Hirdetés
Hirdetés

Észak-Korea nem tárgyal a nukleáris fegyverekről

2017. november 18., 11:15

Észak-Korea kizárta, hogy tárgyalna a nukleáris fegyverek leszereléséről, mivel ellenségei hadgyakorlatokat folytatnak közvetlen közelében, de amúgy is a nukleáris fegyverek képezik az elrettentő erőt egy amerikai támadás ellen. Ez persze nem újdonság, de valamiért mégis reménykednek egyes szereplők, hogy lehet tárgyalni a kérdésről.

Észak-Korea ENSZ-nagykövete, Han Tae Song Genfben nyilatkozott a Reutersnek, válaszolva a korábbi hírre, miszerint Dél-Korea és az Egyesült Államok tárgyalna az északi rezsimmel, ha onnan valami jelzést kapna. A nagykövet szerint, amíg ellenséges magatartást tanúsít országával szemben Amerika és állandóan hadgyakorlatokat tartanak országa küszöbén, addig szó sem lehet semmiféle tárgyalásokról.

Szó lehet erről-arról, de a leszerelésről nem

Elmondta azt is, hogy nem tudja, országa tervez-e újabb nukleáris kísérletet, és ha igen, mikor, Észak-Korea viszont folytatja védelmi képességének fejlesztését, hogy győzedelmes csapást mérhessen minden olyan ellenségre, aki fenyegeti és zsarolja az országot. Szavai szerint addig dolgoznak ezen, amíg teljessé nem válik a nukleáris fegyverzetük.

Hirdetés

Hozzátette ugyanakkor, hogy ha beszüntetnék az amerikai részvétellel zajló hadgyakorlatokat országa közelében, megfontolnák, milyen lépéseket tegyenek, utalva ezzel leginkább a további kísérletek szüneteltetésére. De hogy az ország elvesse nukleáris programját, az szóba se kerülhet az amerikai nukleáris fenyegetettség miatt.

Tudják, mire megy a játék

Han azt is elmondta, hogy további szankciókra számít Donald Trump részéről országa ellen, és hogy már a meglévő szankciókat is az emberi jogok nagyfokú megsértésének tekinti, mivel késlelteti a segélyek és fogyasztási cikkek eljuttatását Észak-Koreába. Szerinte nyilvánvaló, hogy ezek célja nem a fegyverkezés csökkentése, hanem az, hogy szándékosan humanitárius katasztrófát okozzanak és így döntsék meg az ország rendszerét.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?