Ellenőr
Vásárló Nagy újításra készül a BKK: lőttek a hamis buszjegyeknek? 
Privátbankár.hu | 2018. február 14. 12:09
Új alkalmazást tesztelget a BKK.
Adó A pálinkára utaztak a NAV-osok 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 15. 08:47
Pálinkát és pezsgőt foglaltak le a pénzügyőrök a Balaton zalai partszakaszán.
Vásárló Indul nyári szezon, indulnak az ellenőrök - kinél kopogtatnak? 
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 13:11
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei megkezdték a héten a nyári idegenforgalmi ellenőrzéseket, kiemelten a rendezvényekre kitelepült vendéglátósokat és a taxisokat vizsgálják - mondta Kathi Attila, a hatóság stratégiai kabinetjének vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Adó Kocsmázni mentek a NAV-osok: végigbüntették a bulinegyedet 
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 10:22
A taxisok 100 százaléka bukott és romokban a romkocsmák adózási fegyelme is - ezt tapasztalta a NAV a fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésen. Az online pénztárgépekre is kiterjedő célirányos akcióban több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig be is zárat a NAV.
Vásárló Intenzív ellenőrzések szilveszterig - mire figyelnek a revizorok? 
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 09:43
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) fokozott élelmiszer-ellenőrzést rendelt el az ünnepek előtt - közölte a hivatal szerdán.
Karrier Kitört a balhé az elsőajtós felszállás miatt: tiltakoznak a sofőrök 
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 12:45
Tiltakozik egy szakszervezet az elsőajtós felszállás bevezetésének módja miatt: megfelelő képzés és plusz díjazás nélkül kell pluszfeladatok végezniük a sofőröknek.
Vásárló Tovább szigorít a BKK, nő is a bevételük 
Privátbankár.hu | 2013. június 30. 11:39
Júniusban és július elején ismét bővül az elsőajtós felszállási rendben közlekedő nappali buszjáratok köre. A program eredményességének legbeszédesebb mutatója az, hogy a BKK jegyárbevétele folyamatosan növekszik a szigorúbb ellenőrzéseknek köszönhetően, így több forrás jut a járműpark fejlesztésére is. Éppen ezért indokolt az elsőajtós felszállási rend kiterjesztése további járatokra is.
Adó Trükkös a NAV: kéztörést színlelve ellenőriztek egy kórházban 
Privátbankár.hu | 2013. május 8. 11:04
Ellenőrzést tartottak a váci Jávorszky Ödön kórházban a NAV pénzügyőrei, az egyik takarító ugyanis illegális dohánykereskedelemből próbált plusz bevételhez jutni.
Adó Nagyon figyel a NAV: ezekre a cégekre vár szigorú ellenőrzés 
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 11:37
Kiemelten vizsgálja a kapcsolt vállalkozások finanszírozási megállapodásait az idei transzferár-ellenőrzések során a NAV - hívja fel a figyelmet a Mazars. Azok a – különösen külföldi kapcsolt vállalkozással rendelkező – cégek számíthatnak szigorú ellenőrzésre, amelyek gazdálkodásával kapcsolatban felmerül, hogy kölcsönszerződésnek álcázva juttatnak ki adózás előtti jövedelmet Magyarországról.
Adó Mindenhová benéznek, a bankokat is vizsgálja a NAV 
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 18:30
Tranzakciós illeték, termékdíj, áfa. Ezeket is ellenőrzi az adóhatóság idén. Olyan területeket is vizsgál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amiket eddig nem nagyon. És természetesen a vagyonosodási vizsgálatok sem maradnak ki a sorból.
Adó Pörögtek a pénznyerők, szinte minden szabálytalan volt a diszkóban 
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 12:46
Több szabálytalanságot, egyebek mellett feketén foglalkoztatott alkalmazottakat és illegálisan működő nyerőgépeket találtak egy dél-alföldi diszkóban az ellenőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.
Adó Csempészcigaretta nagyhatalom leszünk lassan 
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 10:58
Csempészcigaretta-lerakatra bukkantak a határrendészek egy tiszabecsi portán - jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Adó Így ellenőrzi az adóhatóság a készpénzlimit betartását 
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 07:52
Nem készül kimondottan a másfél millió forintos készpénzfizetési határ ellenőrzésére az adóhatóság, a szabály betartását az egyéb eljárások során vizsgálják.
Adó Saját reklámja buktatta le a trafikost 
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 09:22
Saját szórólapja buktatta le a cigarettaárust, aki külföldi vevőknek hitte az üzletében vásárló magukat román turistának kiadó ellenőröket.
Vásárló Szavatossági idő, jótállási jegy - ezekre figyeljen, ha vásárol! 
Privátbankár.hu | 2013. február 24. 10:06
Továbbra is gondok vannak a jótállás és szavatosság területén, a fogyasztók még mindig nem kapnak megfelelő tájékoztatást jogaikról, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) továbbra is indokoltnak tartja a téma átfogó ellenőrzését.
Vásárló Lóhús után most szamárhúst adtak el marhaként 
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 14:07
Románia az elmúlt két hétben az európai lóhúsbotrány kellős közepébe került, így nem túl kellemes hír, hogy vizsgálat indult három román férfi ellen, miután szamárhúst adtak el marhahúsként.
Pénzügyi szektor PSZÁF-vizsgálat: hiányosságok vannak, szándékos csalás nem volt 
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 14:05
Szabályozási, kockázatkezelési és ellenőrzési hiányosságokat tárt fel a budapesti bankközi kamatláb jegyzését áttekintő felügyeleti vizsgálat. A PSZÁF írásban fogalmazta meg a megfelelő módszertanra, kontrollpontokra, illetve az irányítási és ellenőrzési rendszerek kialakítására vonatkozó elvárásait az érintett bankoknak.
Vásárló Bekeményít a hatóság: hamisított tojásra vadásznak 
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 16:46
A kormány elfogadta a nagybani piacokról szóló jelentést, és ennek alapján újult erővel kezdődik meg a nagybani piacok ellenőrzése - közölte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Balázspusztán, ahol tojótyúk telepet adott át.
Vásárló Tilosban cigizés: közterületen és buliban csinálják a legtöbben 
Privátbankár.hu | 2013. január 24. 08:52
Egy éve tilos a nyilvános zárt helyeken a dohányzás, április óta büntetik is, ha valaki megszegi az új szabályt. Összesen 12 milliós bírságot szedtek be ez idő alatt.
Adó Két pénztárgéppel verik át a revizorokat a kereskedők 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 10:11
Csaknem 3000 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva. A jogsértések számát tekintve szinte kettészakadt az ország. Az ellenőrök találkoztak olyan aszalt gyümölcsöt árusítóval, aki német nyelvű számlatömböt mutatott nekik, de azt sem használta.
Utazás 80 milliót beszedne a MÁV a bliccelők miatt kieső milliárdokból 
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 12:37
A budapesti pályaudvarokon újra lesznek peronkapuk és több kalauz lesz a vonatokon is - a MÁV-nak több milliárdos kiesést okoznak a bliccelők.
Karrier Akár 20 millióra is büntetheti a hatóság a szabálytalan munkaadót 
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 16:43
A munka- és a pihenőidő betartását, valamint a munkavállalók jogviszonyának rendezettségét is ellenőrzi az idén a hatóság - derült ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának 2013-as ellenőrzési tervéből. A munkaügyi bírság összege 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.
Vásárló Ingyenes ma a BKV 
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 09:03
Ma 24 óráig a rendkívüli hóhelyzetre való tekintettel nincs jegyellenőrzés a BKV járatain, ingyenesen lehet utazni. Aki teheti, maradjon otthon - ezt kéri a BKK.
KKV Mától átalakul a tömegközlekedés - mutatjuk a változásokat 
Füstös Móni | 2013. január 1. 12:00
2013 számos változást hoz a fővárosi tömegközlekedésben: megújul a járműpark, több buszon lesz elsőajtós felszállás, új bérlettípusokat vezetnek be, változik több jegy és bérlet ára, egyszerűsödik a bérlethasználat, szigorodik a bérletek ellenőrzése, és ezentúl több közterület-felügyelő ellenőrzi majd a jegyeket, bérleteket.
Utazás Még több alacsonypadló, és még több közteres ellenőr a BKV járatain 
Privátbankár.hu | 2012. december 27. 15:00
Szinte minden buszvonalon lesz alacsonypadlós jármű 2013 január elsejétől, miután az összes, korábban beszerzett használt, de alacsonypadlós busz forgalomba áll a BKV-nál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Januártól még több közterület-felügyelőt vonnak be az ellenőrzésbe is.
KKV Bekeményít a BKV: ha nincs beírva az igazolványszám, büntetnek 
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 11:23
2013-tól már személyi igazolvánnyal vagy kártyaformátumú jogosítvánnyal is használhatók lesznek a teljes árú bérletek – a budapesti, a környéki és a hév-bérletek egyaránt, de ha nincs beírva egyik szám sem, megbüntetnek.
Vásárló Hatósági ellenőrzések: majdnem 20 milliós bírság 
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 13:28
Minden harmadik esetben problémát találtak az ellenőrök az idei karácsony előtti ellenőrzések keretében végzett próbavásárlások során, tavaly az arány még 55 százalékos volt - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vásárló Szilveszterig tart az élelmiszerrazzia 
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 14:34
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal év végéig folytatja a razziákat. A téli ellenőrzések első szakaszában 3700 vizsgálatot tartottak és eddig 4,3 millió forint bírságot szabtak ki.
Vásárló Lecsapnak a karácsonyfaégő árusokra a fogyasztóvédők 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 13:17
Kiemelten vizsgálja idén a fényfüzéreket a korábbi évek kedvezőtlen tapasztalatai alapján a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Vásárló Életveszélyes gázpalackok: így válasszon, hogy ne verjék át 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 10:30
Illegálisan töltött PB-palackokat árultak gyanútlan ügyfeleiknek egy dunaszegi gázcseretelep nemrég letartóztatott tulajdonosai. Az elkövetők ezzel egész környezetüket, minden vevőjüket veszélyeztették, nem mellesleg több tízmilliós gazdasági bűncselekményt követtek el.
Adó Az e-cigi nikotinpatronja gyógyszer: már hamisítják is 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 09:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és a gyógyszerészeti szakhatóságok a fővárosban egy illegálisan üzemelő elektromos cigarettagyártó vállalkozásra figyeltek fel. Az ellenőrzés eredményeként 44 millió forint értékben foglaltak le e-cigaretta töltéséhez használható különféle anyagokat.
KKV A jövedelmet ellenőrzik ezentúl a BKV-n? 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 15:58
A BKV ellenőrök új karszalagot kaptak. Az angol feliratot azonban félrefordították, nem jegyellenőr, hanem jövedelem-ellenőrzés áll rajta.
KKV Újabb belső ellenőrzés a BKK-nál 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:11
Újabb belső ellenőrzést rendelt el Sárádi Kálmánné, Budapest főjegyzője a Budapesti Közlekedési Központnál. Egy korábbi jelentés szerint többször is indokolatlanul kért jogi tanácsokat ügyvédi irodáktól a BKK, és hiányosan töltötték ki az üzemanyag-vásárlásokhoz szükséges bizonylatokat.
Adó Nem fogott a mágia: a NAV-ot Harry Potter se tudná átvágni 
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 10:14
Eddig már több mint három és fél millió forint adókülönbözetet és bírságot kellett megfizetnie egy Németországban is sugárzó tévécsatorna zalai műsorvezetőjének, mert a mágiával foglalkozó férfi nem nyújtott be adóbevallást - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.
Adó Újabban így ellenőrzi a vagyonosodást az adóhatóság 
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 07:13
Az adóhatóság a vagyonosodási vizsgálatoknál új kiválasztási szempontokat vezetett be, köztük a cégek tulajdonosainak és vezetőinek vagyongyarapodását is figyeli - írja a Napi Gazdaság.
Vásárló Nem csak a kínaiak, a magyarok is trükköznek  
Privátbankár.hu | 2012. október 20. 09:16
A zoknik és a harisnyanadrágok anyagösszetételének jelölése a termékek többségénél hibás, ami a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába ütközik - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Pénzügyi szektor Keményebb ellenőrzési rendszert vezet be a jegybank 
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 14:47
A Magyar Nemzeti Bank egy öt elemből álló új indexcsaládot vezet be a jövő hónap elején megjelenő pénzügyi stabilitási jelentésével párhuzamosan - mondta Vonnák Balázs, a jegybank pénzügyi stabilitási területének munkatársa az MNB csütörtöki sajtóbeszélgetésén.
Adó Szétcsapott az adóhatóság a fiktív cégek között 
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 10:42
Az új adóhatósági szűrővizsgálatok célja a céglovagok kiszűrése, akik feltehetően csak azért alapítanának céget, hogy megcsapolják az államkasszát. Szeptember végéig 700 céglovag meg sem kezdhette működését, s több mint 6000 fiktív cégnek kell felhagynia „tevékenységével”.
Vásárló Ezerből három embert kapnak rajta, hogy tilosban dohányzik 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 14:34
Április óta összesen 29 ezer alkalommal ellenőrizték a Nemdohányzók Védelméről Szóló Törvény betartását, az augusztus 31-ig kiszabott bírságok összege várhatóan meghaladja a hétmillió forintot.
Vásárló Több mint 300 ezer tojást roppantottak szét a vámosok 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 13:28
Jól sikerült tojásvadászaton van túl a NAV. Az elmúlt napokban több helyen is lecsaptak az illegálisan becsempészett rántotta alapanyagra.
Adó Ezúttal a Nyugat-Dunántúlon csapott le a NAV 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 16:35
Nem sikerült túl jól a nap néhány gyógyászati és wellness szolgáltatónak Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében, miután megjelentek a NAV ellenőrei.
Vásárló Fogyasztóvédelmisek razziáznak a Szigeten 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 8. 16:35
Mostantól ellenőrzik a fogyasztóvédelmi felügyelők a Szigetre kitelepült vendéglősöket. A razzia egészen a rendezvény végéig tart majd.
Vásárló Sok a Zimmer Feri ügyeskedő a Balatonnál 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 8. 14:42
A Balataton parti szállásadók kétharmadánál bukkantak szabálytalanságra, vagy mulasztásra a NAV és az önkormányzatok ellenőrei.
Vásárló Nyaljunk nyugodtan: jól vizsgáztak a magyar fagyizók 
Privátbankár.hu | 2012. július 24. 13:37
Jégkrémeket és fagylaltokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) júniusban és júliusban, a szakemberek nem találtak kirívó szabálytalanságokat. A nyári finomságokat szinte minden esetben megfelelő hőmérsékleten tárolták, a fagylaltok esetében pedig tovább javultak a kiszolgálási feltételek.
Adó Vigyázat: beépülnek a szurkolók közé az adóhatóság ellenőrei 
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 08:57
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi munkatársai a foci EB ideje alatt szurkolóként ellenőrizték a vendéglátóhelyeket, és minden második helyszínen találtak hiányosságot. A revizorok a közelgő nyári olimpiai játékok időszakában is inkognitóban látogatják a kivetítős-tévés helyeket.
Adó Idén is ellátogat az adóhatóság a fesztiválokra 
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 09:07
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2012. július 2-án megkezdi nyári ellenőrzéssorozatát. Az országos akció során – a korábbi években is követett gyakorlatnak megfelelően – az adóellenőrök és pénzügyőrök egyebek mellett a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, strandokon, a nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken egyaránt vizsgálódnak. Az ellenőrzéssorozat augusztus 31-ig tart.
Adó Áldatlan állapotok: lecsapott egy marcali üzemre a hatóság 
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 09:25
Azonnali hatállyal felfüggesztették a marcali Eco-Gumm Kft. gumiabroncs-feldolgozó üzem működését, a ki- és beszállításokat, és lefoglalták az informatikai eszközöket; a cég képviselője a semmilyen hivatalos iratot nem tudott bemutatni, a felmerülő kérdésekre választ nem tudott adni a környezetvédelmi főfelügyelőség és az adóhatóság vizsgálata során.
Vásárló Jótállás és ármanipuláció: rászállnak az áruházlácokra 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 14:01
Folytatódik és a jövőben rendszeres lesz az áruházláncok fogyasztóvédelmi ellenőrzése a fővárosban, hogy megfelelő minőségű és színvonalú ellátást kapjanak a vásárlók - hangsúlyozta Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG