<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Felelősségbiztosítás
Ingatlan Ezzel akarnak spórolni? 4 gyakori hiba, amelybe belebukhatnak a kivitelezők
Privátbankár.hu | 2017. október 7. 14:51
Legfőképpen a kisvállalkozók nem figyelnek eléggé.
Vállalat Te tudod, mire elég 1 millió forint, ha baj van?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 10:43
Kötelezővé tették az általános felelősségbiztosítást, de kevesen tudják, mit fedez a konstrukció.
Vásárló Hoztak egy rendeletet – vége a kókler munkások korának?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 30. 10:55
Szeptembertől a biztosító állja az elrontott és a félbehagyott munkákat.
Személyes pénzügyek Megjelentek az önvezető autók Budapesten - te is félsz tőlük?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 12:13
Hetek óta tíz önvezető autó közlekedik Budapesten - sokan aggódnak amiatt, hogy mi lesz, ha valamelyik balesetet okoz. Megkérdezték a közlekedési szakjogászt.
Személyes pénzügyek Készülj előre a szezonra – erről a biztosításról ne feledkezz meg!
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 16:34
Egyre többen hajóznak Magyarországon, egy biztosítatlan koccanás a vitorlással azonban akár milliókba is kerülhet.
Személyes pénzügyek Biztosítást kötni a főnökre? Kapkodnak érte a cégek
Privátbankár.hu | 2016. április 7. 09:34
Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) két évvel ezelőtti hatályba lépése óta többek között a társaságok vezető tisztségviselőire vonatkozó felelősségi szabályok is megváltoztak. A jogszabály szerint a cégek vezető tisztségviselői harmadik személynek okozott kár esetén a céggel egyetemlegesen felelnek. Ezzel a szabállyal a vezető tisztségviselők felelőssége drasztikusan megnőtt. Nem csoda, hogy megugrott az érdeklődés a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása (D&O) iránt.
Biztosítás Egy rossz menedzser-döntés és viszik a házad? Van megoldás!
Privátbankár.hu | 2014. december 15. 15:29
Az idén márciusban hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv szabályai szerint immár harmadik személyek is pert indíthatnak károkozásért a cégek ügyvezetőivel szemben – ezzel a korábbinál sokkal szélesebb körben nyílik meg a lehetősége olyan jogi lehetőségeknek, amelyek után az ügyvezetői felelősségének megállapítása esetén teljes vagyonával felel.
KKV Mit tegyünk, ha a cég helyett tőlünk követelik a pénzt?
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 19:00
A Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciájának két előadója is foglalkozott a vezetői felelősségre vonás kérdésével. Míg Dr. Nehéz-Posony Márton előadása a jogszabály értelmezéséről szólt, addig Kiss Viktor felvázolta, hogyan segíthet a biztosító, ha baj van.
Biztosítás Diákmunkást alkalmaz? Így kerülheti el, hogy ne legyen ráfizetés
Privátbankár.hu | 2014. június 18. 13:17
Évente több mint százezer diák vállal tanulmányai mellett munkát idehaza, de mi történik, ha a tanuló hibázik? Kit terhel a felelősség?
Biztosítás Nyugodtan száguldozhatnak - ennyibe kerül a belügyi autók biztosítása
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 15:57
A becsült 2 milliárd 380 millió forint helyett 1 milliárd 377 millió forintért vállalta a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek tulajdonában, vagyonkezelésében és használatában lévő gépjárművek kötelező felelősségbiztosítását a nyertes Allianz Hungária Biztosító - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
KKV Nehéz idők várnak a főnökökre: hogy lehet megúszni?
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 19:45
Kockázatosabb céget vezetni az új Ptk. hatályba lépése óta: ha a vezető tisztségviselő mulasztása kárt okoz, cégével együtt ő is felelőssé válhat – teljes vagyonával. Közvetlenül ellene is indulhat per. A PBA Praeventio és a Szecskay Ügyvédi Iroda három módszert is javasol, amellyel csökkenthető a vállalatvezetői kockázat: a cég átvállalhatja a felelősséget, előzetesen szabályozni kell a felelősségi területeket és érdemes a kockázathoz mért vezetői felelősségbiztosítást kötni. Utóbbi biztosítástípusból tavaly év végéig mindössze 320-at kötöttek, ám az új szabályok miatt piaca jelentősen nőhet az idén.
Biztosítás Menő a biztonság a sípályán, de nem csak ezért kell a bukósisak
Privátbankár.hu | 2014. január 27. 20:05
A bukósisak szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni, az Allianz statisztikái szerint ugyanis minden ötödik síbaleset fejsérüléssel jár. Akár könnyebb, akár súlyosabb baleset esetén is adódhat olyan helyzet, hogy csak helikopterrel lehet a sérültet kórházba szállítani, ez másfél millió forintba kerülhet. Mi kell a védelemhez? Egy bukósisak és megfelelő biztosítás.
Biztosítás Ki fizeti a károkat, ha összeomlik a ház, amelyben lakunk?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 11:29
Nem mindegy, hogy a társasházra, a lakásokra vagy az utcán parkoló autókra kötöttek-e biztosítást vagy sem. A szerdai, Tímár utcai házrobbanás nem egyedüli eset. Mégis a társasházak jelentős részének se vagyon-, se felelősségbiztosítása nincs ma Magyarországon.
Biztosítás Semmit sem tanultak a West-Balkán ügyből
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 17:30
Magyarországon egyetlen hatóság sem ellenőrzi, rendben van-e a tömegrendezvények felelősségbiztosítása.
Biztosítás PSZÁF: erre figyeljen, aki biztosítót vált
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 17:24
A biztosítóváltással kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a figyelmet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapján közölt tájékoztatóban.
Biztosítás Ezért nem éri meg idén kötelezőt váltani
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 10:14
A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke szerint idén nem lehet nagy váltási hullámra számítani a kötelező felelősségbiztosítások terén. A szakértő szerint a legtöbben már megtalálták a legoptimálisabb megoldást, a váltás kockázatos is lehet, mert idén még az újonnan választott biztosító nem tudja lekérni az ügyfél adatait a kártörténeti nyilvántartásból, ezért automatikusan A0 kategóriába kell őt besorolnia.
Biztosítás Akár egy biztosítatlan lábtörés is megroppanthatja a kisvállalkozást
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 11:18
Kevés vállalkozás van tisztában azzal, hogy egy-egy munkahelyi balesetet követő egészségügyi ellátás költségeit a TB azonnal kiszámlázza a cégnek.
Biztosítás 30 milliót spórolt a MÁV a felelősségbiztosításon
Privátbankár.hu | 2012. május 6. 10:52
A MÁV Start Zrt. az Allianz Hungaria Zrt.-vel köti meg a munkáltatói felelősségbiztosítást a vasúttársaság munkavállalóinak munkabaleseteire - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Biztosítás Apró baleset a síszünetben: átlag 70 ezret bukhatunk
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 11:33
A külföldre utazó magyarok harmada köt biztosítást, kevesen gondolnak bele a síszezonban, hogy alapvetően nem egy "lazulós" nyári vakációra indulnak ilyenkor. A sípályán nagyobb ez esélye, hogy valami bajunk esik, akár más hibájából, akár önhibánkból - sokszor fordul elő, hogy egy második fél kárát is meg kell fizetnünk.
Biztosítás Ilyen gyenge forint mellett mire elég a felelősségbiztosításunk?
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 12:58
A síelők, legalább is akik bölcs módon biztosítást kötnek, most a forint árfolyam miatt is aggódhatnak, ha külföldre mennek sportolni. De vajon csak a kiadásokat növeli ez meg, vagy gond lehet az euróban meghatározott limittel is? Az utasbiztosításoknál érdemes odafigyelni az extrákra is, mi lesz például a síbérletével, ha eltöri a lábát?
Biztosítás A BKV szakított a Generalival - spórolni akarnak
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 16:54
 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló