Hirdetés
Hirdetés

15 év börtönt kaphat, aki ilyen videókat néz

2017. október 03., 14:15

Felveszik a kesztyűt a terrorizmussal szemben a britek: jönnek a vasszigor az internetre.

A brit belügyminiszter, Amber Rudd elmondása szerint a brit kormány szigorítási tervezetet dolgozott ki, amely a jövőben súlyos bűncselekménynek minősítené az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak puszta megtekintését is. Ennek következtében akár 15 év börtönt is kaphatna az, aki rendszeresen ilyen tartalmakat néz.

Amber Rudd a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben zajló éves kongresszusán felszólalva kifejtette: terrorcselekményekre szító, gyűlöletkeltő, radikalizáló tartalmakat még ma is szinte akadálytalanul fel lehet tölteni a világhálóra, ahol e tartalmak másodperceken belül hozzáférhetővé válnak, de "ennek véget kell vetni". A kongresszusi hallgatóság ovációval fogadta a javaslatot.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hitted, a magyar közmédia drága? Akkor figyeld meg őket

Azt hitted, a magyar közmédia drága? Akkor figyeld meg őket

Németországban a közmédia 32-szer annyi pénzből gazdálkodik, mint Magyarországon, 2543 milliárd forintból – van is róla vita, hogy alaposan meg kéne reformálni. Ráadásul az állami média csúnyán belenyúl a piac működésébe. A brit BBC is drága. Az emberek egyre kevésbé akarnak televíziós díjat fizetni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?