1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Könnyen ráfázhat az, aki nem figyel oda az apróbetűre, mert lehet, hogy egy külföldi utazás előtt megtaláltuk a legolcsóbb biztosítást, csak éppen téli sportokra nem terjed ki.

Januárban a síelésre vágyók többnyire a szomszédos országok hegyei felé veszik az irányt. A síszezon szempontjából a legnépszerűbb úti célnak Ausztria számít, míg Szlovákia és Szlovénia a második-harmadik helyen található, Franciaországban és Olaszországban pedig általában a hosszabb és költségesebb síelést választók töltik szabadságukat. Sokan nem gondolnak bele, de még a szomszédos Ausztriában is akár 3 millió forintos költséget jelenthet egy „szokványos” síbaleset.

A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) arra hívja fel a figyelmet, hogy ha síelni indulunk, soha ne a legolcsóbb ár alapján válasszunk utasbiztosítást, hanem arra figyeljünk, hogy az adott termék milyen szolgáltatásokat és fedezeteket takar.  Sok utasbiztosítás eleve nem terjed ki a téli sportokra, vagy ha igen, akkor se fedezi minden esetben a síbalesetekre jellemző rendkívül magas ellátási költségeket (pl. hegyi mentés, műtét).

 

Forrás: EUB

 

A magyarok általában nincsenek tisztában azzal, hogy külföldön már egy kisebb sportbaleset is milyen magas költségekkel járhat a megfelelő utasbiztosítás nélkül. Európán belül egy apróbb ambuláns ellátásért is több százezer forintot kell fizetni, amit sok esetben nem fedez a szokásos utasbiztosítás. A síszezonban legnépszerűbb európai országokban a kórházi költségek ijesztően magasak, napi 100 és 600 ezer forint között mozognak, így semmiképpen sem tanácsos a napi pár száz forintos biztosítási díjon spórolni. Csak a tavalyi síszezonban (ami lényegében 8-10 hét), átlagosan naponta tízszer vették igénybe az ügyfelek az EUB segítségét valamilyen síbaleset kapcsán.

Esettanulmány

Ausztriában egy síelő léce egy fekete pályán váratlanul leoldott, a másik lába maga alá csavarodott, elesett, és ennek következtében combnyaktörést szenvedett. Hegyi mentők hozták le a szerencsétlenül járt síelőt, majd mentőhelikopterrel vitték a közeli kórházba. Egy a helyszínen tartózkodó rokon hívta az EUB-t, amely rögtön felvette a kapcsolatot a helikopteres céggel, a kórházzal pedig elkezdte intézni az ilyenkor szükséges dokumentumok beszerzését és a közvetlen költségvállalást. A pórul járt sielőt meg kellett műteni, ezért csak négy nappal később került szállítható állapotba, akkor mentővel hozták vissza Magyarországra, ahol folytatták még pár napig a kezelését.

Ez a szokásosnak mondható baleset egyébként mintegy 3 millió forintjába került volna a szerencsétlenül járt síelőnek, ha nem lett volna olyan biztosítása, amely kiterjed a téli sportokra. A legnagyobb tétel ebből a kórházi ellátás költsége, amely majdnem 6000 euró volt, de a mentőhelikopter díja is megközelítette a 3000 eurót, míg a mentős hazaszállítás a szomszédos Ausztriából is alig marad el az 1000 eurótól.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG