Hirdetés

Változás a Revolutnál: nem lesz mindig ingyen a feltöltés?

2020. február 13., 08:56

Valóban megváltozott az elfogadói kereskedői kód a Revolut-feltöltéseknél, azonban a legtöbb magyar bank ügyfeleinél ez egyelőre nem okozott problémát, továbbra is kártyás vásárlásnak minősül a tranzakció. A helyzet azonban változhat, az pedig nem túl megnyugtató, hogy az ügyfelek értesítése nélkül lépett a fintech.

A legolcsóbb és leggyorsabb módja a Revolut-egyenlegünk feltöltésének az, ha bankkártyával tesszük - ahogy korábbi, a szolgáltatást bemutató cikkünkben is írtuk, a Revolut ad nekünk ugyan egy nemzetközi (IBAN) számlaszámot is, amire utalni lehet, de az az Egyesült Királyságba megy. Így számolni kell a nemzetközi átutalások csúnya hátrányaival, mint hosszú idő (1-3 nap) és magas költség - pedig jellemzően pont az ilyesmit akarják elkerülni a Revolutra regisztrálók. A bankkártyás feltöltés viszont kártyás vásárlásnak számít, ezért nem csak pillanatok alatt megtörténik, de jellemzően ingyenes is.

Ez legalábbis gyakorlatilag minden bank esetében igaz volt - nemrég azonban változás állt be a szolgáltatásban. Ahogy a napi.hu beszámolt róla: a Revolut kénytelen volt megváltoztatni az elfogadói kereskedői kódot, ezért egyes bankok már nem kártyás vásárlásként, hanem bankfióki készpénzfelvételként kezelik a Revolut-egyenleg feltöltését. Ez különösen a hitelkártyát használók számára lehet fájdalmas: őket ügyenis rendszerint igen magas díjakkal bünteti a bankjuk, ha készpénzfelvételre használják kártyájukat.

Hirdetés

A lap körképet készített a nagyobb hazai bankok között. Eszerint a Raiffeisennél, a Budapest Banknál, a CIB-nél és az OTP-nél továbbra is kártyás vásárlásként kezelik a Revolut-egyenleg feltöltését, az Ersténél viszont változott a tranzakciók elszámolása: a tranzakciót ugyan vásárlásként kezelik, de kamatozás szempontjából a bank készpénzfelvételnek tekinti a tranzakciót.

A K&H-nál fura a helyzet: egy technikai sajátos rendszeradottság miatt az ilyen jellegű tranzakciók után a mobilinfo azt az üzenetet küldi sms formájában az ügyfélnek, mintha készpénzfelvétel történt volna, de valójában vásárlásnak tekinti a bank a tranzakciót - mind limit, mind elszámolás tekintetében.

A probléma mindenesetre nemzetközi, a lap szerint a Revolut továbbra is tárgyal a különböző bankokkal és fizetési szolgáltakkal, hogy a korábbi rendszer szerint teljesüljenek az ilyen tranzakciók. Az mindenesetre, hogy a változásról a Revolut semmilyen formában nem értesítette az ügyfeleket, fogyasztóvédelmi aggályokat vet fel.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Lapunk kérdésére, miszerint igaz-e, hogy azért érint egyre fiatalabbakat a betegség, mert esetleg a kínai vírus mutálódott, agresszívebb formája fertőz Európában, azt a választ kaptuk a tájékoztatón, hogy bár igaz, hogy fialatokat is megbetegít, de közülük is a krónikus betegséggel élőket. Másik kérdésünkre, hogyan próbálja terelni, lassítani az operatív törzs a járványt, úgy feleltek, hogy kezdetektől fogva minden erővel ezen dolgoznak.  

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?