Hirdetés
Hirdetés

Azt hitted, elszállt az építőipar? Várd ki a végét

2017. december 17., 11:42

A korábban becsült 25-27 százalékos bővülésnél is nagyobb jöhet össze az idei évre.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) tájékoztatása szerint a korábban becsült 25-27 százalékos éves növekedés helyett idén várhatóan 30 százalékkal lesz magasabb az építőipar teljesítménye. A testület elnöke, Koji László szerint hónapról-hónapra növeli teljesítményét az építőipar az év elejétől, és november-decemberben is tovább tart a növekedés.

Ráadásul minden részterületen bővülés lehet, a legnagyobb mértékű javulás az út-vasútépítés, azaz a mélyépítés területén várható, az alacsony bázis miatt, mondta el. Az összes építési tevékenység 43 százaléka a közép-magyarországi régióban valósult meg, de a vidéki térségek is elkezdtek felzárkózni az utóbbi két-három hónapban.

Hirdetés

Megvan a magyarázat - itt van, miért kezdtek el építkezni a magyarok

Megint nagyot ment a hazai építőipar, újabb masszív pluszt ért el a Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján. Az októberi adatok szerint az ágazat termelése 38,1 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, de a szerződések száma is növekedett. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

3987 cégalapítás került közzétételre az építőiparban, ami 28 százalékkal magasabb a 2016-os értéknél, és az elmúlt 6 év legmagasabb értéke. A tömeges cégalapítás mellé egész évben felfelé ívelő termelési adatok társultak, tehát nem túlzás azt állítani, hogy igen erős éve volt az építőiparnak 2017-ben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)