Hirdetés
Hirdetés

Közös közlemény nélkül zárulhat a G7-csúcs, Junckert műtik

2019. augusztus 20., 19:00

A világ hét legfejlettebb országának szombaton kezdődő csúcsértekezlete először zárulhat közös közlemény kiadása nélkül. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke műtétje miatt biztosan nem vesz részt a megbeszélésen.

President-elect of the European Commission Ursula von der Leyen (R) is welcomed by European Commission President Jean-Claude Juncker (L) ahead of a meeting at the European Commission in Brussels, Belgium, 23 July 2019. EPA/STEPHANIE LECOCQ
Jean-Claude Juncker és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a testület ülése előtt 2019 július 23-án Brüsszelben. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Az NHK japán köztelevízió szerint azért maradhat el a közös közlemény, mert nem sikerül közös nevezetőre jutni kereskedelmi és klímaügyben.

Washington külön utakon

Hirdetés

Különösen az Egyesült Államok álláspontja különbözik a többiekétől - jegyezte meg az NHK. Az 1975-ben létrehozott G7-ek ülései eddig rendre közös közleménnyel zárultak.

A szombattól hétfőig tartó csúcsértekezletet a délnyugat-franciaországi Biarritzban tartják. A G7-ek tagjai az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Japán, Németország, Olaszország, Kanada és az Európai Unió.

Kiveszik Juncker epehólyagját

Az EU-t rendre az Európai Bizottság vezetője és az Európai Tanács elnöke képviseli. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azonban most biztosan nem lesz ott a megbeszélésen sürgőssé vált műtétje miatt - jelentette be a bizottság szóvivője.

A Politico szerint Junckernak eltávolítják az epehólyagját. A politikus október végén távozik tisztségéből, utódja Ursula von der Leyen lesz.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?