Hirdetés
Hirdetés

Akár évtizedekig elhúzódhat az USA és Kína kereskedelmi vitája

2019. szeptember 07., 12:00

Larry Kudlow, a Fehér Ház Gazdasági Bizottságának vezetője az egykori amerikai-orosz hidegháborúhoz hasonlította a kereskedelmi vitát Kínával, amikor újságíróknak nyilatkozott pénteken Washingtonban.

 US President Donald J. Trump waits to welcome Egyptian President Abdel Fattah Al-Sisi (not pictured) to the White House for a bilateral meeting in Washington, DC, USA, 09 April 2019. On 08 April a bipartisan group of Senators sent a letter to Secretary of State Mike Pompeo calling attention to 'the erosion of political and human rights' in Egypt. EPA/JIM LO SCALZO
Trump kitart. EPA/JIM LO SCALZO

Donald Trump elnök gazdasági tanácsadójának szavait az amerikai kommentátorok úgy értelmezték, hogy a kereskedelmi vita akár olyan hosszúra is nyúlhat, mint az Egyesült Államok és az egykori Szovjetunió közötti, hidegháborús időszak.

Ha évtizedekbe kerül, hát legyen

Kudlow azt hangoztatta, hogy Donald Trump nem tartja sürgősnek a megállapodást pusztán amiatt, hogy jövőre az Egyesült Államokban elnökválasztás lesz.

Hirdetés

A tét olyan nagy, hogy jó megállapodást kell kötnünk, és ha ehhez évtizedek kellenek, hát legyen!

- fogalmazott Kudlow. Ezzel összefüggésben jegyezte meg, hogy az Egyesült Államoknak évtizedekbe telt, mire Oroszországgal elérte azt az eredményt, amit akart.

Emlékszem, Reagan elnök hasonló küzdelmet folytatott a Szovjetunióval

- fűzte hozzá.

Időnként az embernek ki kell tartania, és megtapasztalják majd, hogy ennek az elnöknek a kitartása korlátlan, mert hisz abban, hogy az országot és a dolgozóit, valamint az ország biztonságát védelmezi

- hangsúlyozta a gazdasági tanácsadó.

Nem csak gazdasági kérdés

Úgy vélte, hogy Trump elnöknek sikerült meggyőznie az amerikaiakat a Kínával folytatandó tárgyalások fontosságáról. Hozzátette:

Ez (a kereskedelmi vita) nagy horderejű gazdasági és emberi jogi kérdés, de talán mindennél nagyobb horderejű nemzetbiztonsági kérdés.

Az amerikai és a kínai tisztségviselők a napokban egyeztek meg arról, hogy a kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját októberben tartják meg.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Orbán Viktor régóta kivetette volna az illetéket a belterületbe sorolt ingatlanok eladására, de valami mindig közbejött.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?