvásárlásra, lakásfelújításra, hitelkiváltásra stb.), gyorsan hozzáférhető hitelt jelent, amihez sok esetben még jelzálogfedezet sem szükséges. Egyes bankok például kínálnak 1 napos futamidőt, vagyis akár 24 órán belül is hozzájuthatunk a pénzhez.

Az is a személyi kölcsönök mellett szól, hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben ezeknek a hiteleknek is szemmel láthatóan alacsony a kamata, így akár 10%-os vagy annál kevesebb THM-el (THM = teljes hiteldíj mutató) is fel lehet venni a pénzt, ráadásul egyes bankok online hiteligénylésnél tovább engednek a kamatból. Legyen szó százezres nagyságú hitelről vagy éppen milliós nagyságúról, a személyi kölcsönök igen nagy népszerűségnek örvendenek 2019-ben is, ezt pedig a bankok ügyesen ki is használják.

Miért lehetnek ilyen alacsonyak a kamatok?

Az MNB néhány hónappal ezelőtti statisztikái szerint a személyi kölcsönök átlagos THM-je a 2017-es kimutatásokhoz képeset további 1,3%-al csökkent, ami odáig vezethető vissza, hogy most már egyre több pénzintézet ad személyi kölcsönt, viszont a bankok feltételei igen eltérőek lehetnek. Ezért is érdemes több helyről is ajánlatot kérni, illetve használni a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátort, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Különböző szintű feltételeket teljesítő, más-más élethelyzetből jövő személyek is igényelhetnek kölcsönt, ám nem mindegy, hogy ezt melyik banknál teszik. Egy biztos: azok száma, akik kedvező kamatozású személyi kölcsönöket igényelnek csak nőttön nő, ehhez a növekedéshez pedig hozzájárul az átlag jövedelem látványos emelkedése is, mert így egyre többen tudják a kedvezőbb kamatokhoz teljesíteni a jövedelmi követelményeket.

Idén áprilisban egy felmérés szerint a két legalacsonyabb hitelt nyújtó bank az a kettő volt, ami azontúl, hogy a hiteligénylőtől aktív számlavezetést várt el, csupán havi 200-250 ezer forint biztos jövedelmet kellett igazolnia, és máris jogosult lett a személyi kölcsönre. Mivel Magyarországon jelenleg a nettó átlag jövedelem 230 ezer Ft/fő, így akár már majdnem egyedül is teljesíthető ez a kritérium mindenféle más fedezet nélkül, ami megkönnyíti az igénylést.

Bankok és jelenlegi ajánlataik

Ahogy azt már említettük nagyban függ a kamat összege attól, hogy melyik banknak szavazunk bizalmat. Éppen ezért sem feltétlen érdemes egy nap alatt beleugrani egy személyi kölcsönbe, hanem alapos utánajárással, kalkulálással érdemes kiválasztani az adott intézményt és az általa nyújtott lehetőséget. Aki például szeretné a legalacsonyabbra letornászni a kamatot, érdemes az OTP-nél érdeklődnie, hiszen itt kamatkedvezményt kap minden olyan személy, aki az igénylést online indítja el vagy teljes egészében webes felületen intézi a procedúrát.

Az MKB személy kölcsöneinél pedig három kritérium szerint számolnak kamatot: 1. az igénylő legyen régi vagy új számlavezetője a banknak, 2. érkezzen a számlájára havonta legkevesebb 100 ezer forint, 3. a 250 ezer forintnál magasabb állandó jövedelem is befolyásolója annak, hogy milyen összegű kamatra jogosult az igénylő.A CIB Banknál ehhez képest az jár jól, aki a jövedelmét is a bankhoz utaltatja, legyen szó minimálbérről vagy éppen egy tetemesebb összegről. Az Ersténél attól függ a személyi kölcsön kamata, hogy az igénylő mennyi pénzhez szeretne hozzájutni és emellett milyen jövedelmet tud felmutatni.

A Raiffeisen új ügyfeleit jutalmazza azzal, hogy alig 8%/-os kamatkedvezményt ad akkor, ha az új ügyfél számlájára 250 ezer forintnál magasabb összeg érkezik havi szinten. Az UniCredit akkor ad kedvező kamatú személyi kölcsönt, ha az igénylő a jövedelmét a bankhoz küldeti és hitelfedezeti biztosítást is köt.A K&H-nál minél nagyobb a felvett pénzösszeg, annál kisebb a kamat, plusz nincs folyósítási díj sem, amivel szintén tetemes összegeket lehet spórolni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Még ne szaladjon a postára ingyenes készpénzfelvételért!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 09:14
Bár a parlament megszavazta és a Magyar Közlönyben meg is jelent a készpénzfelvét ingyenességét postai POS-terminálra kiterjesztő törvény, az csak a jövő év elején lép hatályba.
Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG