Hirdetés

Évek óta nem voltak ennyire borúlátók a szlovénok

2019. október 23., 12:44

2016 júliusa óta legalacsonyabb szintre süllyedt a fogyasztói bizalom októberben, miután a megkérdezettek egyre borúlátóbbak a gazdaság és a munkanélküliség kilátásai miatt.

A statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy az októberi fogyasztói bizalomindex mínusz 13 pontra süllyedt a szeptemberi mínusz 11 pontról. Egy éve októberben a mutató mínusz 7 ponton állt.

A kormány azzal számol, hogy a tavalyi 4,1 százalékról idén 2,8 százalékra lassul a szlovén gazdaság növekedése. Egyes szakértők szerint a bővülés mértéke azonban még ennél is kisebb lehet, ha tovább mélyülnek a globális kereskedelmi konfliktusok.

Szlovénia termelésének csaknem 80 százalékát exportálja, legnagyobb felvevőpiaca az Európai Unió. Legfontosabb exportcikkei a gyógyszerek, az autók, a járműalkatrészek és a háztartási berendezések.

Hirdetés

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal

Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal

Rendhagyó módon küzd az elmagányosodás ellen egy önkormányzat Svédországban: a lakásokat csak olyan bérlők vehetik ki, akik vállalják, hogy hetente minimum két órát más lakók társaságában töltenek. A remények szerint az emberek így boldogabbak lesznek, kevesebbszer betegszenek meg, és ezzel az egész társadalom jól jár.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?