Komárom
Ingatlan Épül az új híd a Dunán – a világon csak még egy ilyen létezik
Privátbankár.hu | 2018. június 11. 13:23
Ha elkészül, ez lesz Szlovákia második legnagyobb hídja.
Vállalat Mészáros Lőrinc hamarosan hidat építhet
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 12:11
Nyáron indul a komáromi új Duna-híd építése.
KKV Itt a vége: lehúzta a rolót a komáromi Nokia-gyár - jön helyette más
Privátbankár.hu | 2014. november 30. 09:44
A hónap végén bezárt a Nokia Komárom Kft. telefongyára. Közben a héten kiderült, egy dél-koreai autóalkatrészeket gyártó cég jön Komáromba.
KKV Öthavi távolléti díj jár az elbocsátott nokiásoknak
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 13. 15:18
Ezen felül választhatnak egy csúcskategóriás készüléket is. A dolgozók nagyjából harmada szlovák állampolgár, ők is ugyanazokat a juttatásokat kapják.
Karrier A kormány segítene a Nokiától és a Telekomtól elbocsátandóknak, de hogy?
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 13:50
A Nokia és a Magyar Telekom létszámleépítéseivel kapcsolatban a kormány minden eszköz alkalmazását megvizsgálja, ami enyhítheti a lépések negatív hatásait. A kabinet célja, hogy gyors és szakszerű segítséget nyújtson, szükség szerint európai uniós és magyarországi "gyorsreagálású válságkezelési források" bevonásával - közölte az NGM.
KKV Mi lesz a komáromi gyár elbocsátott dolgozóival?
Privátbankár.hu | 2014. július 19. 09:10
Több cég is jelezte, alkalmazná őket, konkrétumokat azonban senki sem mond. Szijjártó Péter is utasított az ügyben.
KKV Ennyi szlovák dolgozik a komáromi Nokia-gyárban
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 13:57
A bezárandó komáromi Nokia-gyár 1800 dolgozójából mintegy 500 lehet szlovák állampolgár. Ezért a szlovák munkaügyi hivatal is akcióba lendül. Andor László uniós biztos is felméri, hogyan lehetne uniós forrásokat biztosítani a munkavállalók támogatására.
KKV Megint nyakunkon az árvíz, itt vannak az új figyelmeztetések
Privátbankár.hu | 2014. május 18. 08:54
Az eső is nehezíti a szituációt, utakat, rakpartokat kellett lezárni sok településen. A korábbi rekordok azonban messze vannak, nem lesz elzárt település. Van, ahol a korábbi években védekezésre költött milliárdok könnyítik meg a helyzetet. Ma összehívják az Országos műszaki irányító törzset.
KKV Mégis jó üzlet a drogéria? Két bolttal bővül a hálózat
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 08:18
Újranyitja két üzletét a Rossmann, így a drogériahálózatnak 181 boltja van Magyarországon. Az egyik áruházat ki is bővítették a korábbiakhoz képest.
Biztosítás Kisebb földrengés volt Komárom környékén
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 15:16
Kisebb földrengés volt Szlovákia területén csütörtök dél körül, amelyet Komárom-Esztergom megyében is éreztek - számolt be róla Kiszely Márta, a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriumának munkatársa.
KKV Újabb Praktiker nyílt
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 14:32
Huszonegyedik áruházát avatta fel csütörtökön Komáromban az elsősorban barkács szerszámokat és felszereléseket kínáló Praktiker. Az üzlet 50 millió forint beruházással valósult meg, benne 1000 négyzetméteren több mint 4 ezer cikket forgalmaznak.
KKV Svájcból települ Magyarországra egy autóipari cég
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 10:56
Komárom város ipari parkja újabb munkahelyeket teremtő autóipari beruházóval gyarapodott: a Racemark International Kft. 2013. első negyedévben indítja prémium autómárkáknak beszállító szőnyeg megmunkáló üzemét a Duna-parti városban - közölte Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Orbán és Fico megegyeztek: épülhet az új Duna-híd
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 16:51
Közös nyilatkozatot írt alá Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a Komárom és Révkomárom közötti Duna-híd megépítéséről, valamint a két ország közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről.
Karrier Sok ember kap ma rossz hírt a komáromi Nokia-gyárban
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 09:11
Szerdán jelenti be műszakkezdetekkor a cégvezetés a Nokia komáromi gyárában, hogy ki az a kétszáz ember, akit idei csoportos létszámleépítésének harmadik ütemében elküld a vállalkozástól.
Karrier Háromból két elbocsátott nokiás magyar állampolgár
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 16:11
A Nokia komáromi gyárából kedden elbocsátott 900 emberből 609 magyar állampolgár - tájékoztatta a megyei munkaügyi központ vezetője szerdán az MTI-t. Az elküldött dolgozók több mint harmada Komárom-Esztergom megyei.
KKV Nokia: gyárbezárásokkal a túlélésért (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 13:16
Hosszú időn át tartó piacvezető szerepét veszítette el a közelmúltban a Nokia, amely most leépítésekkel, gyárbezárásokkal és fejlesztésekkel próbálja megakadályozni a teljes szétesést. A leépítések a komáromi gyárat is érintik, ahonnan 2 300 dolgozót bocsátanak el.
Karrier Újabb elbocsátások a Nokiánál, szenved a finn óriás
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 13:38
A Nokia további 10 ezer fő elbocsátását jelentette be csütörtökön, ezzel a finn mobiltelefon-gyártó a 2010 óta bejelentett elbocsátásokkal együtt több mint negyedével csökkenti alkalmazottainak számát. A finn óriás negyedévi vesztesége majd' 1 milliárd euró, miközben a versenytársak szárnyalnak.
KKV Bezár a komáromi nyomdaüzem: 120 munkahelynek lőttek
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 10:43
Az amerikai RR Donnelley július elején bezárja komáromi gyárát, ahol mobiltelefonokhoz nyomtattak használati utasításokat. Az üzem megszűnése 120 munkahelyet érint, a bezárás a debreceni üzemet nem érinti.
Adó Orbán is ötkulcsos ÁFÁ-t akar és változtatni fog a kormányon
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 16:40
A miniszterelnök szerint az emberek elfogadják az egykulcsos adórendszert és látják az észszerűségét. Orbán változásokat tervez a kormányban, mert állítása szerint annak egyes tagjai eleve csak két évre vállalták. Kiállt Matolcsy ötkulcsos áfa-ötlete mellett, magas kulcsa a luxuscikkeknek lenne, az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának.
Karrier Öthavi bért kapnak a kirúgott Nokia-dolgozók
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 13:22
A törvényben előírt pénzen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig álláskeresési támogatást fizet a Nokia a komáromi gyárból elbocsátani kívánt 2300 dolgozónak. Az elbocsátandók körét csak hétfőn kezdik összeállítani, ezért nem tudni, a létszámból hány fő magyar, vagy szlovák állampolgár, illetve Komárom-Esztergom megyei lakos.
KKV Milyen sokba kerül nekünk a Nokia csoportos leépítése?
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 08:38
Az állami költségvetés milliárdos, Komárom városa több százmilliós bevételtől esik el a Nokia csoportos leépítése miatt. A 2300 ember elküldése az utóbbi évek legnagyobb csoportos leépítése. A Nokia korábbi eredményei azonban árulkodóak, a cég egyre kevesebb bevételre tett szert itthon, így egyre kevesebb adót is fizetett be.
Karrier Nagycsoportos leépítés: 2300 főt elbocsát Komáromban a Nokia
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 09:54
A Nokia Komáromban 2300 főt bocsát el 2012 végéig - közölte a cég szerdán. Magyarországról, Mexikóból és Finnországból is Ázsiába helyezik át az okostelefonok gyártását. A Nokia a dolgozóknak támogatási programot kínál: anyagi támogatást adnak és segítenek újra elhelyezkedni is. A kormány sajnálja.
hírlevél
depositphotos