<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Új szereplőként jelent meg az agropiacon a Kwizda Garden.

2022-ben a zöldség- és gyümölcskultúrákban használatos agrárkémiai termékek kínálatát és piacát több tényező is alakítja. Ilyen az orosz-ukrán konfliktus miatt bekövetkező műtrágyahiány, az Európai Unió bizonyos hatóanyagok használatát megtiltó határozatai, az európai zöld megállapodás céljaival egybevágó törekvések és a szignifikánsan növekvő adatokkal igazolható kertészkedő kedv élénkülése.

Ezen a piacon jelent meg az év elején egy újabb erős szereplő Magyarországon, a Kwizda Garden – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedd délelőtt tartottak a Városligetben.

Felbukkan a Kwizda Garden

Barna Sándor, a cég kereskedelmi vezetője elmondta, a Kwizda Agro Hungary Kft. 28 éve forgalmaz szántóföldi és kertészeti termékeket Magyarországon. Bár a cég által kínált szerek többsége elsősorban a szántóföldi gazdálkodásban nélkülözhetetlen, néhány lombtrágyájukat a professzionális- és a hobbikertészek is használják. A termékpalettájuk a folyamatos innovációknak köszönhetően jelenleg több mint 120 terméket tartalmaz.

Átültetési bemutató. Fotó: Jernei GáborÁtültetési bemutató. Fotó: Jernei Gábor

Nem mindegy, hogy mit, mikor

„Sokrétű a feladat, amit felvállaltunk” – mondta Nádudvari Éva marketing és beszerzési vezető. Hozzátette, ugyanúgy partnerei kívánnak lenni a gazdálkodóknak, nagytermelőknek és a hobbikertészeknek. 

„Az uniós államoktól azt várják, hogy 2030-ra 50 százalékkal csökkenjen a kémiai növényvédőszerek és húsz százalékkal a műtrágya használata. Ezek arra ösztönöznek bennünket is, hogy új, környezetkímélő megoldásokat dolgozzunk ki.”

Nádudvari Éva elmondta, egyre szélesebb a biológiai hatóanyagokra alapozott termékeik skálája és több termékük van kísérleti fázisban, illetve engedélyeztetés alatt.

Az első tápoldatot is megkapta minden növény. Fotó: Jernei GáborAz első tápoldatot is megkapta minden növény. Fotó: Jernei Gábor

Mészáros Béla gyümölcs szaktanácsadó, Neiner János szőlő szaktanácsadó és Varga László zöldség-dísznövény szaktanácsadó az eseményen hangsúlyozta, a biológiai hatóanyagokra épülő növényvédőszerek hatásfoka már most is eléri a kémiai vegyszeres növényvédőszerek hatékonyságának a nyolcvan százalékát.

Az új technológia alkalmazása azonban más szemléletet és felkészültséget igényel. Ahhoz, hogy a biológiai növényvédőszerek a megfelelő hatékonysággal működjenek, mindennek a megfelelő időpontban és mennyiségben kell kikerülniük.

Nem a tüneti kezelésre kell koncentrálni, hiszen akkor már csak csökkenteni lehet a kárt, hanem a megelőzés a fontos.

Az előadók elmondták, a klímaváltozás hatásai már most is tetten érhetőek, megváltoztak az évszakok, más hatások érik a növényeket, amelyekre fel lehet készülni és megfelelő beavatkozásokkal el lehet érni, hogy a termelők ne szenvedjenek károkat. A régiek mellett új kártevők is felbukkantak, amelyek ellen meg kell tanulni védekezni. Ha a növény fejlődésbiológiájához illesztik a biostimulációs- és a lombtrágya programot, akkor a megerősödött, a kártevőknek ellenálló növények hozama nem csökken a korábban megszokottakhoz képest.

A sajtótájékoztató végén a vállalkozó szelleműek részt vehettek egy közös árvácskaültetésen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár Agrárfejlesztéseket is elvihet az áremelkedés
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 12:49
Rengeteg fejlesztési pénz érkezik a mezőgazdaságba, de az áremelkedés miatt sok beruházás nagyon megdrágulhat.
Agrár Leállt Románia legnagyobb műtrágyaüzeme a magas energiaárak miatt
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 16:58
Ismét felfüggesztette tevékenységét a magas energiaárak miatt Románia legnagyobb műtrágyaüzeme, a Marosvásárhely határában levő Azomures.
Agrár Kevesebb gázt küldenek az oroszok, de Szijjártó Péter nem izgul
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 17:11
A magyar külügyminiszter telefonon egyeztetett az orosz vezetőkkel.
Agrár Szijjártó Péter zöld utat adott az ukrán élelmiszerszállítmányoknak
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 16:34
Ördögi körbe lépett a világ a külügyminiszter szerint. 
Agrár Miért olyan jó kempingezni és mit vigyünk magunkkal?
Márkázott tartalom | 2022. június 11. 12:23
A nyári kempingezés az egyik legjobb kikapcsolódás bárki számára. Jó, de mit vigyünk magunkkal? Mutatjuk a válaszokat!
Agrár Segítséget kaphatnak a gazdák a fagykárok ellen
Privátbankár.hu | 2022. június 4. 12:12
Újra megnyílik a tavaszi fagykár elleni gépek beszerzésére irányuló felhívás - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.
Agrár Zöld utat kaphat az ukrán gabona – persze feltételekkel
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 14:48
A világ egyik legnagyobb gabonaexportőre nem tudja használni fekete-tengeri kikötőit a szállításokhoz, amióta az oroszok megtámadták őket.
Agrár Kezdődik? Egy országban már élelmezési veszélyhelyzetet hirdettek
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 11:51
A gabonakészletek csökkenése miatt romlott az élelmezési helyzet, sürgős nemzetközi segítséget kérnek Csádban.
Agrár Utat nyitna az ukrán gabonának az agrárminiszter Magyarországon át
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 10:38
Fontos lenne ez magyar szempontból is, hogy csökkenjen a pánik.
Agrár Tejben-vajban fürdenek ma a hazai tejtermelők - állítja egy államtitkár
Privátbankár.hu | 2022. június 2. 14:40
Feldman Zsolt szeriont a tejágazat ma sikerágazat Magyarországon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG