Hirdetés
Hirdetés

Az oroszoknál is fogyóban az infláció, vágtak is a kamaton

2017. szeptember 16., 12:49

Az orosz jegybank 9-ről 8,5 százalékra csökkentette az alapkamatot, miközben a két éve még 17 százalékos infláció immár 3 százalékra csökkent.

Ezzel most Oroszországban erősen pozitív reálkamat alakult ki, hisz az infláció a Szovjetunió megszűnése óta a legalacsonyabb szintre került, sőt, még a jegybank viszonylag magas, 4 százalékos célját is alulmúlta.

Dollár/rubel
Dollár/rubel

A jegybank ugyanakkor még óvatos, szeretné látni, hogy az infláció tartósan alacsony szinten marad és a rubel árfolyamában sem jönnek heves kilengések. A jegybankelnök szerint az inflációs várakozásoknak is csökkennie kell, az alapkamat pedig 6,5-7 százalék lehet 2019-ben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Merkel belekapaszkodott a legutolsó szalmaszálba - könnyen elsodorhatja az ár

Merkel belekapaszkodott a legutolsó szalmaszálba - könnyen elsodorhatja az ár

Bár a Szociáldemokrata Párt, az SPD támogatottsága 1949 óta nem látott mélységbe zuhant a legutóbbi közös kormányzás végére, ezért elképzelhetetlennek tűnt egy újabb nagykoalíció megalakítása, az előrehozott választások réme úgy tűnik mégis egy platformra terelheti őket Merkel Kereszténydemokrata Uniójával, a CDU-val.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?