<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A Flamingo 24 Kft.-t ezután Talentis Event and Marketing Kft. néven kell keresni.

Nem minden Mészáros Lőrinc-féle cégnél garantált a töretlen sikerszéria. A felcsúti üzletember egy frissebbnek mondható vállalkozása például olyan veszteséges évet zárt tavaly, hogy a bukta rendezésének érdekében nagyon komoly tőkeleszállítás mellett döntöttek. És ennek a cégnek az életében nem is ez az egyetlen aktuális és látványos változás.

A szóban forgó cég a Flamingo 24 by Talentis Kft. nevű, konferencia és kereskedelmi bemutatók szervezésével, valamint pr- és reklámtevékenységgel foglalkozó társaság. Mint a neve is jelzi, a rendezvényszervező a Mészáros-féle Talentis Group Zrt.-hez tartozik, pontosabban a Talentis Group az egyedüli tulajdonosa (korábban egy Tóth Ferenc nevű felcsúti lakos is résztulajdonos volt, de ő idén januárban kiszállt). És mielőtt rátérnénk a veszteséges évre, jöjjön a másik jelentős változás: a hovatartozást még jobban aláhúzandó a céget egy szeptember 28-i döntéssel Talentis Event and Marketing Kft.-re, vagyis rövidebb verzióban TEAM Kft.-re keresztelték át.

A változtatásról az elektronikus cégközlönyben néhány napja megjelent közlemény tanúskodik, mely egyben azt is közli, hogy a társaság ugyanezen lendülettel a törzstőke leszállításáról is döntött. Ennek értelmében a - most már - TEAM Kft. bejegyzett tőkéje

40 millió forintról a minimálisan kötelező 3 millió forintra csökken.

A cégközlöny bejegyzésében le is írják, hogy a törzstőke leszállítását a társaság veszteségének rendezése miatt lépik meg, mert a saját tőke értéke a jegyzett tőke alá csökkent.

Maga a veszteség, mely a lépést kiváltotta, a Mészáros-birodalomban mozgó összegekhez képest nem túl jelentős, és végső soron még akkor sem kell, hogy meglepetést okozzon, ha a felcsúti sikerember áll mögötte. Általános jelenség, hogy a friss cégek első üzleti éve bukással végződik: be kell indítani a vállalkozást, ami olyan többletköltségekkel jár, melyek a cég már működő, bejáratott korában nem jelennek meg újra, és akkor már beindulhat a tényleges profittermelés.

A TEAM-et (még Flamingo néven) ugyan még 2018-ban hívták életre, de már október 17-én alapították, és november 14-én jegyezték be, így valódi első évének 2019-et tekinthetjük, hozzácsapva a megelőző év utolsó két és fél hónapját. A szabály persze szabály, a céges beszámolót attól még 2018-ra is le kellett adni, így aztán a tavalyival együtt már két adatsorunk van, melyeket össze lehet vetni. Ez alapján az mondható el, hogy a TEAM

egy üzleti év alatt 30 millió forintos nyereségből 68 milliós bukást csinált.

Pedig a nettó árbevételek közben nagyon kedvezően alakultak: a cég történetének első két és fél hónapjában 121 millió forint csörgedezett be a kasszába, majd tavaly, már a teljes évben 1,3 milliárd. A TEAM eszközei is jócskán bővültek, 318 millió forintnyiról 528 milliónyira. Ezzel együtt viszont a tartozásaik is nőttek, 245 millióról 513 millióra - ez mind rövid lejáratú kötelezettség. A cég saját tőkéje pedig 70 millióról 1,4 millióra csökkent. A költségek és ráfordítások összesen 88 millióról 1,5 milliárdra nőttek.

Más kiadások is nőttek. 2018-ban a TEAM még csak egy főt foglalkoztatott, tavaly azonban már 20 teljes munkaidős és egy részmunkaidős dolgozójuk volt. A bérköltség 2018-ban annak az egy dolgozónak két és fél hónapra 301 ezer forintra jött ki, tavaly a felduzzasztott csapat már 133 millió forintot keresett. A személyi jellegű egyéb kifizetések 58 ezerről 8,4 millióra nőttek, így a személyi jellegű ráfordítások 422 ezerről 169 millióra.

A TEAM Kft. egyik ügyvezetője egyébként a 2018-as kezdetektől egészen idén szeptember másodikáig Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége, Kelemen Beatrix volt. Az ő kilépése után Balogh Ernő maradt meg egyedüliként a cég élén.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Megtámadják a fővárosi villamosbeszerzést
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 16:22
Jogorvoslati eljárást kezdeményez a Közbeszerzési Hatóság a fővárosi villamosbeszerzés kapcsán - közölte a hatóság szombaton az MTI-vel.
Vállalat Elképesztő összegekkel tartozik a bankoknak a bajba került kínai óriás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 24. 18:27
Egyes kínai bankok pénteken nyilvánosságra hozták, hogy mennyivel tartozik nekik az eladósodott China Evergrande Group.
Vállalat Megtorpant az internetes kereskedelem terjedése
MTI | 2021. szeptember 24. 07:19
Az elmúlt években megszokottnál jóval lassabban nőtt az interneten keresztül végrehajtott bankkártyás vásárlási tranzakciók száma és értéke a második negyedévben - írta a Világgazdaság pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzforgalmi statisztikái alapján.
Vállalat Vizsgálat a téglapiacon: mire jutott az építőanyag-kommandó?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 12:47
Lezárult a Gazdasági Versenyhivatalnak az a vizsgálata, amelyet még nyáron indítottak. Ebben többek között arra jutottak, hogy a fuvarozási és logisztikai díjak miatt történhetett drágulás a téglapiacon. 
Vállalat Újabb elismerést kapott a Haris Digital IoT-megoldása
PR | 2021. szeptember 23. 09:43
A Haris Digital magyar startupként a kis- és közepes vállalatok gyártás-digitalizációjával foglalkozik. A közelmúltban több versenyen is megmérették technológiájukat: a harmadik helyet szerezték meg a SelectUSA Investment Summiton, Amerika egyik legrangosabb startuprendezvényén, legutóbb pedig egy magyar seregszemlén, az iPon Novation versenyen győzedelmeskedtek a „végtelenül egyszerű, plug and play machine monitoring megoldásukkal”. De miben segíthet egy innovatív megoldás a kkv-knak növelni a hatékonyságukat, és hogyan áll Magyarország a digitalizáció ilyen tekintetében?
Vállalat Újabb 35 milliárd forintnyi innovációs pénzre pályázhatnak a hazai vállalatok
MTI | 2021. szeptember 22. 13:28
Szerdán kezdődött a PIACI KFI pályázat soros fordulója.
Vállalat Komoly uniós forrásból fejleszthet a Budapest Airport
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 21. 11:19
A Budapest Airport 1,53 millió euró értékben valósíthat meg fejlesztéseket, amelynek 70 százalékát az Európai Unió biztosítja, a fennmaradó összeget pedig a Budapest Airport állja - közölte a repülőtér üzemeltetője.
Vállalat A magyar prodHost szövetségre lépett a Microsofttal
PR | 2021. szeptember 21. 11:10
A Microsoft eddig is folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy támogathassa a magyarországi startup-közösséget, de a Microsoft for Startups Program elindításával még magasabb fokozatba kapcsolt a vállalat itthon és világszerte. A programba a vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó startupok közül elsőként és eddig egyedüliként egy ígéretes magyar vállalkozás, a prodHost is bekerült. A két márka célja nem kevesebb, minthogy együttesen lépjenek be a gyártócégek piacára.
Vállalat Orbán Viktor főtanácsadója is csatlakozott a Diófa Alapkezelőhöz
Csabai Károly | 2021. szeptember 21. 05:51
A Magyar Nemzeti Bank alelnöki posztjáról tavaly májusban távozott, s 2020 június közepétől miniszterelnöki gazdaságpolitikai főtanácsadó Nagy Márton 2021. augusztus 1-jétől a Diófa Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. E társaság tulajdonosa Magyarország 9. leggazdagabb embere, Jellinek Dániel. Aki nemcsak e személyi változásról számolt be a lapunknak adott interjújában, hanem arról is, hogy a Diófa magántőkealap-kezelési üzletága sikeresen pályázott az MFB által meghirdetett krízisalap-kezelési versenyben.
Vállalat UEFA-pénzből egyeduralom: lesz-e a Fradiból az NB I Sheriffje?
Marosi Gergely | 2021. szeptember 19. 06:09
Szeptember harmadik hetében megkezdődött az európai labdarúgókupák csoportköre, a Ferencváros az Európa-liga főtábláján a német Bayer Leverkusennel, a spanyol Betisszel és a skót Celtickel vív meg a továbbjutásért. A Fradi az első magyar klub, mely egymás után háromszor kvalifikálta magát csoportkörbe európai kupában, ezzel jelentős plusz bevételi forráshoz jutott. Ahogy a környező országokban, Magyarországon is erős dominanciát hozhat ez, az UEFA-tól érkező pénz és a megszerzett presztízs hosszú időre elszakíthatja a zöld-fehéreket riválisaiktól.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos