Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A miniszterelnök szerint az emberek elfogadják az egykulcsos adórendszert és látják az észszerűségét. Orbán változásokat tervez a kormányban, mert állítása szerint annak egyes tagjai eleve csak két évre vállalták. Kiállt Matolcsy ötkulcsos áfa-ötlete mellett, magas kulcsa a luxuscikkeknek lenne, az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának.

A komáromi Kemma.hu-nak adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a választási ciklus felénél tervez-e változtatást a kormányban, azt válaszolta, lesznek változások, mivel vannak olyan miniszterek és államtitkárok, akik eleve csak két évre vállalták a megbízatást. Az erről szóló egyeztetések szerinte folyamatban vannak. Azt állítja, az egykulcsos adó teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Aki többet dolgozik, az jobban keres?

Hozzátette, hogy olyan adórendszer soha nem lesz, amit az emberek szívből szeretnének. Viszont olyan lehet, amit elfogadnak és látják az észszerűségét, az arányos adórendszer ilyen. „Magyarország jövője azon múlik, hogy az emberek látják-e értelmét a munkájuknak. És hogy látják-e értelmét a több munkának. Márpedig az arányos adórendszer díjazza a munkát, hiszen aki többet dolgozik, az többet keres és jobban él” – idézi a Kemma.hu. A társadalmi igazságosságot Orbán nem akkor kell számon kérni, amikor az emberek elvégzik a munkájukat és megkapják az azért járó jövedelmüket, hanem amikor elköltik azt.

Ezért az általános forgalmi adó „tagolttá tételét” tartja kívánatosnak. Az ötkulcsos áfa esetén az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának, a luxuscikkeket pedig az ékszerektől a nagyon drága autókig magas áfa-kulcs terhelné – mondta Orbán.

A magyar élelmiszerek megbízhatók, a külföldiek silányak?

A gyermelyi új malom alapkőletétele alkalmából Orbán azt mondta, Magyarország nagyon komoly mezőgazdasági hagyományokkal rendelkező ország, a feldolgozóipar pedig azért rendkívül fontos, mert ebben összekapcsolódik a mezőgazdaság és az ipar. Orbán „mindig is nevetséges, abszurd és káros jelenségnek” tartotta azt, hogy „a magyar emberek ismeretlen módon és helyen előállított, leggyakrabban silány minőségű és hamisított élelmiszereket fogyasszanak a megbízható magyar élelmiszerek helyett”.

A Gyermelyi szerinte sikeresen alakult át szocialista üzemből modern részvénytársasággá, amelyből nem kiszorították az dolgozókat, hanem mindenki megtalálta benne a helyét és a számítását. „A pénzek off-shore cégeken keresztül történő kiszivattyúzása helyett folyamatosan fejlesztenek és négyszáznál is több embernek adnak munkát” - mondta.

A Nokia-gyár az egy kész sikertörténet

A Nokiánál kiemelte, hogy sok száz munkahelyet sikerült megmenteni, hiszen elkerülték a legbrutálisabb forgatókönyvet, azaz az egész gyár bezárását. A gyárbezárások és új gyárak létesítései a modern gazdaságok velejárói.  Orbán szerint Tatabányán év végéig egy 150 embernek munkát adó üzemcsarnokot épít fel egy villamossági termékekkel foglalkozó magyar cég.

Komáromban kétnapos állásbörzét rendeztek a Nokiából elbocsátott dolgozók számára, ahol 60 munkaadó kétezer álláshelyet ajánlott az elbocsátottaknak - állította. Szerinte a megyéből 11 pályamunka érkezett a központi munkahelyteremtő pályázatokra és az első negyedévben 4225 állásbejelentés történt. A közmunkaprogramban 1600-an vettek részt és ez a szám az év végéig eléri a kétezret.

Az új munka törvénykönyve kifejezetten előnyös lesz

Orán szerint az új munka törvénykönyve a kis- és középvállalati szektornak kifejezetten előnyös lesz, de a legnagyobb siker a Széchenyi-kártya program. Az új Széchenyi-terv pályázataira 17 498 nyertes pályázat érkezett, amelyekre 266 milliárd forintot fizettek ki. Állítása szerint ebben az évben még ki fog menni 1400 milliárd forint a gazdaság fejlesztésére, amelynek tekintélyes része a kis- és középvállalkozókhoz kerül.

A miniszterelnök azt mondta, 2002-ben az állam által felvett hitelek éves törlesztési terhe 500 milliárd forint volt, most pedig már 1300 milliárd forintot kell fizetnünk. Orbán sajnálja, hogy nem avatkozhat bele olyan mélységben Esztergom ügyeibe, mint ahogy ő maga is látja, hogy szükség lenne. Szerinte csak annyit tehetnek, hogy amennyiben nem tudják működtetni az esztergomi intézményeket, akkor átveszik azokat.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
Friss
hírlevél
depositphotos