<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Vendéglátóipar
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
Makro / Külgazdaság Akad, aki a harmadik hullám után nyitott új éttermet
Kormos Olga | 2021. augusztus 28. 11:59
A Káli-medencében bukkantunk rá arra a bisztróra, amely idén pünkösdkor nyitott ki, pontosabban ismét, egy felújítást követően, immár új üzemeltető vezérletével. Bár a korábbi munkahelyein bevált szakácsa tizenöt év után pont a pandémia miatt váltott szakmát, és az idén a tavalyinál kevesebben választották a Balatont az Adriánál, mégis optimista, s úgy érzi, még a negyedik hullám fenyegető árnyékában is lehet igény a minőségi éttermi szolgáltatásokra. Riport.
Makro / Külgazdaság Terasznyitás előtt: minimális áremeléssel és nagy reményekkel készülnek a vendéglátósok
Kollár Dóra - Székely Sarolta | 2021. április 21. 05:14
A kormány döntése alapján amint megvan a 3,5 millió oltott Magyarországon, másnap nyithatják újra teraszaikat és fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek – vendéglátóhelyeket kérdeztünk arról, hogy hogyan készülnek a várva-várt újranyitásra. Van, aki bizakodva zökkenőmentesen, van, aki áremeléssel. Hogy lesz-e csapolt sör, az viszont a szerencse kérdése.
Közérdekű Ez lehet az ország újraindulásának pontos májusi menetrendje
Privátbankár.hu | 2020. április 29. 07:52
A Magyar Nemzet kormánylap már tudni véli, pontosan mikor nyithatnak újra a boltok, vendéglátóhelyek, szállodák.
KKV Hogy állnak a vendéglátósok az egyszer használatos műanyagok száműzésével?
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 12:03
Közeleg az egyszer használatos műanyagok részleges betiltásának határideje: a cégeknek egy év áll rendelkezésükre, hogy megoldást találjanak több eldobható műanyag eszközük kiváltására.
Makro / Külgazdaság Négyszeres drágulást hoz a vendéglátósoknak a műanyagok betiltása
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 20:30
A 2021-től életbe lépő új szabályok megtiltják egyes olyan eldobható műanyagtermékek használatát, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetők. A környezetnek jó a döntés, a büféseknek, bisztrósoknak kevésbé - a változásra a fogyasztóknak is fel kell készülniük, hiszen a pluszköltségeket végső soron nekik kell majd megfizetni.
Vállalat Ezer vendéglátóhely szűnt meg Budapesten, mégis nőtt a dolgozók száma
Privátbankár.hu | 2019. április 20. 13:05
Továbbra is csökken a fővárosban működő éttermi és mozgóvendéglátással foglalkozó vállalkozások száma. Ugyanakkor az alkalmazotti létszám jelentősen növekszik, ami a feketefoglalkoztatás visszaszorulására utal.
Személyes pénzügyek Hova menjünk vakációzni? Magyarország meglepően olcsó
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 20:20
A német statisztikai hivatal összehasonlította az európai országok szállodai és éttermi szolgáltatásainak árszínvonalát. Ennek alapján csak Törökország és Bulgária olcsóbb Magyarországnál. Lengyelországnál északabbra ne nagyon menjünk, méregdrága, Nyugaton viszont a Brexit és a gyenge angol font jelenthet kedvező lehetőséget.
Vásárló Döbbenetes, mennyien jönnek Magyarországra – mi lesz itt a szezonban?
Privátbankár.hu | 2017. június 9. 09:07
Áprilisban negyedével nőtt a szálláshelyek vendégforgalma az elmúlt évhez képest.
Vásárló Most mész pihenni? Kellemetlen meglepetések érhetnek, ha nem figyelsz!
Privátbankár.hu | 2016. október 16. 16:10
Sokan szeptemberre, októberre időzítették idei pihenésüket, hiszen utószezonban nincs akkora tömeg a közkedvelt üdülőhelyeken, akciós áron is utazhatunk, az időjárás is még kedvező lehet. Nem várt dolgok azonban minket is érhetnek a szálláshelyen, amire érdemes felkészülni.
Makro / Külgazdaság Mesék Münchenből – igen kemény ott a vasárnapi boltzár
Eidenpenz József | 2016. augusztus 23. 17:35
Németországban tartományonként (szövetségi államonként) eltérő az üzletek nyitva tartásának szabályozása, van, ahol engedélyezik az éjszakai nyitva tartást is, másutt este nyolckor be kell zárni. A vasárnapi pihenőnap azonban többnyire szent, így Bajorországban is.
Karrier Így tartanák itthon a magyar dolgozókat – szenved a vendéglátás
Privátbankár.hu | 2016. július 29. 09:39
Van, amiben már kezdjük behozni Nyugat-Európát, de azért a különbség még mindig látszik.
Vásárló Egyél féláron! Idén is lesz Torkos Csütörtök
Privátbankár.hu | 2016. január 12. 15:54
Változtak a feltételek, de az alapötlet maradt: a programhoz csatlakozó éttermekben egy nap féláron ehetünk.
KKV Vendéglátóipar? Csak az erős idegzetűeknek!
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 5. 10:58
Meleg nyáron vagyunk túl, ami a vízparti területeken lévő szálláshely-szolgáltatóknak különösen kedvezett. Egy-egy forróbb hétvége előtt gyakorlatilag kitették a Balatonra a „megtelt táblát”, ami remélhetőleg jót tesz az iparágnak, mivel a vendéglátás a legnagyobb bedőlési arányú szektor Magyarországon.
Ingatlan Új szálloda nyílt - 15 embert vesznek fel
Privátbankár.hu | 2014. július 3. 07:57
Új, háromcsillagos wellness szálloda nyílt Békéscsabán.
KKV Éttermet nyitnál? Elképesztően bátor vagy!
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 09:53
2014 negyedévében hosszú évek óta először a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás iparág bedőlési aránya meghaladta az eddig listavezető építőiparét - ma a vendéglátás az egyik legkockázatosabb szektor Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Több mint 5 milliárd forint pihen SZÉP-kártyákon
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 13:28
Jövő május végéig lehet felhasználni. Különben a pénzt visszautalja az állam a munkáltatónak.
Karrier Sokan dolgoztak feketén, éhbérért, tízmilliókra bírságolt a hatóság
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 15:13
A munkáltatók csaknem háromnegyedénél találtak szabálytalanságot a munkaügyi felügyelők.
Karrier Borravaló vs. szervízdíj: átláthatatlan a helyzet
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 18. 11:44
A felszolgálási díj nem tudta kiszorítani a borravalót a vendéglátásban az elmúlt években, alkalmazása tekintetében még mindig megosztottak a vendéglátóhelyek, és noha pontosan nem tudni, hány helyen vezették be ezt a költségelemet, a szakmai érdekképviseletek szerint kedvezőek a tapasztalatok ott, ahol alkalmazzák.
KKV Enni válságban is kell? A vendéglátósok helyzete a legveszélyesebb
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 10:22
A vendéglátást főtevékenységként végző cégek összesítve évről évre tetemes mínuszt termelnek, míg a tíz legnagyobb árbevételű cég mindegyike nyereséget ért el 2011-ben. A szektor fizetési magatartása sem átlagos.
Vásárló Amerikai gyerekétteremlánc nyomulna Magyarországon
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 08:24
Tőkeerős magyar franchise-partnert keres az amerikai Chuck E. Cheese's étteremlánc, olyan vállalkozást, amely a szerződésért 75 ezer dollárt, mintegy 17 millió forintot, majd a bruttó árbevétel után havi 5 százalékot fizet.
KKV Egyszerűsödhet a kisebb vendéglátóhelyek adminisztrációja
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 17:19
A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet úgy módosulna, hogy a napi 29 adagnál kevesebbet előállító vendéglátóhelynek nem kell anyaghányad nyilvántartást vezetnie - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
Karrier Egy kelet-európai Crocodile Dundee voltam az ausztrál szállodaiparban - interjú
Siklós András | 2012. november 7. 06:45
Niklai Ákos a hazai szállodaipar doyenje, az MGYOSZ és a Szállodaszövetség alelnöke, aki már az átkosban is nyugatias módszerekkel irányította az ország második luxushoteljét, a Fórumot és aki saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen buktatói vannak egy ausztrál szállodalánc óriás felfuttatásának. Interjú.
Adó A NAV 50 millióra büntetett észak-magyarországi vendéglátókat
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 15:53
Összesen 50 millió forintot meghaladó mulasztási bírságot szabtak ki a NAV, illetve a társszervek abban az ellenőrzés sorozatban, amelyet Észak-Magyarországon végeztek az idegenforgalmi szezonhoz kapcsolódóan.
Vásárló Leugrasz egy cigiért a Nemzetibe?
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 25. 12:27
A Nemzeti Dohányboltba járhatnak majd a füstölgők ezek után cigarettáért, a szabályok szigorodnak. Németh Lászlóné november közepéig írhatja ki az első pályázatokat, az állam max. 20 évre adja a koncessziót, márciusban megköthetik az első szerződéseket. 2000 emberre jut majd egy bolt, 18 év alatt nem lehet majd cigihez jutni.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló