<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Összesen 50 millió forintot meghaladó mulasztási bírságot szabtak ki a NAV, illetve a társszervek abban az ellenőrzés sorozatban, amelyet Észak-Magyarországon végeztek az idegenforgalmi szezonhoz kapcsolódóan.

Az ellenőrzések az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken, strandok és vízpartok környékén üzemelő kereskedelmi és vendéglátó egységekben, a jelentősebb rendezvényeken, fesztiválokon és vásárokon, valamint a közterületeken, főutak mentén árusító vállalkozásokban történt - mondta Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV Észak-magyarországi Igazgatóságának médiareferense.

Nem adtak nyugtát, csaltak az elszámolással, feketén dolgoztattak

Fokozottan vizsgálták a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, az árucikkek eredetét, a teherautók rakományait és azok származási okmányait, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. A vizsgálati tapasztalatok szerint az őstermelők, zöldség-gyümölcs kereskedők mintegy fele nem adott nyugtát a próbavásárlások alkalmával.

A fizetővendéglátás, szállásadás területen – amelyet legszélesebb körben Heves megyében vizsgáltak – ugyancsak az adózók több mint felénél állapították meg a nyugtaadási kötelezettség elmulasztását. Az is kiderült, hogy az egész szezonban minimális összegeket rögzítettek bevételként, miközben rendszeresen elutasították a NAV ellenőreinek foglalási szándékát azzal, hogy nincs szabad helyük.

Ugyanakkor a foglalkoztatottakra irányuló ellenőrzések negyedénél derült ki, hogy az adott vállalkozás nem jelentette be a nála munkát végző dolgozót - ismertette az ellenőrzés sorozat tapasztalatait Körtvélyesi Zsuzsanna.

Kilenc üzletet zártak be 12 napra

A több hatóság együttműködésével végrehajtott, összehangolt ellenőrzés sorozatban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye területén a NAV és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi, munkaügyi és élelmiszerlánc-biztonságért felelős szervei működtek együtt az adóelkerülés visszaszorítása érdekében. Kilenc héten át több mint 100 településen, valamint a főutak mentén 1300 vizsgálatot végeztek. Az ellenőrzések során 9 üzletet zártak be 12 napos időtartamra, és az üzletek utólagos ellenőrzését is elvégezték.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG