<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Korábban hatalmas népszerűségnek örvendett a kínai szupergazdagok között a shoppingturizmus, mára azonban belföldön keresik a csúcstermékeket.

Azok a kínaiak, akik eddig Milánóban vagy Párizsban szórták a pénzüket, most újra felbukkantak, ám ezúttal a belföldi kereskedelem járhat jól velük - írja a Financial Times.

A lap megnézte a luxusmárkák teljesítményét 2016 második felében, az eredmény pedig éles növekedést mutat a korábbiakhoz képest. Kína többet vásárol a luxustermékekből, mint a világ bármely más országa, ezzel egyharmadát adva a globális forgalomnak.

Szép fordulat

Pedig nem volt egyszerű helyzetben a luxuskereskedelem, amelynek növekedése 2013-ban megtorpant. Hszi Csin-ping elnök ekkor jelentette be megszorító intézkedéseit, kezdett bele a korrupció elleni harcba és ekkor lassult le a kínai gazdaság is, ezek pedig egy csapásra megakadályozták a további bővülést.

Azonban a Burberry, a Hugo Boss és a Louis Vuitton (LVMH) is fordulatról számol be: újra növekedés látható a szegmensben, még ha csak egy számjegyű is. Nem csak a ruhamárkák könyvelhettek el erős félévet: a konyakjairól híres Rémy Cointreau 9 százalékkal tudta növelni az eladásait a harmadik negyedévben.

Vissztaért a jókedv

Elemzők szerint a növekedés annak is köszönhető, hogy mára mindenki kiheverte a 2016 eleji kínai tőzsdekrachot, és az antikorrupciós ügyek is lassabb mederbe kerültek, így - ha ugyan nem is kérkedik mindenki a vadiúj legdrágább órájával - olvad a jég a tehetős vásárlók körében. A lap által megszólaltatott elemző szerint a hazai márkák is jól futnak, és újra feltörekvő szokás az éttermek látogatása.

Nagyot lendített az is a forgalmon, hogy a márkák eddig prémiumot fizettettek a vásárlókkal a kínai vámok miatt, ám ez enyhült. Ha kicsi a különbség a külföldi vagy kínai ár között, inkább a hazait választják a vásárlók. A barátságosabb vámszedés egy másik területnek is jót tett: fehéredik a korábban hamisítványokkal teli piac. Ráadásul kemény ellenőrzésekre és büntetésre számíthat az, aki megpróbál ezekkel a termékekkel csencselni, mindennaposak az ellenőrzések a határokon és a reptereken.

Ugyanakkor a szakértők úgy tartják, hogy idővel újra Európa lehet a vásárlók célpontja. A jüan romlása jócskán rátesz az importköltségekre, amit a vásárló fizet meg. Ahogy elhalványul a terrortámadások szomorú emléke, a kínai gazdagok újra felfedezik majd az európai világvárosok üzleteit.

Címkék: Vásárló Kína Luxus

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ízlés, bátorság, hagyomány – 30 éves lett a Budapest Borfesztivál
PR | 2021. szeptember 16. 10:20
A Budapest Borfesztivál az évek során megkerülhetetlen eseménye lett a hazai borkultúrának. Egészen pici, pár száz főnek szóló rendezvényből nőtte ki magát, mára pedig nemcsak a legjobb borok ünnepének számít, hanem egy több napos programsorozatnak is. A Budavári Palotába látogatók az ország fontos pincészetei mellett koncertekkel, izgalmas gasztronómiai kitelepülésekkel és egy klasszikus jótékonysági borárveréssel is találkozhatnak.
Vásárló Jegyezze fel naptárába: Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 23-26. között!
PR | 2021. szeptember 8. 10:54
30. Budapest Borfesztivál - szeptember 23-26. között a Budavári Palota teraszain - harminc éve a borkultúráért!
Vásárló Belehúzott a drágulás, újabb csúcsra emelkedett a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. szeptember 7. 05:27
Szeptemberben tovább gyorsult az áremelkedés a hazai hipermarketekben: a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint újra történelmi csúcsra emelkedtek az árak. Egy év alatt 7,2 százalékot drágult a nagybevásárlás, a havi áremelkedés üteme idei csúcsot döntött. Egyre biztosabb, hogy az olaj drágulását idén semmi sem verheti meg – megnéztük, mi maradt a polcokon a nagy tejfölvisszahívás után.
Vásárló Itt a forradalmi újítás: a PolyGel!
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 5. 09:03
A műkörmök a női szépség egyik kifejező eszközei. Segítségükkel mindig tökéletes lehet a megjelenésed és az ápolt kezeid, körmeid árulkodnak nőiességedről. Ha gyengék a körmeid, nehezen erősíted és növeszted meg őket, ha kevés időd van velük foglalkozni, a műkörmökkel akkor is gyönyörű lehetsz.
Vásárló Ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 2. 11:33
Érdemes minél hamarabb elkezdeni a karácsonyi készülődést. Így elkerülhető, hogy a szenteste napja rohanásból álljon. Nemcsak az ajándékokat érdemes időben beszerezni, hanem a téli otthon dekorációt és a karácsonyi díszeket is.
Vásárló Milyen lehetőségek rejlenek a repülőgépipar automatizálásában?
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 10:54
Az elmúlt években a légi közlekedési ágazat sok változáson ment keresztül annak érdekében, hogy javítsa az általa nyújtott szolgáltatásokat és csökkentse a költségeket.
Vásárló Budapest a programozás képzés terén remek opciókat kínál
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 09:46
Mit tehet az manapság, aki komolyan fontolóra venné a programozás képzés bármelyik formátumának a megkezdését Budapesten? Hol és milyen keretek között működik egyáltalán programozás képzés, illetve kiknek jelenthet mindez elérhető opciót? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg a cikken keresztül sikerül némi betekintést nyújtani abba, hogy a programozó képzések terén mennyire kedvező a terep manapság.
Vásárló Kreatív technikák, ahol szinte lehetetlen hibázni!
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 17:11
Vannak olyan kézműves technikák, amelyeknek a megtanulása több órát, napot is igénybe vehet. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sokszor jól jönne olyan kreatív tevékenység, amely nem igényel előképzettséget és mégis inspirál, miközben lenyugtat és feltölt. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kreatív technikái mind olyanok, amelyeknél nem tételezik fel, hogy jártas vagy a témában, bármikor elkezdheted bármelyiket. A legegyszerűbb technikák, amelyeknél gyakorlatilag nulla a hibázási lehetőség, a karckép- és a fonalképkészítés.
Vásárló Páciens elégedettség, mint működő üzleti stratégia a fogászatban
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 11:35
Ez a Straumann® és a Helvetic Clinics sikeres együttműködésének fókuszpontja
Vásárló Női órák ékszer helyett és mellé
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 30. 14:55
A női órák egyes esetekben ékszerként is funkcionálhatnak. Hiszen nemcsak az idő mérésére jók, hanem remek kiegészítői lehetnek egy-egy öltözéknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos