Hirdetés

Nevet vált az Est Media

2019. október 02., 08:49

A részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakcióval a Delta csoport vált az Est Media főrészvényesévé.

Az Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése közel 90 százalékos többséggel megszavazta a Delta Systems Kft. nyáron bejelentett akvizícióját, a tranzakció zárásával, amelynek határideje december 20., a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re változik - közölte a Delta és az Est Media.

A két társaság július 30-án jelentette be, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. felvásárolta a Delta Systems Kft.-t.

Hirdetés

A tranzakcióval a több mint 30 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkező Delta csoport a tőzsdére lép, az Est Media és részvényesei pedig új jövőképet kapnak - írták a közleményben. A tőzsdei társasághoz kerül ugyanis a 16 milliárd forint árbevételű, rendszerintegrációs szolgáltatásokat nyújtó és számos innovatív területtel (okos város megoldások, közlekedésinformatika, felhőszolgáltatások) rendelkező Delta Systems Kft.

Új nevet is adtak

A közgyűlés megszavazta az igazgatóság javaslatát, miszerint a tranzakció zárásával a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re módosul.

A Delta csoport tulajdonos-menedzserei, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente a tranzakció zárásával csatlakoznak az igazgatósághoz.

A közgyűlés azonnali hatállyal az igazgatóság tagjának választotta Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót.

Szlankó János a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata, emellett egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is.

Hetényi László 1979 és 1988 között a Belügyminisztérium központi szervénél volt hivatásos tiszt, majd különböző médiaügynökségek vezetőjeként felelt magyar vállalatok és intézmények - például bankok és a Magyar Turizmus Rt. - nemzetközi lapokban való megjelenéseiért.

A Delta csoport a hazai informatikai szektor egyik vezető szereplője, több mint 260 főt foglalkoztat. A teljesen magyar tulajdonban lévő informatikai rendszerintegrátort 1987-ben alapították. A csoport várható árbevétele a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évben 31,3 milliárd forint, amelyből a tőzsdén megjelent Delta Systems Kft. árbevétele mintegy 16 milliárd forintot tesz ki.

Az Est Media törzsrészvényének záróára kedden 123,8 forint volt, 3,6 forinttal, 2,83 százalékkal alatta maradt az előző záróárnak. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 183 forint, a legalacsonyabb 76 forint volt.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Kudarc az EU-csúcson: nem tudtak megegyezni a pénzekről az tagállamok

Kudarc az EU-csúcson: nem tudtak megegyezni a pénzekről az tagállamok

Kudarcot vallott a kétnapos rendkívüli csúcson az EU első kísérlete a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetés elfogadására. A büdzsé fő nettó befizetőinek túl magas, a nettó kedvezményezetteknek még mindig túl alacsony volt az Európai Tanács elnöke által kidolgozott ajánlat. Charles Michel a következő napokban dönti el, mikor hívja össze újra a tagállamok vezetőit, hogy második nekifutásra megállapodjanak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?