BUX
32 085.56
-0.85%
-276.00
OTP
8 840.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 885.00
-0.21%
-4.00
RICHTER
6 200.00
-2.82%
-180.00
MTELEKOM
356.00
-0.14%
+0.00
 
2020. január 28. 10:58

Megtaláltuk álmaink lakását, és lassan befejeződik a felújítás is, ezen a ponton sokan azt gondolják, hogy az oroszlán részén már túl vannak, a berendezés már megy magától… Valójában a lakberendezéskor elkövethetünk olyan hibákat, amelyek akár az egyes terek funkcióit is ronthatják. Lássuk, mire érdemes figyelni az egyes helyiségek tekintetében!

A családi élet központja: a nappali

  • Ne tolj minden bútort a falhoz, mert így egy nagy üres tér keletkezik a szoba közepén, próbáld a lehetőségNem is gondolnánk, de könnyen elronthatjuk a nappali összképét egy rosszul megválasztott szőnyeggel. A nagyobb nem feltétlenül jobb, ebben az esetben azonban - ha tehetjük -, inkább nagyobb méretűt válasszunk.
  • Ne tolj minden bútort a falhoz, mert így egy nagy üres tér keletkezik a szoba közepén, próbáld a lehetőségekhez mérten kihasználni a rendelkezésre álló teret.

A nappali része vagy elzárt gasztro birodalom?

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a lakberendezésben a konyha, azzal, hogy sok lakásban a nappali részévé válik, mások azonban ragaszkodnak az elkülönült, zárható konyhához. Akárhogyan is, van néhány alapszabály, melyet érdemes követni:

  • Jobbkezes lakók számára az alábbi sorrend betartásával minden munkafolyamat gördülékeny lesz: balról jobbra haladva a javasolt sorrend csepegtető vagy pakoló felület az edényeknek, mosogató, munkalap, tűzhely és egy újabb rakodó felület (ezek összesen 3 m hosszú pultot igényelnek, amennyiben ez nem megoldható, valamilyen sarokmegoldást célszerű alkalmazni).
  • A gyakran használt konyhai gépek számára célszerű helyet biztosítani a pulton (például: kávéfőző, kenyérpirító), illetve ezekhez megfelelő mennyiségű csatlakozó is szükséges, ezzel elkerülhető a rendezetlen és balesetveszélyes konyhai környezet.

A nap kezdetének és végének helyszíne: a fürdőszoba

Manapság a fürdőszoba a házi wellness helyszíne lett, ehhez azonban nem szükséges óriási méret, megoldható kis térben is, néhány alapvető tudnivaló azonban itt is van:

  • Amennyiben megoldható, a WC legyen elkülönített helyen, ha nem megoldható, praktikus szagelszívóval ellátott WC-ket is lehet kapni.
  • Zuhanykabinos fürdőbe bátran választhatsz élénk színű csempét vagy egyéb burkolatot, kádas fürdőszobába viszont maradj a finom pasztell színeknél!

A nyugalom szigete: a hálószoba

A hálószoba a pihenés tere, így minden, ami ezt akadályozza, attól szabadulj meg!

  • Válassz körültekintően ágyat és matracot, hiszen ez a nyugodt alvás záloga!
  • A színválasztásnál a lágy színeket helyezd előtérbe, a vibráló színek nem segítik a pihenésed.

Végül ne feledkezzünk meg a fényekről, melynek alapszabálya: 10 négyzetméterre 100 wattnyi fénnyel számolj. Ez alapján tehát semmiképpen sem elegendő egyetlen fényforrás egy szobában, helyette inkább oszd el a fenti wattszámot több fényforrás között (például: asztali lámpa, állólámpa vagy hangulatlámpa).

A fenti praktikus tanácsok mentén könnyen és bosszantó hibáktól mentsen rendezheted be lakásod.

Vásárló Így írta át a lakásvásárlás szabályait a koronavírus
Privátbankár.hu | 2020. április 2. 10:24
Hamarosan indulnak a videós lakáshirdetések, és képbe kerültek az online megköthető adásvételi szerződések is. A néhány héttel ezelőtti hatalmas fékezés után újra elkezdtek érdeklődni az ingatlanok iránt az emberek, igaz, egyelőre csak visszafogottan.
Vásárló Koronavírus: tucatjával vannak most bolti eladói, pénztárosi állások
Privátbankár.hu | 2020. április 1. 17:48
Angliában a Tesco 35 ezer embert vesz fel most a járvány miatti helyzetre való tekintettel, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett számú online-rendeléseket. Magyarországon inkább több bolti eladót és pénztárost keresnek, online-területen nincs kifejezett állásdömping.  
Vásárló Fájó pontunk a szabadság! Az idegenforgalom átrendeződése
Natív tartalom | 2020. március 31. 14:39
Nem túlzás, ha azt mondjuk a válság első üzleti áldozata az idegenforgalom! Az ágazat összes területe zuhanórepülésbe indult az elmúlt hetekben, és még a legjobb szakemberek is csak óvatosan mernek nyilatkozni a jövőbeni károk nagyságáról. A válság egyfajta tisztítótűz, melyben lesznek olyan cégek, akik elvéreznek, lesznek olyanok, akik túlélik, és lesznek olyanok, akik felemelkednek. Ami biztos, hogy a fogyasztók hatékony elérése most kiemelt jelentőségű.
Vásárló Adjunk a minőségre is!
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 08:46
Fertőtlenítsünk! - ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult.
Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Ágyneműk - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk
Márkázott tartalom | 2020. március 25. 15:19
A Tchibo webáruház kínálatában a pihentető alváshoz szükséges puha ágyneműkből és lepedőkből is bőséges választékot találunk, hogy a lehető legteljesebb kényelemben pihenhessük ki a mindennapok fáradalmait.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Friss
hírlevél