Hirdetés
Hirdetés

Amerika megbokrosodott, vágtat a cseh deviza

2018. január 29., 10:55

Péntek este teljes őrület bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, de ma ennek nyoma sincs már Európában, de a BÉT-en se.

A múlt hét utolsó tőzsdenapján teljesen megvadultak a piaci részvevők az amerikai tőzsdéken: ezt mutatja, hogy az S&P 500 index, amely 1,18 százalékkal emelkedett, olyan túlvett lett, ami egész páratlan a tőzsdetörténelemben. A túlvettséget mérő RSI adat a 87-et közelíti, ami egy nagy index esetében igazi különlegesség.

S&P 500
S&P 500

Európában ma semmi érdemleges nem történik, a pluszban lévő magyar börze pedig enyhe mínuszba fordult. A Mol negyed százalékkal van lejjebb 3130 forinton, a Richter fél százalékkal 6615 forinton. A kisebb papírok közül az elmúlt hetek egyik kedvence, a SET ma 8 százalékkal esik 284 forintig.

Hirdetés

A forint nem sokat mozdul, 309,50 az euróhoz képest, ezzel szemben a cseh korona újabb csúcsra ért: egy euróért csak 25,30-at kell adni belőle.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)