Hirdetés

Háborút emleget az iráni külügyminiszter

2019. szeptember 22., 20:08

Nem bizakodom, hogy elkerülhető a háború a térségben - jelentette ki Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter az amerikai CBS televíziónak adott interjújában vasárnap.

Az iráni diplomácia vezetője úgy fogalmazott: nem bizakodom, hogy elkerülhetünk egy háborút. Ugyanakkor leszögezte: hazája nem kezdeményez háborút. De bárki kezdeményezzen is háborút, biztosan nem ő fejezi be - tette hozzá. Arra az újságírói kérdésre, hogy vajon ezen mit ért, Zaríf azt felelte: ez azt jelenti, hogy a háború nem lesz korlátozott.

A perzsa állam külügyminisztere rossz döntésnek, helytelen iránynak nevezte az amerikai kormányzat pénteki bejelentését, amely szerint Washington katonákat és fegyvereket küld Szaúd-Arábiába. Nem hiszem, hogy ez a megközelítés segít. Szerintem a jemeni háború befejezése segít - fogalmazott. Az iráni külügyminiszter megismételte, hogy a szaúdi olajlétesítmények ellen a múlt héten elkövetett dróntámadásban Teheránnak nem volt szerepe.

Hirdetés

Mohamed Dzsavád Zaríf múlt csütörtökön még háborúval fenyegetett abban az esetben, ha Szaúd-Arábia vagy az Egyesült Államok támadást intézne hazája ellen. A CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában akkor azt mondta: mi nem akarunk katonai konfrontációt, de egyetlen pillanatig sem fogunk habozni, hogy megvédjük területeinket. A külügyminiszter akkor a jemeni húszikat okolta a szaúdi támadásért. A CNN-interjúban azt is leszögezte: Teherán nem akarja újratárgyalni az atomprogramjára vonatkozó megegyezést abban az esetben, ha Washington nem oldja fel az Irán ellen hozott szankciókat.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

A modern világ sokszor brutális eszközökkel számolt le a történelmi uralkodóházakkal, különösen elvesztett háborúk után. Bár az Egyesült Királyság most nem vesztett háborút, a brit királyi ház fölött is megkondult a lélekharang. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?