Alkalmi munkavállalás
Személyes pénzügyek 3. A.: Az állam, mint egy „nagy család”
Privátbankár.hu | 2021. január 2. 13:00
Az állam hasonló, mint egy nagy család. Ugyanúgy gondoskodnia kell az állampolgárairól és a gazdasági szereplőkről, mint, ahogy a családban a szülők gondoskodnak a gyerekeikről, ehhez azonban az szükséges, hogy az állam bevételekkel rendelkezzen.  A bevételek fontos részét az adók biztosítják. Aki dolgozik, adót és járulékokat kell fizessen, de ezért szolgáltatásokat is várhat.
Agrár Felmentést kaptak az Ausztriába ingázó magyarok a karantén alól
Eidenpenz József | 2020. március 30. 20:05
Burgenlandban a határ 50 kilométeres körzetében lakók nem kell karanténba vonuljanak, ha beutaznak Magyarországra – jelentették be Ausztriában. Ez nagy könnyebbség, mert az alkalmazottak nagy hányada Magyarországról jár be dolgozni. Németországban 300 ezer mezőgazdasági kisegítő munkás hiányzik, de felvétel van a kereskedelemben és a fuvarozásban is.
Karrier Kéne néhány dolgos kéz? Így kezeld a diákmunkásokat!
Privátbankár.hu | 2017. június 9. 10:29
Lehet, hogy kisebbek és fiatalabbak, de a munkavégzés szempontjából felnőttnek minősülnek.
Karrier Nem egyszerű a diákélet – rengeteg a visszaélés
Privátbankár.hu | 2017. május 29. 11:33
Óriásiak a hiányosságok a diákmunkák tájékoztatását és a kifizetéseket illetően.
Karrier Magyar szakmunkások strichelnek a müncheni placcon
Privátbankár.hu | 2017. március 4. 08:07
A németek panaszkodnak, hogy a kelet-európai alkalmi munkások ellepik a német városokat, a korábbitól eltérően már télen is. Főleg lengyelek, magyarok, románok és bolgárok, akik a minimálbér alatti, óránként vagy naponta fizetett munkákat is elvállalják, és az utcán várnak megbízóikra. A jól képzett szakmunkásokra ugyanakkor mindenki szerint nagy szükség van.
Karrier Módosítókkal bombázzák, mégis "misztikus" maradt az új munkatörvény
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 14:34
A parlament tegnapi ülésén elfogadták azokat az átmeneti rendelkezéseket, amelyek módosítanak egy sor jelenleg hatályban lévő jogszabályt, emellett mintegy ötven ponton átírják az új Munka Törvénykönyvét, pedig az még hatályba sem lépett. Megválaszolatlan kérdések azonban így is maradtak. Vasárnapi munka, szabadság és felmondás - nézzük meg, mi az, ami biztosan változik.
hírlevél
depositphotos