1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Munkanélküliség esetén akár havi 120 ezer forintot is kaphat majdnem egy éven át, aki még a munkahelye elvesztése előtt erre vonatkozó kiegészítő biztosítást köt (x)
Szakértők szerint rövidesen 10 százalék körüli értékre emelkedhet a munkanélküliség. A jővő év sem tartogat nagy áttörést ezen a téren, hiszen egyes elemzők a 11-12 százalékos értéket is elképzelhetőnek tartják. Ez azt jelenti, hogy újabb tízezrek veszítik el állásukat az elkövetkező hónapokban. Mit lehet ilyenkor tenni? Milyen lehetőségek maradtak még, hogy bebiztosítsuk saját magunk és családunk jövőjét? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Schaub Erikával, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. személybiztosítási üzletágának vezetőjével.

- Valóban borús képet adnak a munkanélküliségi adatok, és ezt támasztja alá a miniszterelnök minapi nyilatkozata is, hogy amíg a munkanélküliségi adatok nem javulnak, addig a válságnak nincs vége. Mi is azt gondoljuk, hogy sajnos sok állás szűnhet meg, mire lassan elindulhat a munkahelyteremtés. A mi dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel ebben az élethelyzetben tudunk valós és megoldást jelentő válaszokat adni ügyfeleinknek. A biztosítás, az öngondoskodás még sohasem volt olyan aktuális, mint éppen most, a válságban. Korábban is sokat hangoztattuk az öngondoskodás jelentőségét, de ma egészen másképp, más tapasztalatokkal értelmezzük mi is, ügyfeleink is.

- Gondolja, hogy éppen az fordul az öngondoskodás felé, akinek az állása veszélyben van? Ilyenkor az emberek inkább megszorítják a háztartási kiadásokat és megpróbálják valahogy kivárni a nehéz idők végét.

- Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de ha belegondol, komoly leckéket kapunk abból, hogy végső soron magunkra, a saját előrelátásunkra számíthatunk. Erőteljes és fájdalmas felnőtté válási folyamat ez, amelyben megtanuljuk, hogy alapvetően saját eszközeinkkel kell építenünk saját jövőnket. A szociális háló csak tompítja a földet érést. A munkanélküli segélyből nagyon nehéz megélni, a korábbihoz valamelyest közelítő életszínvonalat fenntartani, az újrakezdéshez lendületet venni. Szerencsére azért van segítség, de elsősorban azoknak, akik a nehéz időkben is hosszú távú szemléletet képviselnek, stratégiai döntéseket hoznak, magyarán öngondoskodnak.

- Ahhoz, hogy ezt átlássák, a munkavállalóknak tudniuk kell, mire számíthatnak az állami munkanélküli ellátás keretei között. De vajon mennyire jellemző ez a fajta tájékozottság?

- Egyetértek, ez tényleg komoly probléma. Sokan nincsenek tisztában sem a munkanélküli ellátás időtartamával, sem az összegével. Pedig, ha utánanéznének, hogy állásvesztés esetén mire számíthatnak, nagyobb eséllyel hoznának megelőző intézkedéseket. Az álláskeresési járadék összege legfeljebb 3 hónapig jár, és az a korábbi átlagkereset 60 százaléka, de maximum 83.500 forint. Ezután pedig 179 napig már csak a minimálbér 60 százaléka (42.900,-Ft / hó) jár a munka nélkül maradt egyénnek, de ebből is le kell vonni 34 százalék adót és járulékot. Marad körülbelül napi ezer forint. Ebből kell fizetni a legtöbb családban a mindennapi megélhetés költségeit, a közüzemi számlákat, gyermekek iskoláztatását, utazást, gyógyszert, adott esetben hiteltörlesztést...
 
- Mit tehet, aki minden eshetőségre felkészülve be akarja biztosítani magát erre a helyzetre is?

Változott a táppénzszabályozás

Végiggondolta, mi történne családjával, ha egy hosszadalmas baleseti vagy műtéti lábadozás miatt akár hónapokra kiesne a munkából? Keresőképtelenségi kiegészítő biztosítás a Generalitól: részletek >>
- A munkanélküliségi biztosítások segítséget nyújthatnak, hogy az állásukat elvesztett emberek átvészeljék ezt a nehéz időszakot és nyugodtabban, nagyobb eséllyel lássanak neki az új munkakeresésnek. A Generalinál 2009. október elsejétől kidolgoztunk egy olyan megoldást, amely bruttó havi jövedelemtől függően havi 30-120 ezer forint közötti összegre igényelhető akár 10 hónapon keresztül még közös megegyezéssel történő felmondás esetében is. Tehát munkanélküliség esetén akár havi 120 ezer forintot is kaphat majdnem egy éven át, aki még a munkahelye elvesztése előtt erre vonatkozó kiegészítő biztosítást köt. Ezt a lehetőséget klasszikus életbiztosításaink, illetve befektetési egységekhez kötött forint- és euró alapú Aranyszárny életbiztosításaink mellé kínáljuk. Fontos azonban tudni, hogy a munkanélküliség esetére szóló biztosítást azok a határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező munkavállalók köthetik meg, akik legalább egy éve azonos munkáltatónál, legalább heti 30 órában dolgoznak.

- Hol és hogyan lehet érdeklődni a Generali munkanélküliségre szóló biztosítása iránt?

- A Generali Telecenter hétköznaponként reggel 8 és este 20 óra között hívható 06 (40) 200 250-es telefonszámán, az interneten, ügyfélszolgálati irodáinkban, illetve bármely tanácsadónknál, akik elérhetősége szintén a honlapunkon, a www.generali.hu oldalon megtalálható.

(x)
Címkék: Biztosítás

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG