Bencsik László
Pénzügyi szektor Egyelőre nem keresi a versenytárshoz távozott helyettese utódját Csányi Sándor
Csabai Károly | 2020. november 6. 15:02
Ezt közölték az OTP Bank illetékesei lapunk kérdésére. Az elnök-vezérigazgató július 20-án vette át általános helyettese, Barna Zsolt feladatait, miután ő aznap közös megegyezéssel távozott, s szeptember 1-jén a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank egyesülését előkészítő céghez csatlakozott, egy hete pedig annak igazgatóságának az elnöke.
Részvény / Deviza / Áru Újabb kiugró eredmény az OTP-től
Csabai Károly | 2019. november 8. 11:01
14 370 forinton cseréltek gazdát a bankpapírok arra, hogy a legnagyobb hazai hitelintézet ismét pozitív adatokat tett közzé, ezúttal a harmadik negyedévéről. Az OTP Bank-csoport idei háromnegyedévi korrigált adózott eredménye 313,1 milliárd forint lett, 19 százalékkal lett több az egy évvel korábbinál.
Pénzügyi szektor Óriási tévedés, hogy arany élete van a magyar bankoknak
Gáspár András | 2018. szeptember 7. 12:40
Bár látszólag arany éveket élnek a magyar bankok, a bankvezetők mégis aggódnak a jövedelmezőség miatt - vagy esetleg el is engednék a profitabilitás kérdését. A bankokat érintő magas állami terhek mellett a digitalizáció, az informatikai forradalom jelentette többletköltségek okoznak fejfájást a pénzintézeteknek. A hitelezés egyre jobban bővül, de számos kérdést felvet.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdéznek az OTP-vezérek: 360 milliós forgalom
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 11:19
Több mint 364 millió forintért adott el OTP-részvényeket Pongrácz Antal, az OTP Bank Nyrt. igazgatóságának alelnöke és Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdéztek az OTP vezetői - százmilliós ügyletek
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 11:07
Az OTP javadalmazási politikája keretében három vezető vett jó áron részvényt, ketten még aznap el is adtak a pakkból.
Részvény / Deviza / Áru Repkednek a milliárdok: nagyon megy a tőzsdézés az OTP-nél
Privátbankár.hu | 2015. június 16. 08:57
1,4 milliárdot költött saját részvényre az OTP hétfőn, közben két vezető is tőzsdézett egyet.
Részvény / Deviza / Áru Ennyit fizetett vissza az OTP a hiteleseknek, így csökkent a törlesztőrészlet
Eidenpenz József | 2015. május 15. 09:57
Az OTP Bank eredményével a menedzsment is elégedett, a kedvező folyamatok folytatódására számít, így lassú konszolidációra Oroszországban és Ukrajnában. A pénzintézet kiszámolta, hogy az árfolyamgátba be nem lépett ügyfelek átlagosan 37,1 százalékkal fizetnek kevesebbet, mint forintosítás nélkül.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdézett egyet az OTP vezérhelyettese
Privátbankár.hu | 2014. június 26. 09:43
Az OTP javadalmazási politikája keretében vett 9609 részvényt Bencsik László, majd 9 ezret eladott a piacon.
Pénzügyi szektor Ukrajnában is van devizahiteles-problémája az OTP-nek
Eidenpenz József | 2014. május 16. 10:10
Az OTP első negyedéves adózott eredménye 5,9 milliárd forint volt, amely tartalmazza a bankadót, amely az első negyedévben jelentkezik az egész évre – mondta el Bencsik László vezérigazgató-helyettes sajtótájékoztatóján. A legtöbb országban az eredmény kiválónak tekinthető, ugyanakkor az orosz és ukrán leányok veszteségesek voltak, és várhatóan idén azok is maradnak.
Részvény / Deviza / Áru Nőni fog az osztalék? - április 25-én OTP-közgyűlés
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 10:18
Az OTP Bank április 25-én tartja idei éves közgyűlését, amelyen határoz az adózott eredmény felosztásáról és az osztalékfizetésről. Az osztalék várhatóan nőni fog az előző évhez képest, így az árfolyam 3,6 százaléka is lehet, ami a mostani alacsony kamatok mellett nem is olyan rossz.
Részvény / Deviza / Áru Nem vesz bankot az OTP, ha durva lesz az adósmentés
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 13:52
Az OTP Bank csoportban gyorsult a portfólió romlása a második negyedévben - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes csütörtöki sajtóbeszélgetésen. Hogy vesznek-e újabb bankot, az az új adósmentő programtól is függ.
Pénzügyi szektor Kazah bankot vásárolna az OTP?
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 08:55
Nem titok, az OTP külföldi bankokat is venne, az egyik célpont egy kazah bank lehet.
Pénzügyi szektor OTP: van pénz külföldi bankot venni
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 11:30
Az OTP likviditása stabil, a csoport 6,1 milliárd euró likvid tartalékkal rendelkezett 2013. március végén - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes.
Részvény / Deviza / Áru Több osztalékot fizet az OTP
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 11:38
Az OTP Bank igazgatósága várhatóan részvényenként 120-121 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a bankcsoport tavalyi teljesítménye után a közgyűlésnek - közölte Bencsik László vezérigazgató-helyettes pénteken a 2012. évi eredményről szóló jelentés közzétételét követő budapesti sajtótájékoztatón.
Részvény / Deviza / Áru 4000 alatt adott el az OTP vezérhelyettese
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 10:10
Bencsik László a bank szerdai közleménye szerint 3662 részvényt adott el.
Részvény / Deviza / Áru Szépen felpörgött az OTP a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 11:43
Bár a gyorsjelentés bebizonyította, hogy a magyar gazdaság lassulása alaposan rányomja a bélyegét az OTP teljesítményére, az eredmények a várakozások fölött teljesültek az első félévben. Úgy tűnik, ez elég volt ahhoz, hogy jelentős forgalomban határozottan dráguljon a bankpapír.
Pénzügyi szektor Az ország lassulását szenvedi meg az OTP
Borbély Péter | 2012. augusztus 17. 10:37
A visszaeső kamatbevételek miatt csökkent az OTP profitja a második negyedévben. A végtörlesztés jelentős hitelező állományt vont el. A kockázatok csökkentek, a külföldi leányvállalatok többsége jól teljesített. Bár a gyenge forint miatt nagyobbnak is tűnik a leányok profitja.
Pénzügyi szektor Több hitelt adna a magyar vállalkozásoknak az OTP
Gáspár András | 2012. március 9. 10:38
Egyre több egyedi tétel befolyásolja az OTP eredményét, ha azonban ezeket "lehámozzuk", vállalható számokat találunk, amire a vezérigazgató-helyettes szavai szerint büszkének is lehet lenni - ez azonban leginkább a külföldi leányoknak köszönhető. A végtörlesztéssel jó ügyfelek tűntek el az állományból, és az árfolyamrögzítés is okoz 2012-ben kamateredmény-csökkenést. Kétszámjegyű növekedést terveznek a hazai vállalati hitelezésben.
Pénzügyi szektor Az OTP árfolyamrögzítést vezet be a frankban kibocsátott kötvényekre
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 17:31
Az OTP Bank a svájci frank alapú kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára átfolyamrögzítéses eljárást dolgozott ki, a bank az új rendszerről szerdán, sajtótájékoztatón közöl részleteket. A bank tavaly augusztusban indította saját árfolyamrögzítéses hitelkonstrukcióját a devizahitelesek megsegítésére, amellett, hogy részt vett állami programban is.
Friss
hírlevél