Adósságszabály
Makro / Külgazdaság Elbukik a kormány kőbe vésett adósságcsökkentő szabálya
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 12:03
Megszületésétől kezdve sok kritika érte a stabilitási törvénybe írt adósságcsökkentő képletet, amely eddig sem erősítette a kormány adósságleépítési törekvéseit. Most, hogy tényleg használni is kellene, végre tényleg átírják, így nem kell 700 milliárdos (!) megszorítást a nyakunkba akasztani, amely végképp megfojtaná a növekedést.
Makro / Külgazdaság Felesleges betű szerint igazodni az adósságszabályhoz
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 07:38
Teljesíthetetlen és káros követelménynek nevezte a Költségvetési Tanács elnöke az adósságszabály jelenlegi képlet szerinti betartását.
Makro / Külgazdaság Gyenge a forint: mit számít ez a magyar kormánynak?
tgcs | 2014. március 4. 06:05
Bár a forint árfolyama jócskán elszakadt már attól a szinttől, amellyel a költségvetést számolták, a közhiedelemmel ellentétben ez nem igazán veszélyezteti a hiánycélt. Problémát legfeljebb az okozhat, hogy az államadósságot viszont érdemben megdobja a gyenge forint, márpedig ez veszélyezteti az alkotmányban előírt adósságcsökkentést.
Makro / Külgazdaság A tűzzel játszik a kormány: az alkotmányt is veszélyezteti Paks 2
tgcs | 2014. február 12. 06:05
A tűzzel játszik a kormány: ha csak egy százalékponttal is elmarad a növekedés vagy az infláció a mostani kilátásoktól, akkor jelentős megszorításra lehet szükség annak érdekében, hogy a paksi hitelfelvétel mellett is biztosítható legyen az Alaptörvényben előírt adósságcsökkentés. Máskülönben módosítani kell az alkotmányt.
Makro / Külgazdaság Itt az új adósságszabály - ebből komoly megszorítás is lehet
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 06:10
A kormány úgy alkotott két új adósságszabályt, hogy nem törölte el a sokat kritizált adósságképletet. A brüsszelieket ez átmenetileg megnyugtathatja, de a magyar gazdaság számára komoly károkat okoz, ha a hatályba lépése előtt nem módosítják a stabilitási törvényben szereplő formulát.
Makro / Külgazdaság Így kellene átírni a problémás magyar adósságszabályt
Privátbankár.hu | 2013. október 10. 08:33
A sokat kritizált adósságszabály átírását javasolja az Állami Számvevőszék. A cél az adósság csökkentése növekedési áldozat nélkül.
Makro / Külgazdaság Már javában dolgoznak az új adósságszabályon
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 28. 12:25
10 pontos javaslatcsomagot állított össze az Állami Számvevőszék a stabilitási törvényben szereplő, sokat kritizált adósságszabály átírására.
Makro / Külgazdaság Adósságszabály: Vargáék nem cáfolják, hogy új készül
Zsiborás Gergő | 2013. szeptember 4. 06:50
Mint megírtuk, az adósságszabálytól búcsúzik a kormány, inkább újat találnak ki. Megkérdeztük az NGM-et is.
Makro / Külgazdaság Adósságszabály: alkotmányt sérthet a kormány
Tóth G. Csaba | 2013. július 19. 10:04
A csökkenő infláció miatt (is) „centiken” múlhat, hogy sikerül-e csökkenteni az államadósságot. Ha biztosan el akarja kerülni a kormány az alkotmánysértést és az ezzel járó bizonytalanságot, akkor vagy újabb megszorításra lesz szükség, vagy a meglévő vagyonból kell adósságot törleszteni.
Adó Tranzakciós illeték: még többet fizethetünk majd a bankoknak?
Zsiborás Gergő | 2013. március 22. 18:30
Matolcsy korábban azt mondta a tranzakciós illetékről, hogy "taktikai atomfegyver", mert "bármikor átkalibrálható". Az első számok azt mutatják, nem csordogál a várt bevétel - júliusban megnézik, kell-e a kulcsokon változtatni.
hírlevél
depositphotos