3p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Nem találsz itthon jó előadást? Nincs pénzed belépőre? Ez ma már csak gyenge kifogás - aki valóban éhezik a minőségi kultúrára, az a 21. században könnyen hozzájuthat a legkülönlegesebb fogásokhoz is, ingyen és legálisan. Az OperaVision pont olyan mint a Netflix és az HBO GO, csak éppen nem kell érte fizetni - a nagy részét kifizeti helyettünk Brüsszel.

Ma már mindenkinek, aki rendelkezik internet-eléréssel, adott a tanulás, a művelődés lehetősége. Persze nem mindenki él ezzel a lehetőséggel, sokan inkább csak az idejüket ütik el értelmetlen és haszontalan bulvártémák pörgetésével - de ezért mindenki csak magára vethet. Tudományos kutatások is bizonyítják, hogy az opera, komolyzene hallgatásával hosszú távon jót teszünk az agyunknak, az idegeinknek, hatékonyabbak leszünk a munkánkban és kevésbé fogunk szellemileg leépülni öregkorunkra. Márpedig a lehetőség adott, innentől kezdve a döntés csak rajtunk áll.

Persze mondhatjuk, hogy az operajegyek nagyon drágák, és mifelénk kiszámíthatatlan, hogy milyen minőséggel találkozik az ember a nézőtéren ülve. Szerencsére az OperaVision, egy európai háttérszervezet által finanszírozott ingyenes stream-oldal megoldja ezeket a problémáinkat.

Az OperaVision havonta 3-5 előadást közvetít élőben, majd a megállapodásoktól függően teszi elérhetővé online a darabokat 1-2 napra vagy akár néhány hónapra a közvetítés után. Az OperaVision nagy szakértelemmel válogat és igazán a legjobb előadásokra szerződik.

Jelenleg 15 előadás érhető el az oldalon, olyan klasszikusokkal, mint a Ring első három része, a Tosca, a Carmen vagy éppen a Turandot vagy a Figaro házassága - és olyan különlegességek is, mint Monteverdi L’Orfeója, Händel Semeléje vagy éppen Donnacha Dennehy kortárs The Second Violinistje.

Március 23-án jön Różycki Eros & Psyhéje az OperaVisionre

Márciusban ezekkel bővül a repertoár

Márciusban ez a kiváló válogatás gyarapodni fog. 14-én este 7 órakor a Parasztbecsület / Bajazzókkal, melyet a brüsszeli, az ausztrál, a göteborgi és a londoni Royal operaház koprodukciójában mutatnak be. Természetesen olasz nyelven énekelnek a művészek, de választhatunk angol, francia és német feliratot is minden előadáshoz. Az előadás szeptemberig lesz elérhető az OperaVisionön. Kezdőknek kifejezetten ajánlott ez a két egyfelvonásos mű!

Március 17-én délután háromkor közvetíti az OperaVision a Svéd Királyi Operaház Aida-előadását kiváló szereposztással. Szeptember 16-áig láthatjuk majd az előadást.

Szintén 17-én, este 7-kor lesz látható Offenbach elég ritkán játszott Blaubartja a berlini Komische Operből. A progresszív operaház előadása minden bizonnyal nagyon humoros és formabontó lesz.

Majd 23-án a Lengyel Állami Operaházból Różycki Eros & Psyhéje lesz látható az erősen vizuális Barbara Wysocka rendezésében.

Több, mint opera

A részben az Európai Unió által finanszírozott OperaVision a közvetítéseken kívül rengeteg információval szolgál. Az Opera for Beginners programon keresztül könnyen megtalálhatjuk az utunkat a műfajon belül, ezen felül cikkeket olvashatunk és interjúkat nézhetünk az előadásokról, az operaházakról és a társulatokról. Az OperaVision kiváló hang- és képminőséggel dolgozik.

Ahogy a projekt fejlődik, úgy bővül a tartalom: az OperaVision már nem csak operákat, hanem koncerteket is közvetítenek; az oldalon megnézhetjük fiatal művészek előadásait és vizsgaelőadások felvételét is, vagy épp gyerekelőadások közvetítését is megtalálhatjuk.

A lehetőség a kezünkben, éljünk vele!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Kultúra Hihetetlen áron kelt el egy festmény a Sotheby’s árverésén
Kenessei András | 2024. március 10. 14:38
A világ két legnagyobb árverőháza közül a Sotheby’s (a másik a Christie’s) március 6-án tartotta az évad elejének egyik legfontosabb árverését, mint hangsúlyos évnyitót.
Kultúra Párhuzamok a Kádár-kori második nyilvánosság és a mai független média között - Klasszis podcast Haraszti Miklóssal és Danyi Gáborral
Szarvas György | 2024. január 20. 18:07
A napokban jelent meg Danyi Gábor Az írógép és az utazótáska című monográfiája a magyarországi szamizdat irodalom történetéről. Bár az 1980-as években, és annak főleg a második felében már gyakorlatilag nagyüzemi módszerekkel, gyakran állami nyomdákban, feketén folyt a hazai illegális  könyvek és folyóiratok nyomtatása, a szamizdatok kiadása és annak gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. Ennek szerteágazó történetét, illetve a nagyon is sokszínű résztvevői kört idézi meg Danyi Gábor most megjelent munkájában. A Klasszis podcast adásában vele és a szamizdat Beszélő korabeli szerkesztőjével, Haraszti Miklóssal közösen azt kutattuk, miféle hasonlóságot lehet felfedezni a kádári és a mai Magyarország nyilvánosságában.
Kultúra A nap képe: újabb elképesztő tiltás a magyar könyvesboltokban
Kormos Olga | 2024. január 17. 10:03
Az Alexandra egyik könyvesboltjában olyan tájékoztató táblát tettek ki, amely már a fóliázáson is túlmutat. 
Kultúra Matrózpulcsi 500 dollárért - itt az új, nemzeti orosz divat
Elek Lenke | 2024. január 1. 18:15
Nem járja, hogy az oroszok a hanyatló Nyugat termékeiben parádézzanak. Ezen változtatna többek közt a Nina Donis divatház is - a cári és a nyugati kulturális panelek kevergetésével.
Kultúra Willy Wonka – a nagy csokiüzlet és filmbiznisz
Elek Lenke | 2023. december 17. 18:41
Mese és csokoládé – gyerekeknek biztos recept, de már évtizedek óta tudjuk, hogy nemcsak nekik. Mintha a XXI. században menekülnének a valóság elől a felnőttek, lásd a Harry Potter őrületet, meg a különféle fantasy-k és animációk sikerét.
Kultúra A legnagyobb karácsonyi sikerre Gyurcsány Ferenc is táncolt
Elek Lenke | 2023. december 16. 18:23
Mi a töretlen siker titka, és hányféle módon hoz pénzt máig is a karácsonyi romkomok koronázatlan királya?
Kultúra A botránymúzeum: miért áll a bál a világ egyik leghíresebb intézménye körül?
Kollár Dóra | 2023. december 10. 15:08
A British Museum jelentősége nem kérdéses, ám az intézmény így is problematikus több szempontból is.  
Kultúra A kölni nemcsak szagos víz, hanem színes árverés is
Kenessei András | 2023. november 19. 18:31
A november elején, Kölnben tartott árverésen Közép- és Kelet-Európa számos országából érkezett művek vártak a licitálókra. Megnéztük, hogyan szerepeltek a magyar művészek.
Kultúra Végetért Hollywood eddigi leghosszabb színészsztrájkja
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 16:29
A hollywoodi színészcéh (SAG-AFTRA) szerdán előzetes megállapodásra jutott a film- és televízióstúdiókkal, és bejelentették, hogy csütörtökön délben véget ért Hollywood történetének mindeddig leghosszabb, 118 napig tartó színészsztrájkja.
Kultúra Komoly dilemma előtt Silvio Berlusconi örökösei
Kormos Olga | 2023. október 23. 17:52
A volt olasz miniszterelnök élete utolsó éveiben becslések szerint 20 millió eurót költött műalkotásokra. Gyakran televíziós aukciókon keresztül vásárolt álmatlan éjszakáin, ám ezek a művek nem feltétlenül képviseltek nagy értéket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG