TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A Budapest Alapkezelő új alapot indít, amely más abszolút hozamú alapok befektetési jegyeibe fektet. Ez az egyik legnépszerűbb kategória jelenleg, az átlagos hozamuk évi hat százalék volt az utóbbi egy évben, de sokan kétszámjegyű teljesítményt értek el.

A csökkenő kamatkörnyezet hatására 2013-ban folytatódott a megtakarítási piac átrendeződése: a betétekkel szemben egyre népszerűbbek a befektetési alapok, amelyekben 900 milliárd forinttal nőtt a kezelt vagyon az év első kilenc hónapjában. A legtöbb megtakarítás a kötvényalapokba áramlott, a második helyen pedig a kockázatosabb, de nagyobb hozampotenciált kínáló abszolút hozamú befektetések végeztek, amelyekbe 200 milliárd forint került az év első háromnegyed évében.

Mintegy 30 százalékkal növekedett a befektetési alapokban kezelt vagyon 2013 első háromnegyed évében, de az abszolút hozamú alapok ennél is nagyobb mértékben bővültek: 2012 év végéhez képest duplájára nőtt az ezekben elhelyezett vagyon nagysága. E trendet szeretné kiaknázni a Budapest Alapkezelő most induló Bonus Abszolút Hozam Alapok Alapja, amely az alapkezelői piac többféle abszolút hozamú alapjának teljesítményéből kínál részesedést a magasabb hozamelvárású befektetőknek – írja a cég közleménye.

 

Az abszolút hozamú alapok célja nem egy adott piac teljesítményének felülmúlása, hanem a fix kamatozású befektetések – bankbetétek, állampapírok – hozamát középtávon meghaladó, stabil teljesítmény biztosítása kifejezetten aktív befektetési politikán keresztül. A hazai piac abszolút hozamú alapjainak egy éves, átlagos hozama közel hat százalék volt, de sok közülük kétszámjegyű növekedést, a legjobb teljesítményűek pedig 30 százalékot is meghaladó éves hozamot biztosítanak – írja az alapkezelő.

 

Ezekbe az alapokba fekteti vagyonának jelentős részét a november 6-ától jegyezhető GE Money Bonus Abszolút Hozam Alapok Alapja, amely egyetlen befektetésben összegzi a tőkepiacok kilátásairól kialakított különböző piaci véleményeket. A befektetők így a különböző abszolút hozamú alapok eltérő befektetési politikája és eltérő befektetési pozíciói révén elért teljesítményéből részesedhetnek. AZ új alapot is aktív befektetési politika jellemzi: azokat az alapokat választja ki, amelyeket az adott piaci környezetben jó befektetésnek tart. Minimálisan öt éves befektetési időtávra ajánlják azon kockázatvállaló befektetőknek, akik a hagyományos, fix kamatozású eszközöknél magasabb megtérülést szeretnének elérni.

Enne azonban ára van. Míg már a mögöttes alapoknak is megvannak a  maguk költségei, a hivatalos információs anyag (KIID) becslése szerint az új alap működési költségei évi 2,2 százalékot tehetnek ki. Emellett a bank kondíciós listája alapján a befejtetési jegyek megvásárlása ingyenes, visszaváltása fix ezer forintba kerül. Nem határoztak meg olyan alapot, amelybe jelentősebb (20 százalék feletti) tőkerészt fektetnének.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Befalap Eurómilliárdokat öntenének a nagybefektetők ide, de nincs elegendő jó ingatlan
Mester Nándor | 2020. augusztus 27. 06:07
Nem csüggednek a nemzetközi intézményi befektetők a közép-európai kereskedelmi ingatlanpiacon. Továbbra is erős az érdeklődés, de megvan az óvatosság is és sajnos kevés a megfelelő első osztályú termék.Térségünkben minden fontos piacon a hazai alapok is aktívak lettek, idén további jelentős adásvételek zárulhatnak le Magyarországon is.
Befalap Hosszú távon továbbra is a fenntarthatóság az egyik legfontosabb kérdés
PR | 2020. július 15. 11:23
A fenntarthatóság nem csak klímavédelmet jelent, hanem etikus vállalatirányítást vagy szociális érzékenységet is, és ez nemcsak a cégek működésében egyre fontosabb, hanem a lakosság, a befektetési alapok, és azok kezelői számára is. Lehet, hogy most a járványhelyzet miatt rövidtávon máshova került a hangsúly, hosszútávon továbbra is a fenntarthatóság lesz az egyik legfontosabb kérdés - nyilatkozta lapunknak Pekár Dávid, a Raiffeisen Alapkezelő portfoliómenedzsere, a Klasszis 2020 Az Év Feltörekvő portfolómenedzsere díj nyertese.
Befalap Ne reménykedjünk abban, hogy szeptemberre minden úgy lesz, mint régen
Eidenpenz József | 2020. június 26. 06:07
A régiós CETOP index az előző válságban 70 százalékot, most csak 40 százalékot esett, és ennek komoly hányadát is ledolgozta már. A befektetők nagyon optimisták, pedig sok a kérdőjel. Kiderülhet, hogy a részvények extrém módon túlárazottak a jelenlegi szinten. Interjú.
Befalap Ingatlanalapjaink a vészhelyzetben, nyolc grafikonban elbeszélve
Eidenpenz József | 2020. június 4. 06:07
Volt némi pénzkivonás az ingatlanalapokból a veszélyhelyzet márciusi kihirdetése után, de messze nem akkora, mint 2008-ban. Április óta pedig több alapba ismét friss tőke áramlik be. A hozamok is többnyire pozitívak maradtak, kevés kivétellel. A veszély azonban nem múlt el teljesen, egy elhúzódó válság még megviselheti a szektort. A tét pedig komoly, 1487 milliárd forint sorsa.
Befalap Az alap, amely a hozamok emelkedéséből és eséséből is profitál
Eidenpenz József | 2020. május 15. 06:08
Sokan alacsonyabb inflációt várnak a válság miatt, a legnagyobb meglepetés ezért az infláció megugrása lenne a kötvénypiacokon. Az alacsony hozamok ellenére jöhetnek jó befektetési lehetőségek ezen a területen. A forint a válság előtt a nyugalom szigete volt, de most átesett a ló másik oldalára. Interjú.
Befalap Nagyot nőhet az ingatlanbefektetések szerepe a következő években
Eidenpenz József | 2020. május 14. 06:06
A hazai ingatlanalapokban levő irodaházak, kiskereskedelmi üzletláncok értékét egyelőre nem befolyásolja a válság, a budapesti raktárakért, elosztóközpontokért pedig egyenesen sorban állnak az online áruházak. Az infláció is nőhet hosszú távon, a kötvényhozamok pedig alacsonyak, így az ingatlanbefektetések szerepe felértékelődhet. Interjú a Diófa Alapkezelő Zrt. szakembereivel.
Befalap Mélyebb lehet, mint a 2008-as válság, de rövidebb - interjú
Eidenpenz József | 2020. május 13. 06:04
Miért volt ilyen gyors a márciusi tőzsdei zuhanás, és miért emelkednek azóta az árfolyamok? Érdemes-e befektetni, és hogyan? Mely szektorok olcsók? Az ügyfelek most nem a megszokott módon reagáltak, és nem a legrosszabb pontokon adták el befektetési jegyeiket. Interjú az Év Alapkezelője díjat nyert Aegon Alapkezelő szakembereivel.
Befalap Tőkevédelemmel jóval könnyebb bátornak lenni
Eidenpenz József | 2020. május 11. 06:07
A tőkevédett alapok kockázata mérsékelt, mégis részesedést tudnak nyújtani a részvénypiacok, árupiacok emelkedéséből. Ha három év múlva visszatekintünk, alighanem azt látjuk majd, hogy az idei évben valamikor érdemes volt vásárolni. A CIB Banknál égnek a telefonok, a kisbefektetőket is nagyon izgatják az ilyen és ezekhez hasonló kérdések. Interjú.
Befalap Hogyan lehet profitálni a klímavédelemből?
- | 2020. május 10. 11:07
Ez korántsem újkeletű dolog, e befektetési lehetőséget az OTP Alapkezelő már tizenkét éve, még a 2008 őszén kirobbant előző válság előtt megteremtette, elindítva az OTP Klímaváltozás 130/30 nevű befektetési alapját. S hogy jól tette, azt jelzi, az utóbbi öt évben négyszer is elvitte a Privátbankár.hu „Legjobb Globális Részvény Alap” díját. 
Befalap Milyen lesz a kilábalás? V, U, L vagy W alakú?
Eidenpenz József | 2020. május 5. 06:06
A válság lefutása megjósolhatatlan, de kevéssé valószínű, hogy nagyon hosszú és mély lenne. A kormányok és jegybankok, a gyógyszer- és oltásfejlesztők óriási erőfeszítéseket tesznek a megoldására. Érdemes részvényeket vásárolni, de több csomagban, átlagoló technikával. Interjú.
hírlevél