TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Részleges vagy teljes online igénylés, aktív számlavezetés, az átlagkeresetnél nagyobb havi jövedelem vagy frissen nyitott számla az adott banknál – ezek egytől egyig befolyásolhatják, hogy ki milyen kamatra jogosult, ha személyi kölcsönt igényel. Érdemes alaposan tájékozódni a bankok kínálta lehetőségek között, hiszen jelentős lehet egy-egy kamat közötti eltérés, mert az intézmények mást és mást „jutalmaznak”.

A személyi kölcsönökről sokat és sokfélét lehet hallani. Van, aki igyekszik messze elkerülni és van, aki időről-időre igénybe veszi, mikor megszorul, hiszen napjainkban az egyik leggyorsabb pénzhez jutási források egyik alternatívja ez a típusú kölcsön. Tulajdonképpen szabadon felhasználható, szinte bármire költhető (autóvásárlásra, lakásfelújításra, hitelkiváltásra stb.), gyorsan hozzáférhető hitelt jelent, amihez sok esetben még jelzálogfedezet sem szükséges. Egyes bankok például kínálnak 1 napos futamidőt, vagyis akár 24 órán belül is hozzájuthatunk a pénzhez.

Az is a személyi kölcsönök mellett szól, hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben ezeknek a hiteleknek is szemmel láthatóan alacsony a kamata, így akár 10%-os vagy annál kevesebb THM-el (THM = teljes hiteldíj mutató) is fel lehet venni a pénzt, ráadásul egyes bankok online hiteligénylésnél tovább engednek a kamatból. Legyen szó százezres nagyságú hitelről vagy éppen milliós nagyságúról, a személyi kölcsönök igen nagy népszerűségnek örvendenek 2019-ben is, ezt pedig a bankok ügyesen ki is használják.

Miért lehetnek ilyen alacsonyak a kamatok?

Az MNB néhány hónappal ezelőtti statisztikái szerint a személyi kölcsönök átlagos THM-je a 2017-es kimutatásokhoz képeset további 1,3%-al csökkent, ami odáig vezethető vissza, hogy most már egyre több pénzintézet ad személyi kölcsönt, viszont a bankok feltételei igen eltérőek lehetnek. Ezért is érdemes több helyről is ajánlatot kérni, illetve használni a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátort, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Különböző szintű feltételeket teljesítő, más-más élethelyzetből jövő személyek is igényelhetnek kölcsönt, ám nem mindegy, hogy ezt melyik banknál teszik. Egy biztos: azok száma, akik kedvező kamatozású személyi kölcsönöket igényelnek csak nőttön nő, ehhez a növekedéshez pedig hozzájárul az átlag jövedelem látványos emelkedése is, mert így egyre többen tudják a kedvezőbb kamatokhoz teljesíteni a jövedelmi követelményeket.

Idén áprilisban egy felmérés szerint a két legalacsonyabb hitelt nyújtó bank az a kettő volt, ami azontúl, hogy a hiteligénylőtől aktív számlavezetést várt el, csupán havi 200-250 ezer forint biztos jövedelmet kellett igazolnia, és máris jogosult lett a személyi kölcsönre. Mivel Magyarországon jelenleg a nettó átlag jövedelem 230 ezer Ft/fő, így akár már majdnem egyedül is teljesíthető ez a kritérium mindenféle más fedezet nélkül, ami megkönnyíti az igénylést.

Bankok és jelenlegi ajánlataik

Ahogy azt már említettük nagyban függ a kamat összege attól, hogy melyik banknak szavazunk bizalmat. Éppen ezért sem feltétlen érdemes egy nap alatt beleugrani egy személyi kölcsönbe, hanem alapos utánajárással, kalkulálással érdemes kiválasztani az adott intézményt és az általa nyújtott lehetőséget. Aki például szeretné a legalacsonyabbra letornászni a kamatot, érdemes az OTP-nél érdeklődnie, hiszen itt kamatkedvezményt kap minden olyan személy, aki az igénylést online indítja el vagy teljes egészében webes felületen intézi a procedúrát.

Az MKB személy kölcsöneinél pedig három kritérium szerint számolnak kamatot: 1. az igénylő legyen régi vagy új számlavezetője a banknak, 2. érkezzen a számlájára havonta legkevesebb 100 ezer forint, 3. a 250 ezer forintnál magasabb állandó jövedelem is befolyásolója annak, hogy milyen összegű kamatra jogosult az igénylő.A CIB Banknál ehhez képest az jár jól, aki a jövedelmét is a bankhoz utaltatja, legyen szó minimálbérről vagy éppen egy tetemesebb összegről. Az Ersténél attól függ a személyi kölcsön kamata, hogy az igénylő mennyi pénzhez szeretne hozzájutni és emellett milyen jövedelmet tud felmutatni.

A Raiffeisen új ügyfeleit jutalmazza azzal, hogy alig 8%/-os kamatkedvezményt ad akkor, ha az új ügyfél számlájára 250 ezer forintnál magasabb összeg érkezik havi szinten. Az UniCredit akkor ad kedvező kamatú személyi kölcsönt, ha az igénylő a jövedelmét a bankhoz küldeti és hitelfedezeti biztosítást is köt.A K&H-nál minél nagyobb a felvett pénzösszeg, annál kisebb a kamat, plusz nincs folyósítási díj sem, amivel szintén tetemes összegeket lehet spórolni.

A cikk a Garantiqa támogatásával készült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Közel kétezer milliárddal tartoznak a NAV-nak a magyarok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 27. 07:33
Igaz, minimálisan, de mérséklődött az adóhivatal követelésállománya.
Személyes pénzügyek Világutolsó olajcégek, stagnáló magyar munkavállaló-szám Ausztriában
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 17:04
Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.
Személyes pénzügyek Újdonsággal rukkolt elő a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 12:23
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. E kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Személyes pénzügyek Álomnyugdíj: így halmozhat fel tízmilliókat
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 11:35
Több mint 24 millió forintot tud felhalmozni egy huszonéves nő a nyugdíjba vonulásáig, ha a nettó átlagfizetésének körülbelül 10 százalékát havonta félreteszi. Egy tíz évvel idősebb férfi pedig 26 millió forintra tehet szert - derül ki a K&H Biztosító összeállításából. A társaság tapasztalatai szerint az öngondoskodás és a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás egyre inkább a fókuszba kerül szinte mindegyik korosztályban. Ezt jelzi az is, hogy a K&H Biztosító az idei első félévben - a koronavírus-járvány ellenére – nyugdíjbiztosítások értékesítésében 24 százalékos növekedést ért el.  
Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Friss
hírlevél