Hirdetés
Hirdetés

Török tisztogatás: újabb embereket vitetett el Erdogan

2017. július 17., 10:21

Most 127 emberrel bővült a meghurcoltak és bebörtönzöttek listája.

Az Anadolu török hírügynökség értesülése szerint a gyanúba keveredettek közül 115-öt már el is fogtak, köztük üzletemberek, szülésznőket és újságírókat, őket az észak-nyugati Tekirdag megyében fogták el, írja a Reuters. A vád szerint ők is ugyanazt a ByLock nevű titkosítóalkalmazást használták a mobiltelefonjukon, amit – a gyanú szerint – Fethulah Gülen hívei használtak arra, hogy megszervezzék a tavalyi puccsot.

A puccsot követően – amiről Gülen tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá – nagyjából 150 ezer embert vettek őrizetbe vagy távolítottak el a pozíciójából, köztük tanárokat, katonákat, politikusokat, bírákat és számos értelmiségit. Erdogan szükségállapotot tart érvényben Törökországban, ennek köszönhetően tudja folytatni az ész nélküli tisztogatást, a korábbi akciókról itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)