BUX
35 427.82
+0.92%
+324.00
OTP
10 340.00
+1.37%
+140.00
MOL
1 793.00
-0.06%
-1.00
RICHTER
7 055.00
+1.22%
+85.00
MTELEKOM
377.00
+1.75%
+6.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 9. 12:35

Akár a nem megfelelő szájhigiénia, akár egy baleset következtében történik, egy fog elvesztése sosem kellemes élmény. A foghiány nem csak esztétikailag hagy kívánnivalót maga után, de fájdalommal is járhat.

Amit kevesebben tudnak, hogy a fog elvesztése a nyilvánvaló rágási nehézségeken kívül egyéb következményekkel is jár. Ezek rövid időn belül kialakulhatnak, ha pedig a páciens nem fordul időben orvoshoz, akkor akár visszafordíthatatlan károkat okozhat (nem csak a szájüregben)! 

Rövid időn belül bekövetkező változások

Bár egy fog elvesztése esetén mindenkinél más ütemben indulnak meg a változások, a leggyorsabban bekövetkező, hogy a fogközt kitöltő ínypapilla és csontsövény elsorvad. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor sajnos bonyolult műtétekkel lehet csak pótolni. Ennek következtében a résbe könnyedén belekerül a lepedék, ételmaradék, amely kellemetlen szájszagot és egyéb fogproblémákat okozhat. 

Amennyiben a fogorvos által kerül eltávolításra, az ínypapilla épségét ideiglenes koronával ellátott implantátummal őrzik meg. Ha baleset következtében távozik a fog, erre pedig nem kerül sor azonnal, akkor sajnos nincs, ami megoldást nyújtana. 

Hosszú távú következmények

Az idő előrehaladtával a foghiány előtti fog eltávolodik, és a két fog közötti kontaktpont megszűnik. Ez fogszuvasodáshoz, ínyvisszahúzódáshoz, fogágybetegséghez vezethet. Ez sajnos az egész szájüreget érintheti, így később a túloldali fogak közt is rések jelenhetnek meg.

Az őrlőfogak felelősek az állkapocs tartásáért. Amennyiben ezek egyike hiányzik, az állkapocs tartása megváltozik, a rágóizmok húzása miatt közelebb kerülnek egymáshoz. Ez az izom megrövidülhet, ez pedig éjszakai fogcsikorgatást, fogszorítást eredményezhet.

A csontok és az izmok egy komplex szerkezetet alkotnak, bármilyen változás visszafordíthatatlan állkapocs-deformációt okozhat. Akár nyak-, váll- és hátfájást vagy épp migrént is okozhat!

Előzd meg a problémákat!

A foghiány következményei mindenkit érintenek. Épp ezért szükséges időben orvoshoz fordulni!
A Halász Klinika szakértői modern kezelésekkel strapabíró, élethosszig tartó fogpótlással gondoskodnak a káros következmények megelőzéséről.

A foghiány megelőzése érdekében érdemes kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő szájhigiéniára. A helyes, alapos és rendszeres fogmosással, a fogselyem és a szájvíz használatával máris sokat lehet tenni a fogaink épségének megőrzése érdekében. 

Időről időre érdemes ellátogatni egy-egy fogászati kontrollvizsgálatra. Ennek köszönhetően időben kiszűrhetőek az esetleges problémák, így nem kell tartani a foghiány veszélyeitől. 
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Alaposan felpörgette az online gasztronómiát a járvány
Márkázott tartalom | 2020. július 30. 08:47
A koronavírus járvány eléggé átrajzolta a gasztronómiáról alkotott képünket, hiszen az éttermeknek be kellett zárniuk, és akik nem tudtak alkalmazkodni, vagy megoldani a házhoz szállítást, mint szolgáltatást, le kellett húzniuk a rolót. A NetPincér ebből a helyzetből nagyon sokat profitált, hiszen velük együttműködve tudott a legtöbb étterem azonnal kiépíteni egy ilyen rendszert. Ez érthető is, mivel nekik már kész hálózatuk volt weboldallal és mobilos applikációval, ráadásul futárt is tudtak biztosítani. 
Vásárló Csúnya ősz közeleg: tömeges boltbezárások lehetnek hazai plázákban
Mester Nándor | 2020. július 30. 06:10
Egyre nagyobb sebet ejtenek az utazási korlátozások, a súlyos áruellátási gondok és a gyenge hazai kereslet a fontosabb bevásárlóközpontok bérlőin. Megrendülhet több budapesti plaza bérlői állománya, ha nem áll helyre a forgalmuk az ősz kezdetére. Az üzemeltetők adtak némi kedvezményt az üzleteknek, de a jelek szerint ez nem elég, hónapokon belül akár több bolt is bezárhat. 
Vásárló Hatalmas növekedési potenciál az online kereskedelemben
Márkázott tartalom | 2020. július 29. 10:54
A hazai e-kereskedelem gyors növekedésre volt képes az elmúlt években, a koronavírus-járvány pedig további bővülést tett lehetővé a szektor számára. De mit mutatnak a számok valójában? Sikertörténet vagy rosszul értelmezett statisztika?
Vásárló Romantikus pihenésre vágyik a kedvesével? Ezeket érdemes szem előtt tartania
Márkázott tartalom | 2020. július 21. 09:50
Egy romantikusan eltöltött hétvége nem csupán a kedvünkre, hanem a kapcsolatunkra szintén jó hatással lehet. Bár megvan a maga romantikája a spontán hétvégéknek is, azonban ha valóban viszonylag problémamentes és tökéletes nyugalomban szeretné eltölteni az időt a kedvesével, akkor érdemes indulás előtt legalább néhány nappal megszervezni a programot.  
Vásárló A tömegközlekedését üzemeltető céget keres egy magyar város
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 08:21
A kormányzati Hivatalos Értesítőből derül ki az, hogy Nagykanizsa tömegközlekedésének biztosítására pályázatot ír ki a városvezetés.
Vásárló Édeshármas, avagy a mindenkit megmozgató tilalom
Márkázott tartalom | 2020. július 16. 08:51
A te partnered is bedobta már, hogy milyen izgalmas és újszerű lenne, ha kipróbálnátok hármasban? Lehet, hogy már egy ideje érlelitek a gondolatot, de nem jutottatok dűlőre, hogy férfi vagy nő legyen-e a harmadik? Maradjatok velünk, ez a cikk nektek szól!
Vásárló Kétszer annyiba kerül az alma, mint tavaly - a nyugdíjasoknak jobban fáj az élelmiszerár-emelés
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 14:47
Az ATV Start című műsorának vendége volt kedden munkatársunk. Gáspár András a Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményeiről illetve az élelmiszerárak emelkedésének hátteréről beszélt.
Vásárló A vizuális memória fejlesztésének fontossága iskolába lépés előtt
Márkázott tartalom | 2020. július 8. 10:12
Ha gyermeked az iskolakezdés küszöbén áll, akkor mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni a vizuális memóriájának a fejlesztésére. Mai cikkünkben megtudhatod, hogy miért is olyan fontos ez, illetve néhány játékos ötlettel is szolgálunk.
Vásárló Dinnyére sört? Megint történelmi csúcsra drágult a családi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. július 7. 18:39
A koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével párhuzamosan az élelmiszerárak tovább nőttek: 1 százalékkal drágább a bevásárlás májushoz képest Árkosár-felmérésünk szerint. Az éves drágulás ennél jóval több, 5 százalék fölé ugrott júliusban. Közel 22 ezer forintra lesz szükségünk ahhoz, hogy letudjunk egy átlagos nagybevásárlást. Megnéztük, hol és mennyibe kerülnek a nyár klasszikus hűsítői.  
hírlevél