Dél-afrikai rand
Részvény / Deviza / Áru Megint hanyatlik a Waberer’s, újabb deviza kezdett zuhanásba 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 6. 10:50
Úgy tűnik, csak egy heves felpattanás volt a kamioncég árában, emelkedésének felét visszaadta. Komoly esés volt a Nasdaqon, Ázsiában is hanyatlott az indexek egy része. Jókorát estek a feltörekvő piaci devizák, ezúttal a dél-afrikai rand vezetésével.
Makro / Külgazdaság Tovább nő a feszültség: újabb országban indult tisztogatási láz 
Privátbankár.hu | 2017. március 31. 10:32
A pénzügyminiszter menesztésével kezdte meg a kormány átalakítását a dél-afrikai államfő.
Részvény / Deviza / Áru Valami nagyon furcsa történt az angol fonttal 
Fellegi Tamás | 2016. október 7. 14:31
A ma reggeli angol font összeomlás nagy hullámokat kavart a piacon, ugyanakkor nem ez az első eset: korábban a dél-afrikai rand és az új-zélandi dollár is csinált ilyet, most annyi az eltérés, hogy a világ negyedik legnagyobb forgalmú valutájáról van szó. A trend kicsúcsosodása, robotok harca, vagy a befektetők lehúzása, amit látunk?
Deviza / Áru Pioneer: a forintgyengítő gazdaságpolitika káros Magyarországnak 
Eidenpenz József | 2014. február 20. 10:45
Két éve 320 forint felett húzta be a gazdaságpolitika a féket, most vajon hol történik meg ez? – tette fel a kérdést a Pioneer elemzője. Az idén a feltörekvő piacok devizáit teljesen másképp értékelik, mint tavaly, nem veszik egy kalap alá az országokat, megnőtt az egyéni sztorik szerepe.
Deviza / Áru A nap grafikonja: Nem is olyan gyenge a mi kis forintunk 
Privátbankár.hu | 2014. január 23. 12:08
Úgy érzi, gyenge a forint? Más feltörekvő piacokon egy év alatt húsz százalékkal is gyengült a helyi deviza.
Befektetési alapok Ez már nem az Istenek a fejükre estek - Afrika tárt karokkal várja a pénzedet 
Gáspár András | 2013. április 3. 17:00
Afrikával már nem csak a nyaralás megtervezésénél kell számolni, a kontinens egyre inkább szóba jön akkor is, ha befektetési lehetőséget keresünk. Az Equilor Alapkezelő szakemberei szerint Afrika már rég nem az a világ, amire gyerekkorunk filmjeiből emlékszünk – bár kockázatok még mindig vannak, számos mutatóban lekörözik Európát és más fejlett piacokat a kontinens gazdaságai. Az infrastruktúra sokat fejlődött, de bőven van még tér a növekedés előtt.
Deviza / Áru Már egész Dél-Afrikát fenyegeti a platinaháború  
Privátbankár.hu | 2012. október 6. 11:20
Dél-Afrikában 12 ezer illegálisan sztrájkoló bányászt bocsátott el a világ legnagyobb platinakitermelő bányászati vállalata, az Anglo American Platinum. A társaság ezzel a lépéssel igyekszik véget vetni az ország bányászati ágazatának más vállalatait is érintő sztrájkhullámnak. Az egyre keményebb tiltakozások már az ország gazdaságát fenyegetik, zuhan a rand árfolyama, egekben a platináé.
Deviza / Áru Sodródik a forint: török és argentin hajszál is van a levesben  
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 14:52
Napok óta ugyanaz a műsor a piacokon. Átmeneti emelkedés után jelentős esések jönnek. A fokozódó volatilitás általában a pánik és a bizonytalanság jele. A magyar piaci eszközöket közben terheli a romló kormányzati kommunikáció és a kockázatvállalási hajlandóság csökkenése a feltörekvő piacokon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG