<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Részleges vagy teljes online igénylés, aktív számlavezetés, az átlagkeresetnél nagyobb havi jövedelem vagy frissen nyitott számla az adott banknál – ezek egytől egyig befolyásolhatják, hogy ki milyen kamatra jogosult, ha személyi kölcsönt igényel. Érdemes alaposan tájékozódni a bankok kínálta lehetőségek között, hiszen jelentős lehet egy-egy kamat közötti eltérés, mert az intézmények mást és mást „jutalmaznak”.

A személyi kölcsönökről sokat és sokfélét lehet hallani. Van, aki igyekszik messze elkerülni és van, aki időről-időre igénybe veszi, mikor megszorul, hiszen napjainkban az egyik leggyorsabb pénzhez jutási források egyik alternatívja ez a típusú kölcsön. Tulajdonképpen szabadon felhasználható, szinte bármire költhető (autóvásárlásra, lakásfelújításra, hitelkiváltásra stb.), gyorsan hozzáférhető hitelt jelent, amihez sok esetben még jelzálogfedezet sem szükséges. Egyes bankok például kínálnak 1 napos futamidőt, vagyis akár 24 órán belül is hozzájuthatunk a pénzhez.

Az is a személyi kölcsönök mellett szól, hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben ezeknek a hiteleknek is szemmel láthatóan alacsony a kamata, így akár 10%-os vagy annál kevesebb THM-el (THM = teljes hiteldíj mutató) is fel lehet venni a pénzt, ráadásul egyes bankok online hiteligénylésnél tovább engednek a kamatból. Legyen szó százezres nagyságú hitelről vagy éppen milliós nagyságúról, a személyi kölcsönök igen nagy népszerűségnek örvendenek 2019-ben is, ezt pedig a bankok ügyesen ki is használják.

Miért lehetnek ilyen alacsonyak a kamatok?

Az MNB néhány hónappal ezelőtti statisztikái szerint a személyi kölcsönök átlagos THM-je a 2017-es kimutatásokhoz képeset további 1,3%-al csökkent, ami odáig vezethető vissza, hogy most már egyre több pénzintézet ad személyi kölcsönt, viszont a bankok feltételei igen eltérőek lehetnek. Ezért is érdemes több helyről is ajánlatot kérni, illetve használni a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátort, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Különböző szintű feltételeket teljesítő, más-más élethelyzetből jövő személyek is igényelhetnek kölcsönt, ám nem mindegy, hogy ezt melyik banknál teszik. Egy biztos: azok száma, akik kedvező kamatozású személyi kölcsönöket igényelnek csak nőttön nő, ehhez a növekedéshez pedig hozzájárul az átlag jövedelem látványos emelkedése is, mert így egyre többen tudják a kedvezőbb kamatokhoz teljesíteni a jövedelmi követelményeket.

Idén áprilisban egy felmérés szerint a két legalacsonyabb hitelt nyújtó bank az a kettő volt, ami azontúl, hogy a hiteligénylőtől aktív számlavezetést várt el, csupán havi 200-250 ezer forint biztos jövedelmet kellett igazolnia, és máris jogosult lett a személyi kölcsönre. Mivel Magyarországon jelenleg a nettó átlag jövedelem 230 ezer Ft/fő, így akár már majdnem egyedül is teljesíthető ez a kritérium mindenféle más fedezet nélkül, ami megkönnyíti az igénylést.

Bankok és jelenlegi ajánlataik

Ahogy azt már említettük nagyban függ a kamat összege attól, hogy melyik banknak szavazunk bizalmat. Éppen ezért sem feltétlen érdemes egy nap alatt beleugrani egy személyi kölcsönbe, hanem alapos utánajárással, kalkulálással érdemes kiválasztani az adott intézményt és az általa nyújtott lehetőséget. Aki például szeretné a legalacsonyabbra letornászni a kamatot, érdemes az OTP-nél érdeklődnie, hiszen itt kamatkedvezményt kap minden olyan személy, aki az igénylést online indítja el vagy teljes egészében webes felületen intézi a procedúrát.

Az MKB személy kölcsöneinél pedig három kritérium szerint számolnak kamatot: 1. az igénylő legyen régi vagy új számlavezetője a banknak, 2. érkezzen a számlájára havonta legkevesebb 100 ezer forint, 3. a 250 ezer forintnál magasabb állandó jövedelem is befolyásolója annak, hogy milyen összegű kamatra jogosult az igénylő.A CIB Banknál ehhez képest az jár jól, aki a jövedelmét is a bankhoz utaltatja, legyen szó minimálbérről vagy éppen egy tetemesebb összegről. Az Ersténél attól függ a személyi kölcsön kamata, hogy az igénylő mennyi pénzhez szeretne hozzájutni és emellett milyen jövedelmet tud felmutatni.

A Raiffeisen új ügyfeleit jutalmazza azzal, hogy alig 8%/-os kamatkedvezményt ad akkor, ha az új ügyfél számlájára 250 ezer forintnál magasabb összeg érkezik havi szinten. Az UniCredit akkor ad kedvező kamatú személyi kölcsönt, ha az igénylő a jövedelmét a bankhoz küldeti és hitelfedezeti biztosítást is köt.A K&H-nál minél nagyobb a felvett pénzösszeg, annál kisebb a kamat, plusz nincs folyósítási díj sem, amivel szintén tetemes összegeket lehet spórolni.

Személyes pénzügyek Ha van még egy ingatlanja, olcsóbbá teheti a lakáshitelét is!
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 10:45
Bár a lakáshitel-felvételnél jellemzően kötelező 20 százalék saját erővel rendelkezni, abban az esetben erre nem feltétlenül van szükség, ha egy másik ingatlant pótfedezetként von be az igénylő, és az egyébként meglévő önrészt pedig magas, két számjegyű hozamot nyújtó állampapírba fekteti. Egy ilyen megoldással jelentősen csökkenthető a lakáshitel összköltsége. 
Személyes pénzügyek Otthonteremtési támogatást igényelne? A szakértő szerint kérjen segítséget a szakértőktől
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 11:21
Az otthonteremtési támogatások - Babaváró hitel, csok és falusi csok - igénylésének feltételei idén változtak, érdemes szakértő segítségét kérni a lehetőségek maximális kihasználása érdekében - hívta fel a figyelmet a Duna House ingatlanközvetítő az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében.
Személyes pénzügyek Mégsem kedd éjfél az adóbevallás határideje - újabb közleményt adott ki a NAV
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 16:31
A hétfői határidőt először keddig tolták ki, de most még egy napot kaptak az adófizetők.
Személyes pénzügyek Babavárót szeretne? Itt vannak a bankok akciói!
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 08:04
Akár több mint négyhavi törlesztőrészletnek megfelelő összeget is adnak pluszban a bankok a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek, de így sincs tolongás a kamatmentes kölcsönért. A program indulása óta megtöbbszörözték az ajándékpénzt. Van, ahol már 200 ezer forintot ér egy hitelszerződés.
Személyes pénzügyek Felújítást tervez? Így spórolhat a hiteltörlesztőn!
Gergely Péter | 2023. május 21. 19:29
Az energiaárak növekedésével többen elhalasztják a lakásvásárlást, és döntenek a jelenlegi otthonuk felújítása mellett. A felújítás gondolata a költözni nem akarókban is felmerülhet, hiszen egy korszerű lakással komoly összeget lehet megfogni a rezsiköltségen. A jelenlegi kamatszintek mellett viszont a felújítók sincsenek könnyű helyzetben, ha a munkákat hitelből végeztetnék el.
Személyes pénzügyek Vigyázat, megint lopják a banki adatainkat!
Privátbankár.hu | 2023. május 19. 14:58
Bankbiztonsági szakemberként vagy banki alkalmazottként bemutatkozó bűnözők online vásárláshoz szükséges adatok megszerzésével próbálkozhatnak - közölte az OTP Bank pénteken az MTI-vel.
Személyes pénzügyek Csúnya meglepetés érheti a kamatstopos hiteleseket
Privátbankár.hu | 2023. május 19. 09:51
Közel kétszeresére is ugorhat a törlesztőrészlet - elmondjuk miért.
Személyes pénzügyek Óriási károkat okoznak maguknak a magyarok a készpénzzel - pedig szépen nőtt a vagyon
Privátbankár.hu | 2023. május 18. 12:41
Egy negyedév alatt közel 2200 milliárd forinttal nőtt a lakosság nettó pénzügyi vagyona. Régiós összehasonlításban a magyar háztartások kifejezetten pozitív képet mutatnak a pénzügyi vagyont tekintve. Hosszú idő után először csökkent a készpénzállomány - de ahhoz képest, mekkora az infáció, nagyon keveset. 
Személyes pénzügyek Meghökkentő csúcs az összeomló hitelpiacon: ezt vajon mire veszik fel a magyarok?
Privátbankár.hu | 2023. május 18. 10:23
Az első negyedévben a devizahitel-válságban sok család vesztét okozó szabadfelhasználású jelzáloghitel-szerződések átlagos összege 70 százalékkal múlta felül a lakáscélú hitelszerződések 10 millió forint alá csúszó szerződéses összegét
Személyes pénzügyek Hoppon maradhat, aki bankhitelért ácsingózik
Privátbankár.hu | 2023. május 17. 10:14
A jegybanki tartalékkötelezettség növelése ugyanis szűkítette a bankrendszer likviditását áprilisban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG