<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A vályog lényegében szárított iszap tégla, amely egyesíti a föld, a víz és a nap természetes elemeit.

Ez egy ősi építőanyag, amelyet általában szorosan tömörített homokból, agyagból és szalmából vagy fűből készítenek nedvességgel keverve, téglákká formálva, és természetesen szárítva vagy sütve a napon sütő vagy kemence nélkül. A vályogfalak festetlenül hagyhatók a természetes megjelenés érdekében, vagy festhetők.

A vályog festésének lépései

Egy tipikus vályogfal földes színű, és az iszapanyag a világos bézstől a barna színig terjed. Ha mégis szeretnél változtatni ezeken a semleges árnyalatokon, szerencsére nagyon könnyű festeni a vályogot.

Íme a lépések:

  • repedések kitöltése és javítása
  • a falak előkészítése könnyű kaparással a laza anyag eltávolításával
  • egy vagy két réteg lenolaj és terpentin tömítőanyag felhordása
  • két réteg belső festék felvitele a falakra
  • két réteg külső festék felhordása a külső falakra

A falak előkészítése során bizonyos óvintézkedéseket kell tenni: ne vigyük fel közvetlenül a vályogfalakra a festéket, mert gyorsan beszívódik a falba. Mielőtt elkezdenénk festeni a vályogfalat, elő kell készíteni. A legjobb eredmény eléréséhez először tegyünk fel egy tömítőanyagot.

A BIOKAY vályogvakolatokat forgalmazó Biobaushop Kft. szakemberei szívesen segítenek a megfelelő festékek kiválasztásában.

Mi a különbség a külső és belső festés között?

Általában két fő típusú festék közül választhat: víz- vagy olajbázisú festék. Az akril és a latex vízbázisú, míg az alkidek olajbázisúak, mindkét csoportban található mind belső, mind külső festék is.

A vályogfalakon végzett külső munkáknál néhány dolgot figyelembe kell venni, az olajbázisú termékek jobban ellenállnak a szennyeződésnek, de néhány vízbázisú változat tartósabb, mint az olajbázisú.

A külső festékek jobban kezelik a páratartalmat, a hőmérséklet-változásokat és egyéb időjárási tényezőket, mivel úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak az időjárási elemeknek.

A három alapvető összetevőből állnak: pigmentek, kötőanyagok és folyadékok. A színeket a pigmentek adják. A belső festékek szerves pigmenteket tartalmazhatnak, és bizonyos típusú szerves pigmentekről ismert, hogy jelentősen elhalványulnak, ha külső felületeken használják őket. A külső festékek nem tartalmaznak pigmenteket, ami megnöveli a szabadban történő száradáshoz szükséges időt. 

A kötőanyagok adalékanyagok, amelyeket a képletben használnak a pigment összekapcsolására és tapadás biztosítására a fal felületén. A külső opcióknak képesnek kell lenniük elviselni a zord időjárás és a környező környezet hatásait.

A kültéri környezetbarát festékekben használt kötőanyagok növelik a repedésekkel szembeni ellenállást és jobb a nedvességszabályozó képességük. A belső festékben található kötőanyagok némelyike ​​jobban ellenáll a kopásnak.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Vásárló A szilveszter még bizonytalan – hol lazítanak az év végén a magyarok?
MTI | 2021. november 12. 18:26
Nagyjából háromszor többen foglaltak már karácsonyi utazást idén, mint egy évvel korábban, a foglalások 99 százaléka belföldi úti célra szól.
Vásárló Étrend-kiegészítők hasaltak el a vizsgálaton
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 09:58
40 vizsgált termékből 4-nél volt valamilyen probléma. Az egyik étrend-kiegészítőben például a tájékoztatás szerinti mennyiségnél cinkből kétszer többet, C-vitaminból pedig feleannyit találtak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló