Cop21
Makro / Külgazdaság Olyan hőség lesz, amiben már dolgozni sem lehet - óriási károkat okoz majd 
Gáspár András | 2016. július 19. 13:01
Extrém hőségben egyszerűen lehetetlen ugyanannyit dolgozni, mint normális környezeti viszonyok között - a globális felmelegedés miatt komolyan visszaeshet a termelékenység. A gazdagabb országok persze könnyebben alkalmazkodhatnak a változásokhoz, pedig épp ők a felelősök a felmelegedésért - a szegényebb országok viszont nagyot bukhatnak.
Makro / Külgazdaság Tényleg csak pénz kérdése, hogy ne változtassunk a Föld légkörén? 
Privátbankár.hu | 2015. december 17. 12:06
Vajon miért pont most jutott el oda a világ, hogy tető alá tudott hozni egy globális klíma- avagy légkörvédelmi megállapodást? Lehet egyáltalán mérni, hogy betartják-e a paktumot az országok, jól költik-e el a dollármilliárdokat, vagy nincs is szükség számonkérésre? Egyelőre még a megfelelő technológia sincs meg ahhoz, hogy teljes egészében alternatív energiára álljunk át - a tudományos kutatások mellett azonban van jónéhány dolog, amit mi magunk is megtehetünk a környezetünk érdekében. Ehhez pedig nem pénzre van szükség elsősorban. A Zágoni Miklós fizikus, klímakutatóval folytatott beszélgetés második része.
Makro / Külgazdaság Nagy szavak és történelmi lehetőség: így alakult eddig a klímacsúcs 
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 16:48
Míg a Nyugat közös felelősségvállalást akar, addig Kína az országok különbségére hívja fel a figyelmet. Putyin pedig a szigorúbb szabályokért kampányol.
Makro / Külgazdaság Történelmi jelentőségű találkozó: megállítják a klímaváltozást? 
Privátbankár.hu | 2015. november 29. 11:37
Hétfőn kezdődik a 21. klímakonferencia Párizsban - történelmi jelentőségű lesz a 195 ország részvételével zajló találkozó. Megszülethet ugyanis egy olyan globális klímavédelmi egyezmény, amelynek betartásával megállíthatóvá válhat a klímaváltozás.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG