<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ilyenkor tűnik el a legtöbb kedvenc, az állatvédők fokozott figyelmet kérnek a lakosságtól az éjféli petárdázás idején.

Az újévi bulinak ma már elengedhetetlen eszközévé vált a tüzijáték (egyes helyeken a petárda is, bár ennek használata hatóságilag tilos). A durva fény- és hanghatások azonban megriasztják az állatokat, ilyenkor pedig ugrásszerűen megnő az elkóborolt, eltűnt kutyák, macskák száma, sokuk pedig soha nem is kerül elő, ezt közölte az Oprheus Állatvédő Egyesület a Privátbankár.hu-val.

Az egyesület munkatársa, Seres Zoltán elmondása szerint ebben a helyzetben még a legszelídebb állatok is megvadulhatnak, ilyenkor a kutyák-macskák is harapósabbak lehetnek, sok állat azonban elmenekül a háztól, vagy a pórázt kitépve tűnnek el az utcán. Fontos tehát, hogy ne vigyük az állatot olyan helyre, ahol petárdáznak, egy menekülő állat 5-10 kilométert, vagyis több településnyi távolságot is meg tud tenni rövid idő alatt.

Fő a biztonság

Sok múlik a kedvencünk vérmérsékletén, így nagyon fontos, hogy az állatot ismerve tegyük meg a megfelelő óvintézkedéseket - az ugyanis, hogy korábban nem lett baj, nem jelenti feltétlenül, hogy idén sem lesz. Emiatt december 30. és január 2. között fokozott óvatossággal sétáltassuk a kutyákat a kijelölt sétáltató helyeken, a kutyákban lévő kötelező mikrochip pedig legyen beregisztrálva a gazda adataival, így könnyebb visszajuttatni őt a családjához, ha elszökik.

A kutya, macska legyen a nevünkkel és elérhetőségünkkel ellátott bilétával felszerelve, ez szintén a hazajuttatást segíti. Otthon biztosítsunk a kedvencünknek egy elzárt, lehetőleg az utcai hangoktól elszigetelt helyet (belső szoba vagy udvarrész, garázs, pince). Húzzuk el a sötétítő függönyt, eresszük le a redőnyt. Amennyiben az állatunk különösen ideges természet, érdemes lehet állatorvostól nyugtatót kérni nekik a petárdázás idejére. Ha azonban megtörtént a baj, az állatvédők honlapján informálódhatunk a teendőkről.

Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
Vásárló Közigazgatási és jogi állások Egerben
Márkázott tartalom | 2023. január 13. 11:57
Köztisztviselőnek nevezzük azt a személyt, aki a közigazgatásban dolgozik hivatalnokként, az állam vagy az önkormányzat kötelékében áll, és a közhatalmat gyakorolja. Egerben és környékén is vannak köztisztviselői munkák, lássuk milyenek!
Vásárló Ügyvédkereső – 5 tipp, hogy megtalálja a megfelelő szakembert!
Márkázott tartalom | 2023. január 12. 16:00
Jogi kérdésekben a megoldás megtalálása egy bonyolult folyamat, hiszen jogi ismereteink lehetnek hiányosak, elavultak, tévesek. Még ha úgy is gondoljuk, hogy képesek vagyunk eligazodni a Magyar jogban, sosem árt a lépéseinkhez jogi tanácsadást, véleményt kérni egy szakembertől, jogásztól, ügyvédtől. A megfelelő szakember megtalálásában sokat segít egy ügyvédkereső szolgáltatás.
Vásárló Nagyon rosszul indul az év - újabb durva élelmiszerár-emelkedéssel
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. január 12. 05:31
Ez az év is úgy kezdődik, ahogy az előző abbamaradt: masszív élelmiszerár-emelkedéssel. Januárban is több mint 41 százalékos drágulást mért a Privátbankár Árkosár-felmérése, ami ráadásul a tavalyi masszív áremelkedésre rakódik rá - már majdnem 36 ezer forint egy átlagos családi nagybevásárlás. Duplázott a kenyér és a krumpli – de megpróbáltunk olcsó homárt is találni.
Vásárló A tökéletes tetőfedés kialakítása
Márkázott tartalom | 2023. január 9. 13:28
A tetőkészítés előtt nemcsak a tetőfedő anyagot kell kiválasztani, hanem az építéshez szükséges egyéb anyagokat is.  A tökéletes szigetelés érdekében minden rést meg kell szüntetni, minden csatlakozást megfelelő anyagból kell elkészíteni. A tetőt ugyanis nemcsak néhány évre, hanem minden épület esetében több évtizedre tervezik.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG