2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Óriási forgalmat bonyolított le a Xiaomi okostelefon-gyártó a kínai szinglik bevásárlóhetén, a fekete péntekhez kapcsolódó akciósorozat kínai megfelelőjén.

 

Az elektronikai termékeket és okos mobiltelefonokat gyártó kínai Xiaomi 22,4 milliárd jüan, azaz 3,11 milliárd dollár - 1095 milliárd forint - értékben adott el termékeiből a november 11-i szinglik napjához kapcsolódó héten a CNBC szerint. Ezt az összeget az Alibaba Tmall webáruházában a JD.com-on és más e-kereskedelmi platformokon söpörte be a cég. 

Árfolyamok és grafikonok

A két nagy online webáruház 2022 után 2023-ban sem számolt be arról, mennyit hozott nekik a Singles Day bevásárlási fesztivál. A JD csak annyit közölt, hogy rekordszámú tranzakciót könyvelt el. Az Alibaba közleménye szerint mind a kereskedelmi forgalom, mind a megrendelések száma, mind a résztvevő kiskereskedők sokasága nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Elkpakodják a mobilokat. Fotó: Depositphotos
Elkpakodják a mobilokat. Fotó: Depositphotos

Ami a márkákat illeti, a JD beszámolója szerint az Apple termékeiből 10 milliárd jüan (1,39 milliárd dollár) bevételt értek el. Ez nagyjából megegyezik a 2021-es forgalommal. A sportruházattal foglalkozó kanadai Lululemon, amely viszonylag új szereplő a kínai piacon, 260 százalékkal növelte eladásait az egy évvel korábbihoz képest. Az Alibaba nem oszt meg információt arról, hogy az egyes márkák hogyan teljesítenek az oldalain.

A szinglik napja hasonló változáson ment át az elmúlt évtizedben, mint a fekete péntek. Egynapos bevásárlásból heteken át tartó fesztivállá vált, amelyen az eladók brutális árengedményekkel próbálják magukhoz csalogatni a vásárlókat. Az idei eredmények meglepőek annak tükrében, hogy a Bain and Company az akciósorozat kezdete előtt szomorú előrejelzést jelentetett meg. E szerint a kínai vevők 77 százaléka azt nyilatkozta, hogy nem szándékozik bővíteni vásárlásait 2022-höz képest az idei szinglik napján.
 

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
Vállalat A választások előtti napokban kapott jó hírt Gattyán György
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 09:59
Cégcsoportja egyik zászlóshajóját sikerült két évig tartó veszteség után nyereségbe kormányoznia.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG