<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Jól megy a banknak: tavaly rekordszintű eredményt ért el, dinamikusan bővül az ügyfélállomány és a piaci részesedés. Akár bővülne is a bank, érdeklődik például a Budapest Bank iránt. Az ügyfeleknek a fix kamatozású hiteleket ajánlják, mert úgy gondolják, előbb-utóbb csak lesz kamatemelkedés.

Számok

A K&H Bank sajtótájékoztatón számolt be tavalyi éves eredményéről. A bank 41,8 milliárd forintos rekordszintű nyereséget ért el 2017-ben, amely éves összehasonlításban 18 százalékos emelkedést jelent. A bankcsoport nettó eredménye 2017. utolsó negyedévében 9,6 milliárd forint volt, hitelpiaci részesedése pedig az egy évvel korábban mért 10,2 százalékról 10,5 százalékra nőtt. Ügyfeleinek száma éves szinten 60 ezer fővel, azaz hetente mintegy 1200 új ügyféllel bővült, akiknek közel a fele a fiatal korcsoportból került ki.  A K&H Biztosító 2,9 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, amely éves összehasonításban 3 százalékos növekedésnek felel meg.

A bank összesen 425 milliárd forint, azaz naponta több mint 1 milliárd forint új hitelt helyezett ki 2017-ben, amellyel közel 32 ezer magánszemélyt és több mint 3100 kkv-t és vállalati beruházást finanszírozott. A hitelállomány 9 százalékos növekedése meghaladta a betétállomány 7 százalékos bővülését, így a hitel/betét arány 60,5 százalékról 61,2 százalékra javult. Az új hitelállomány megoszlása: 104 milliárd forint lakossági jelzáloghitel, 24 milliárd forintnyi személyi hitel, és 297 milliárd forintnyi kkv és vállalati hitel.

Fejlesztés, terjeszkedés

A K&H komolyan fejleszti digitális platformjait, hogy ügyfeleinek egyszerűbb és gördülékenyebb banki és biztosítási megoldásokat kínáljon. Év végén a mobilbanki alkalmazásnak 165 ezer felhasználója volt, számuk az előző év azonos időszakához képest több mint a duplájára nőtt. A közelmúltban bevezetetett mobiltárca fizetési applikáció pedig kifejezetten sikeres: a mindössze két hónap alatt regisztrált 13 ezer kártyát már több mint 100 ezer alkalommal vették igénybe.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az anyavállalat, a KBC azokban az országokban, ahol jelen van, bővülne, terjeszkedni, így Magyarországon is ez a célja. Érdeklődnek a Budapest Bank iránt, ha eladósorba kerül, de minden szóba jöhető akvizíciós célpontot megvizsgálnak. Arra az elhangzott kérdésre, hogy a bank mikortól számít magasabb hazai kamatkörnyezetre és így kedvezőbb működési feltételekre, azt válaszolták, hogy nem erre várnak, hanem a jelenlegi helyzethez alkalmazkodnak, igyekeznek növelni a hitelállományt, valamint a díj-, és jutalékbevételek szintjét.

Fix vagy változó?

Egy vonatkozásban azonban felmerült az előbb utóbb emelkedő kamatok szintje: mégpedig a hosszabb lejáratú hitelek, döntően a lakosság ingatlanhitelek esetében. Az MNB szorgalmazza, hogy a bankok fix kamatozású hiteleket kínáljanak, hogy ezzel ki lehessen küszöbölni a későbbi kamatszint emelkedésből adódó terheket, pontosabban el lehessen oszlatni azokat egyenletesen a futamidő alatt.

David Moucheron, a K&H csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a bank a fix kamatozású hiteleket ajánlja ügyfelei figyelmébe, de az ügyfelek egyelőre a rövidtávon sokkal kedvezőbb változó kamatozásút választják. Az ügyfelek döntési szabadságát messzemenőkig tiszteletben tartják, nem akarnak úgy járni, mint egyes írországi bankok, akiket most azért vizsgál az ottani jegybank, mert úgy véli, hogy túl drága hiteleket adtak ügyfeleiknek.

Az ügyfélnél tehát a döntés, és úgy gondolják, jó lenne, ha az ügyfelek jobban tisztában lennének azzal, hogy később gond lehet a magasabb kamatok miatt, és ennek hangsúlyozásában akár a sajtónak is szerepe lehet. A helyzet ugyanakkor nem könnyű, hisz még a szakemberek is meglepődtek az utóbbi évek hosszúra nyúlt kamatmentes időszakán, ráadásul az EKB és az MNB is hangsúlyozza, hogy addig kerüli a kamatemelést, amíg csak lehetséges.

Címkék: Vásárló K&H Bank

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Megrohanták a magyarok a szállodákat, de a helyzet még nem az igazi
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 09:02
A járvány előtti szinttől még mindig messze jár a hazai turizmus.
Vásárló Mire van szükség a CRM sikeres bevezetéséhez?
Márkázott tartalom | 2022. január 9. 12:40
Mi minden szükséges ahhoz, hogy a CRM rendszer céges bevezetése valóban sikeres legyen? Milyen lépések és feladatok szükségesek ehhez? Illetve jobb-e ezt önállóan, vagy inkább külsős segítséggel érdemes kivitelezni?
Vásárló Több mint öt holdraszálláshoz elég kilométert futott 2021-ben ez az autómegosztó flotta
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 17:36
A 2020-as távolság közel háromszorosára, összesen 4 millió kilométerre nőtt 2021-ben a SHARE NOW budapesti autói által megtett utak hossza, ami tíz Föld-Hold távolságnak felel meg. Miközben az autómegosztó ügyfélszáma átlépte az 55 ezer főt, az üzleti célú felhasználás is megkétszereződött.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló