<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Egykulcsos adó
Makro / Külgazdaság Agyonadóztatja az Orbán-kormány az alacsony fizetésért dolgozó magyarokat
Székely Sarolta | 2020. július 8. 06:04
És mindeközben egyáltalán nem sarcolja olyan mértékben a magas fizetéseket a kormány, mint teszik azt jó néhány másik országban. Itt mutatkozik meg az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer hibája.
Adó Az egykulcsos társasági adóra vársz? Van egy rossz hírünk
Privátbankár.hu | 2014. december 12. 13:04
A kormány adópolitikájának fontos célkitűzése, hogy 2018-ig a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos legyen - közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken Debrecenben. Először 2015-re, aztán 2016-ra ígérték.
Makro / Külgazdaság Ez lesz a holnapi újságban: ma már máshogy csinálnák a kasszacserét
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 17:54
A holnap megjelenő Heti Válaszban Varga Mihály a devizahitelek mellett beszélt a pénztárgépcseréről, és megemlítette az egykulcsos adórendszer esetleges finomhangolását is.
Adó Kiszámolták, hogy kik kapnak vastagabb borítékot
Privátbankár.hu | 2014. január 31. 14:45
A családi járulékkedvezmény teljesíti ki idén az egykulcsos családi szja rendszerét. Vannak olyanok, akik a kedvezmények miatt több mint 20 százalékkel többet kapnak hónap végén. Az elvált szülők pedig felesben vehetik igénybe a kedvezményeket.
Adó A kétkulcsos adó elől menekültek külföldre a magyarok?
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 07:41
Tíz százalék alá szeretné csökkenteni a személyi jövedelemadó kulcsát a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Adó Magyarázza az egykulcsos adót a kormány
Privátbankár.hu | 2013. november 21. 16:52
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint módszertani okokból félrevezető az egykulcsos adó eredményeit vizsgáló tanulmány.
Makro / Külgazdaság Matolcsy megvédte az unortodox politikát és az egykulcsos adót
Gáspár András | 2013. november 20. 11:29
A jegybank elnöke szerint monetáris politikai fordulat ment végbe, amit a növekedési fordulat tett lehetővé - ebben az unortodox gazdaságpolitikának van nagy szerepe, amit sok helyen már másolnak is. Folytatják a hitelprogramot, amivel a jegybank a bankokkal és a vállalkozásokkal együtt gazdaságtörténeti rekordot ért el.
Makro / Külgazdaság Kiderült, kik és mennyit nyertek az egykulcsos adóval
Privátbankár.hu | 2013. november 15. 09:31
A két legmagasabb jövedelmi tizedbe tartozó gyermektelen adózók kapták az adóreformnak köszönhető 444 milliárd forintos adócsökkentés 74 százalékát. A három vagy több gyermeket nevelők 96 százalékának viszont nem emelkedett az adója. A változások összesen 1,7 millió ember adóját csökkentették érdemben, 2,5 millióan viszont rosszul jártak.
Adó Egyre több szlovák cég költözik adóparadicsomba
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 15:10
Az adóparadicsomba költöző szlovák cégek száma 2013 első félévében tovább nőtt, a Seychelle-szigetek iránt volt a legnagyobb érdeklődés - derült ki a Bisnode Slovensko vállalati információs cég elemzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Adó Most a gazdag gyermektelenek nyernének az új szja-val
Tóth G. Csaba | 2013. június 7. 06:06
Az egy vagy két gyermeket nevelők közül éppen a legalacsonyabb jövedelműek nem nyernének semmit, ha 9 százalékra csökkenne az szja, a háromgyerekesek havi bruttó 620 ezres fizetés alatt nem látnak semmit abból a hatalmas összegből, amennyivel az intézkedés csökkenti a költségvetés bevételeit. A magas jövedelműek nagyon jól járnak, a nyugdíjkassza kevésbé.
Adó Egyre keményebben adóztatják a munkát - nálunk a járulékok túl magasak
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 14:34
Magyarország szja-rendszere európai viszonylatban kedvezőnek mondható, a társadalombiztosítási járulékok viszont kifejezetten magasnak számítanak - állítják a PwC Magyarország szakértői.
Adó Romániában egyelőre marad az egykulcsos adó
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 11:06
A román kormányfőre hivatkozva jelentették be, hogy nem vezetik be idén a differenciált jövedelemadózást, amely az alacsonyabb keresetűeknek jelentett volna könnyítést.
Adó Feladják az egykulcsos jövedelemadót a szlovákok
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 07:09
Szlovákiában megszűnik az egykulcsos jövedelemadó januártól, a változtatást bevezető törvénymódosítást többnapos parázs vitát követően, kedden késő délután véglegesítette a pozsonyi törvényhozás.
Adó Változik a lakásvásárlási illeték: kivárjak vagy belehúzzak?
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 14:28
A kormány tervei szerint a jövőben egykulcsossá válik a lakástulajdon vásárlás után fizetendő illeték mértéke, ami az esetek többségében 80.000 forinttal nagyobb terhet jelent a vevő számára. Megszűnik viszont a negatív illetékalap utáni fizetési kötelezettség, ami a korábbi lakásukat olcsóbbra cserélőknek jelenthet könnyebbséget. A tervezet szerint a 35 év alattiak lakásszerzési illetékkedvezménye esetén a korábbi 8 millió helyett 15 millió forintra emelkedik a lakások felső értékhatára, a kedvezmény alacsony, 40.000 forintos maximális értékét pedig eltörlik. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy ezek a változások mit jelentenek a gyakorlatban.
Adó Jön az új adócsomag, megy a szuperbruttó - megkönnyítenék az életet
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 11:15
A kormány újabb, közel háromszáz paragrafusból álló adócsomagot készít - derül ki az Origo birtokába jutott előterjesztés-tervezetből. Kivégzik a félszuperbruttót, a házastársaknak sem kellene haláladót fizetni, a fiatalok első lakáshoz jutását segítenék. A cégeknek is kitaláltak néhány egyszerűsítő, könnyítő intézkedést.
Adó Kovács Árpád az egykulcsos adóról és a szuperbruttó kivezetéséről
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 5. 12:27
A Költségvetési Tanács szerint a 2013-as költségvetés a jelenlegi formájában finanszírozható és az államadósság szabály is betartható, a kétségtelenül meglévő kockázatok mellett is, és feltételezve, hogy nem romlik tovább a gazdasági környezet - nyilatkozta Kovács Árpád, a KT elnöke a Népszabadság internetes oldalán.
Adó Varga: az egykulcsos adóból nem engedünk
Privátbankár.hu | 2012. július 28. 07:31
A kormány nem akar vagyonadót bevezetni, nem kíván változtatni az egykulcsos adón, viszont esetleg tudna engedni a jegybankot terhelő tranzakciós illetékből, ha ettől függne a nemzetközi szervezetekkel folyó tárgyalások sikeres kimenetele, de ehhez meg kell várni az Európai Bizottság álláspontját - mondta Varga Mihály, az IMF-EU tárgyalásokat vezető miniszter pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: az egykulcsos adóból nem engedne a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 10. 07:17
Varga Mihály szerint a kormány megállapodást akar az IMF-fel és az EU-val, erre törekszik már november óta. Véleménye szerint az egykulcsos adó azonban olyan sarokpontja a gazdaságpolitikának, amelyben csak nagyon nehezen tudna engedni a magyar kormány.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály nem akar jegybankelnök lenni
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 07:42
Szeptemberben, legkésőbb október végéig megszületethet az IMF-megállapodás - erről Varga Mihály tárca nélküli miniszter beszélt egy interjúban. A tárgyalásokon a közösségi közlekedés és az önkormányzati támogatások ügyén kívül az adórendszer is előkerülhet. Vargának nincsenek jegybankelnöki ambíciói, parlamenti képviselő szeretne maradni.
Makro / Külgazdaság Varga: legkésőbb októberben aláírhatjuk a megállapodást
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 09:53
Varga Mihály tárca nélküli miniszter várakozásai szerint Magyarország legkésőbb október végéig aláírhatja a nemzetközi hitelezőkkel a hitelmegállapodást, amelynek értéke közel lesz a piac által várt 15 milliárd euróhoz.
Adó Szociálisan káros az egykulcsos adó, a szlovákok döntöttek
Privátbankár.hu | 2012. június 24. 13:09
A Robert Fico vezette szlovák kormány újabb adókulcsot vezet be, így lényegében megszűnik az egykulcsos személyi jövedelemadózás a szomszédoknál.
Személyes pénzügyek Megérkeztek a Matolcsy-bébik?
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 11:31
Matolcsy György már januárban beszélt az egykulcsos adó gyermekvállalást ösztönző hatásáról. Az NGM szerint a növekvő születésszám a családbarát adórendszernek, és a nagycsaládok növekvő reálkeresetének köszönhető. A nagyobb gyermekvállalási kedv bizakodásra ad okot, de még mindig jelentős természetes fogyás okozta népesség csökkenésről beszélhetünk.
Makro / Külgazdaság Így látják a gazdaság helyzetét Matolcsy elődei
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 14:44
Magyarország pénzügyi stabilitása és a hitelesség visszaállítása miatt is minél előbb meg kell állapodni az EU/IMF párossal - sürgették a szerződés aláírását a volt miniszterek. Chikán Attila szerint a gazdaság a lassú lecsúszás állapotába került, Kupa Mihály úgy véli recessziós spirálba kerültünk, Oszkó Péter szerint pedig hibás döntés volt az egykulcsos szja.
Makro / Külgazdaság Jövő hét pénteken megismerhetjük a 2013-as költségvetést
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 10:05
A kormány első olvasatban elfogadta a 2013-as költségvetési törvény tervezetét, és már jövő hét pénteken benyújthatják a parlamentnek - írja az Origo. A Széll Kálmán Terv 2.0 már tartalmazta a jövő évi költségvetést érintő főbb terveket, azonban mégis lehet számítani meglepetésekre. A kiszivárgott hírek szerint jelentős forrásrendezésekre az önkormányzatok számíthatnak és a tárcák költségvetését is megkurtítanák.
Adó Nem lesz vagyonadó és országos ingatlanadó sem - siker az egykulcsos szja?
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 07:42
Jövőre életbe léphet az evát felváltó új vállalkozói adó, ez a lehetőség a termeléssel foglalkozó társaságokat várja majd, de vagyonadót és országos ingatlanadót sem most, sem később nem vet ki a kormány - nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára.
Adó Egykulcsos adó: mi lehet a régiós őrület mögött?
Nagy Zsófia | 2012. május 25. 06:20
Az egykulcsos adórendszer bevezetése számos vitát generált, nem csak Magyarországon, de a környező országokban is. Van, ahol lassan 20 éve alkalmazzák a lineáris kulcsot, mégsem lehet egyértelműen megállapítani, hogy valójában a gazdasági növekedés első számú katalizátora, vagy egyszerűen csak újabb kedvezmény a jómódúaknak.
Adó Vámosi-Nagy: az egykulcsos szja nem hozza a várt eredményeket
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 11:42
Vámosi-Nagy Szabolcs véleménye szerint adószakmailag helytelen az a kibontakozó kormányzati alapvetés, hogy a jövedelemadóztatásban kevéssé jelenik meg a szociálpolitika, az árakat terhelő adókban viszont igen. Problémaként értékelte, hogy olyan területeket adóztatnak meg hazánkban, melyek a fejlődés motorjai lehetnének. Az egykulcsos szja-t pedig eredménytelennek ítéli, hiszen a fogyasztás nem nőtt, sőt mi több csökkent is az elmúlt időszakban.
Makro / Külgazdaság Magyarország 2012: őszi IMF-megállapodás és elkerülhetetlen recesszió
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 07:10
Az IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter azt mondja, hogy amíg a Parlament nem szavaz a vitás törvényekről, nem tárgyalhatunk. Fellegi Tamás szerint az őszi megállapodás a reális. Közben a GKI jónak látja az új Széll Kálmán Terv irányát, de nem látják a részleteket. A gazdaságkutatók szerint elkerülhetetlen a recesszió.
Vásárló Jól jártak a magyar gazdagok: tovább nőtt a szakadék
Nagy Zsófia | 2012. május 2. 06:15
Tovább mélyült a szakadék az elmúlt évtizedekben a gazdagok és a szegények között, felmérések szerint a legtöbb országban a kormányzati intézkedések hatására a gazdagok gazdagodtak, míg a szegények helyzete nem javult. Hasonló a helyzet Magyarországon is, az egykulcsos adó miatt pedig vélhetően tovább romlik a helyzet.
Makro / Külgazdaság IMF nélkül akár 2013-ig is kihúzhatnánk?
Privátbankár.hu | 2012. április 28. 08:28
Ha nem sikerül megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal a hitelmegállapodásról, akkor Magyarország nem húzza ki 2014-ig a választásokig, amire az Orbán-kormány játszik, de ezt az évet minden bizonnyal, talán még 2013-at is meg lehet úszni - mondta Békesi László, volt pénzügyminiszter a Népszava szombati számában közölt interjúban.
Makro / Külgazdaság Az IMF-nek sem enged a kormány a jegybanki és egykulcsos adó témában
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 15:28
A magyar kormány nem fog engedni a jegybanktörvény még nyitott kérdéseiben – mondta a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az InfoRádiónak. Prőhle Gergely szerint ezek elvi kérdések, ahogy az egykulcsos adó is. Korábban Fellegi Tamás főtárgyaló azt mondta, hogy az egykulcsos adó tárgyalási téma lehet.
Személyes pénzügyek Megérkeztek volna az egykulcsos bébik?
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 09:04
Az előzetes adatok szerint 2012 első két hónapjában 14 679 gyermek született, 3,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 22 614 volt, ami 3,1 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. AZ NGM az egykulcsos adótól a gyermekvállalás ösztönzését várta, a születések számának megugrása azonban egyszeri is lehet, így biztosat még nem lehet állítani.
Adó Az egykulcsos adó sikertelenségre volt ítélve?
Nagy Zsófia | 2012. április 20. 06:15
A kormány a „bebetonozott” egykulcsos szja-tól várja a gazdaság versenyképességének javulását és a gazdasági növekedés élénkülését. Az egykulcsos szja legnagyobb hibája, hogy a magasabb jövedelműek helyzetén javított, miközben ők a plusz jövedelem alacsonyabb hányadát fogyasztják el. A kormány egymásnak is ellentmondó intézkedései a sikertelenség további zálogaként szolgáltak.
Adó Orbán is ötkulcsos ÁFÁ-t akar és változtatni fog a kormányon
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 16:40
A miniszterelnök szerint az emberek elfogadják az egykulcsos adórendszert és látják az észszerűségét. Orbán változásokat tervez a kormányban, mert állítása szerint annak egyes tagjai eleve csak két évre vállalták. Kiállt Matolcsy ötkulcsos áfa-ötlete mellett, magas kulcsa a luxuscikkeknek lenne, az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának.
Adó A kormány kitart az egykulcsos adó mellett
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 07:34
Kitart a kormány az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadó mellett - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. Mint elmondta, az új adórendszer kétharmados oltalmát sem kívánják megszüntetni, ezt a hiteltárgyalások megkezdésének feltételeként eddig sem az IMF, sem az Európai Unió nem kérte.
Adó Matolcsy most meg ötkulcsos adókat vizionál, 30 százalékos áfával
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 11:18
Harminc százalékos felső áfa-kulcsot, ötkulcsos áfá-t, az élőmunkát terhelő adózás ötkulcsossá tételét szorgalmazza Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ma megjelent cikkében. A központi vagyonadót viszont nem tartja jó ötletnek, ez szerinte csak igazságtalan lehet, mert ami nem látható, az nem adózik. A progresszív adózás kapcsán Marx Károlyt idézi.
Makro / Külgazdaság Soha nem volt ilyen optimista a Matolcsy-minisztérium
Privátbankár.hu | 2012. március 30. 17:15
Győzelmi jelentést küldött szét ma délután a Nemzetgazdasági Minisztérium, mely szerint az egyszeri tételek nélkül a költségvetési hiány a vállalt 2,94% alatt teljesült tavaly. Az új adórendszer miatt dolgoznak többen, a gazdaság fehéredik, az államháztartás hiánya csökken.
Adó Még mindig örül az egykulcsos adónak az NGM
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 12:39
A Nemzetgazdasági Minisztérium az arányos egykulcsos adórendszer egyértelmű sikereként értékeli, hogy 2011-ben a nemzetgazdasági reálkeresetek 5,8 százalékkal emelkedtek. A szaktárca hangsúlyozta, hogy a családi kedvezmény hatására a gyerekesek reálkeresete kimagasló mértékben megemelkedett.
Adó Szlovákiában elbukott az egykulcsos adórendszer
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 14:47
Úgy tűnik, a sok szempontból mintának tartott szlovák adórendszer nem bír el az egységes kulcs jelentette mellékhatásokkal: a költségvetés nem tud tovább lemondani a gazdagok és a vállalatok pluszbefizetéseiről.
Adó A világ legnagyobb söralátétje bonyolítja tovább az életünket
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 13:02
A munkáltatóknak legkésőbb holnap kell kiadniuk az szja-bevallás kitöltéséhez szükséges igazolást, és sokak postaládájában megjelentek már az adóbevallási egységcsomagok. A gyakorlatilag kétkulcsos, névleg azonban arányos egykulcsos adórendszer miatt is főhet a feje az adóbevallást kitöltőknek. Az adóhatóság segít, ha nem megy, totózzon!
Adó Orbán: képtelenség, hogy megváltozzon az egykulcsos adórendszer
Privátbankár.hu | 2012. január 28. 13:08
Lapértesülés szerint Orbán Viktor az arányos adórendszer módosítását képtelenségnek tartja, véleménye szerint azért sem kerülhet sor az adórendszer módosítására, mert az Európai Unió több tagállamában is hasonló rendszer működik. Kósa Lajos szerint az egykulcsos adó megváltoztatására csak akkor kerülhet sor, ha az ég egybeérne a földdel.
Makro / Külgazdaság Az IMF a családunk - Matolcsy a költségvetési bizottság előtt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 09:20
A költségvetési bizottság kérdezte csütörtökön Matolcsy Györgyöt a magyar gazdaság állapotáról. Matolcsy a „rendkívüli idők” miatt indokoltnak tartotta a meghívást.
Makro / Külgazdaság Matolcsy kitart a sikerpropaganda mellett
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 15:56
Folyik Magyarország újjászervezése, és ez már hozza első eredményeit. Az egykulcsos adó miatt nőtt a munkahelyek száma, a munkavállalói érdekeltség, fehéredett a gazdaság – mondta többek között Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter a Parlamentben, az ellenzék által kezdeményezett bizottsági meghallgatáson.
Makro / Külgazdaság Cséfalvay: az a baj, hogy nem mondtuk el a történeteinket
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 11:34
A stratégiai államtitkár szerint üzenetértéke van a hitelminősítők döntésének, amit meg kell hallani, és 7 százalék alá kell szorítani az állampapír hozamokat - ehhez kell az EU-IMF megállapodás. Ha a hiány alakulása indokolja, év közben is megteszi a szükséges lépéseket a kormány.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos