<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fiatal felnőttek
Személyes pénzügyek A fiatalok félnek az eladósodástól
Privátbankár.hu | 2022. július 20. 08:13
Kevés fiatal rendelkezik banki kölcsönnel, ezen belül a személyi és lakáshitelek a legelterjedtebbek - derül ki a K&H ifjúsági indexhez készült felmérésből. A hiteltörlesztés a fiatalok 28 százalékának nem jelent gondot, 51 százalékuknak kisebb nehézséget jelent, 21 százalékuk pedig azt mondta, komoly megerőltetést jelent számukra a havi részlet kigazdálkodása.
Személyes pénzügyek K&H: így tudnak figyelni pénzügyeikre a fiatalok nyaraláskor
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 08:40
A külföldi nyaralásra érdemes felkészíteni a fiatalokat, különösen akkor, ha már van saját bankkártyájuk vagy szülők nélkül, barátokkal mennek pihenni. Egy kártyás vásárlásnál például számolni kell az árfolyamváltozással, előfordulhat, hogy az alacsony összegű bankkártyás vásárlást megtagadják, de a készpénzfelvételnél is érdemes résen lenni - figyelmezteti a K&H a külföldre utazó családokat, gyerekeket, felnőtteket.
Személyes pénzügyek Pénzesőben bíznak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 08:37
A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökken számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.
Karrier 220 ezer magyar fiatal nem tanul és nem is dolgozik
Székely Sarolta | 2019. január 16. 16:00
Nagyon kedvező a tendencia, de még mindig rendkívül magas azon fiatalok aránya, akik nem folytatnak tanulmányokat, ugyanakkor nem is dolgoznak.
Személyes pénzügyek Az éjjel soha nem érhet véget - tudod, mire kell a diákoknak a legtöbb pénz?
Privátbankár.hu | 2018. április 18. 11:29
A fiatalok nagy része a korábbinál többet költött 2017-ben és a jövőben is a kiadásaik növekedésével számolnak - 41 százalékuk élelmiszerre adott ki többet, a diákoknál viszont leginkább a szórakozásra ment el nagyobb összeg a K&H friss felmérése szerint.
Személyes pénzügyek Lusták a fiatalok? Virágzanak a mamahotelek
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 09:22
Sokan nagyon szeretnének, de képtelenek kirepülni a családi fészekből.
Ingatlan Jó nagy bajban a fiatalok - 30 éves korukig csak a mamahotel marad?
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 12:30
A lakással még nem rendelkező fiatalok többsége arra számít, hogy 30 éves kora előtt nem juthat saját ingatlanhoz. A többiek arra számítanak, hogy legalább az ár felét hitelből fizetnék, erre minden második fiatal hajlandó. Családi támogatásra nem mindenki számít, ugyanakkor a szülők készek akár éveken keresztül támogatni a gyerekek kirepülését, elsősorban megtakarítással. De mennyivel, és mire elég ez?
Személyes pénzügyek Egyetemre megy a gyerek? Most megtudhatod, mire költi az apanázst
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 10:15
Kihirdették a ponthatárokat, a fiatalság már nagyban készül az egyetemre és a főiskolára. Ez az időszak az albérletkeresésről, ráhangolódásról szól, a szülőknek azonban adott esetben nem csak a tandíjat, de a gyerek zsebpénzét is finanszírozni kell. Márpedig ebből egy világba kiszabaduló fiatal annyit képes kérni, amennyit nem szégyell. De miből tudhatjuk, hogy a pénz tényleg tankönyvre ment és nem a hallgatói klub kocsmájában landolt? Adunk pár tippet, hogy ne apadjon el a családi kassza.
Karrier Élve eltemetve – miért zárkózik be félmillió fiatal?
Balkó Rita | 2016. szeptember 13. 20:02
Nincs munkájuk, nem járnak iskolába, és sosem jönnek ki a szobájukból: jelenleg több mint félmillió japán fiatal él városi remeteként a négy fal között. A sokszor beteges elzárkózásnak azonban nem a lustaság az oka, hanem a rettegés. Félnek az emberektől, a társadalomtól, a megbélyegzéstől. A jelenség az érintetteken kívül a családokra és a gazdaságra is óriási terhet ró – és már nem kell Japánig mennünk, hogy élő példát találjunk.
Karrier Döbbenetes számok: ennyi fiatalnak nincs munkája
Privátbankár.hu | 2015. október 9. 08:30
Globálisan a fiatal munkaerő közel 43 százaléka vagy munkanélküli, vagy van ugyan munkája, de szegénységben él - szerepel a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Globális foglalkoztatási trendek a fiatalok körében 2015 című kiadványát összefoglaló tájékoztatásban.
Karrier Mást szeret a magyar fiatal Tiszán innen és Tiszán túl
Privátbankár.hu | 2013. április 18. 22:15
Továbbra is a család és az anyagi biztonság határozzák meg leginkább a magyar fiatalok élettel való elégedettségét. A kelet- és nyugat-magyarországi városokban élő 19-29 évesek elért céljaikkal kevésbé elégedettek, mint a központi régióban élő kortársaik.
Ingatlan A piac és az állam is kedvez az első lakást vásárlóknak
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 17:30
Az Otthon Centrum felmérése szerint, arányaiban több 30 éven aluli fiatal vásárol lakóingatlant napjainkban, mint 2007-ben. A fiatalok, a 10-15 százalékkal olcsóbb, Budapesten átlagosan 13-, vidéken 8-9 millió forintos és az idősebb korosztályokhoz képest 10-15 négyzetméterrel kisebb alapterületű lakásokat keresik.
Személyes pénzügyek Ennél már csak jobb jöhet? Bizakodók a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 11:00
A megkérdezett fiatalok 51 százaléka már aktív kereső, 22 százalék pedig diák - derül ki a K&H pályakezdők jóléti index felmérésből, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek az életükkel. A jelennel inkább elégedetlenek a fiatalok, a jövővel kapcsolatos elképzeléseik azonban kifejezetten optimisták, 67 százalék számít pozitív változásra.
Vásárló Ki fog olvasni a jövőben, és mit?
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 17:30
A fiatalok 7 százaléka olvas naponta, további 16 százalékuk heti rendszerességgel - derül ki az Ipsos felméréséből. Akik nem olvasnak rendszeresen azzal indokolják, hogy nincs rá idejük, nem érdeklődnek az olvasás iránt, vagy drágák a könyvek. A szakmunkás végzettségűek olvasnak a legkevesebbet, és ők indokolják a leggyakrabban ezt a magas könyvárakkal.
Vásárló A mai magyar fiatalok legszívesebben BMW-vel járnának vásárolni
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 09:45
Idehaza az autómárkák ismertségét tekintve minden ötödik fiatalnak a BMW jut először eszébe. A legnépszerűbb márkának tízből hatan az Opelt tartják a Suzuki mellett.
Makro / Külgazdaság Az előző generáció hibáit nyögik a mai fiatalok
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 08:37
Az előző nemzedékek hibái miatt a mai fiatalokat sújtó és egyre nagyobb méreteket öltő munkanélküliség a legnagyobb probléma az Európai Unióban, a közösségnek azonban minden adottsága megvan ennek kezeléséhez - mondta Angela Merkel Berlinben. A kancellár még életében nem gondolkodott ennyit Görögországról.
Személyes pénzügyek A 32 éveseknek csak a fele dönt önállóan pénzügyeiről
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 15:21
A fiatalok egyre korábban kerülnek kapcsolatba banki szolgáltatásokkal - derül ki a Xallis Consulting Kft. által végzett országos reprezentatív felmérésből, amely a TakarékPont megbízásából, 500, 14 és 32 év közötti fiatal megkérdezésével készült.
Karrier Keveset keres? Lett volna boldogabb korábban!
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 14:59
A boldogság gazdagít? Brit kutatók egy csoportja szerint igen, azt találták ugyanis, hogy akik tizenévesen boldognak vallották magukat, fiatal felnőttként jobban kerestek.
Karrier Hogy lesz nekem első állásom? Munkakeresési tippek válság idejére
Czervan Andrea | 2012. november 19. 11:06
Az egyre növekvő munkaerőpiaci versenyben fontos a minél korábbi és minél sokrétűbb tapasztalatszerzés, amellyel talpraesettnek és önállónak tűnhetünk a munkáltatók szemében. Ha már az első "igazi" állás keresésénél tartunk, koncentráljunk az általunk kiszemelt szervezetekre és munkakörökre. Pályakezdőként érdemes tisztában lenni a munkáltatóknak járó kedvezményekkel, a várható bérekkel és a mobilitási lehetőségekkel is.
Ingatlan Hogy lesz nekem lakásom? Tippek az első ingatlan vásárlásához
Füstös Móni | 2012. november 16. 10:00
A fiatalok életében egyik legfontosabb, mégis legnehezebb lépés az első lakás megvásárlása. Nem csak pénzügyi nehézségeket jelent, hanem nagy döntés is, ráadásul a legtöbben tapasztalat híján nem is tudják, mire kell figyelni, hogyan kezdjenek egyáltalán hozzá. Mekkora lakást válasszanak? Használtat vagy újat vegyenek? Hol vásároljanak lakást? Utánajártunk.
Karrier Minden negyedik spanyol munkanélküli
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 11:05
Spanyolországban rekordszintű, 25,02 százalékos volt a munkanélküliség az idei harmadik negyedévben, az euróövezetben ez a legmagasabb arány. A 15-29 évesek 17 százalékának nincs munkája: ez a korcsoport itthon is veszélyeztetett.
Makro / Külgazdaság Kínában sem kellenek a friss diplomások
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 12:22
Egy kínai állásportál összesítése szerint a gazdaság lassulása, a munkaerő-piaci aránytalanságok és az oktatási rendszer gyengeségei miatt több százezer friss diplomás van ma munka nélkül Kínában.
KKV Indul a pályázat: 12 milliót is kaphatnak a fiatal gazdák
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 13:53
Mától augusztus 16-áig négymilliárd forintra pályázhatnak a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságuk elindításához. Azok a 18 és 40 év közötti gazdák indulhatnak a pályázaton, akik először kezdenek gazdálkodni, megfelelő szakmai tudással rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik.
Karrier Fiatalság - munkanélküliség: a magyaroknak is van mitől félni
Nagy Zsófia | 2012. május 30. 06:20
Az ILO legfrissebb prognózisa szerint idén is folytatódik a kedvezőtlen trend és világszinten egyre több fiatal munkanélküli lesz. A kedvezőtlen folyamatok eddig sem az uniót, sem pedig Magyarországot nem kerülték el és a jövőben sem fogják. A legrosszabb helyzetben a magyar pályakezdők közül a diplomások és az alacsony képzettségűek vannak.
Karrier Rekord: Minden második fiatal magyar felnőtt külföldre szeretne menni
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 16:02
Az elmúlt húsz évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya: mára minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol, a fiatalok közül minden második. Mindez egy néhány éve tartó egyértelműen növekvő trend eredménye, 2010 óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy kivándorlást tervezők aránya.
Karrier Idén 75 millió fiatalnak nem jut majd állás
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 07:55
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) felmérése szerint a fiatalok munkanélküliségi rátája világszerte kiugróan magas marad az idén is, legalább 2016-ig nem várható csökkenés. Idén a fiatalok munkanélküliségi rátája 12,7 százalék lesz, amely megegyezik a válság 2009-es csúcsában tapasztalat értékkel. Összességében 2012-ben 75 millió fiatal lesz munkanélküli.
Személyes pénzügyek Havi 21 ezer az átlagzsebpénz - egyre korábban bankolnak a tinik
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 11:53
Egy friss kutatás szerint a fiatalok egyre korábban kerülnek kapcsolatba a bankokkal - igaz, nemzetközi összehasonlításban még van mit behoznunk. A mai 14-17 évesek 82%-nak már volt bankszámlája 17 éves korára, míg ugyanebben az életkorban ez az arány a most 25 évesek körében még csak 43%. Átlagosan havi 21 ezer forintból gazdálkodnak a tinédzserek.
Vásárló Ilyen kozmetikumokat vásárolnak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2012. április 9. 10:06
A fiatalok legalapvetőbb kozmetikai cikkei közé tartozik a fogkrém, a sampon, a tusfürdő és a dezodor, a 20-25 éves korcsoportra ugyanakkor sokkal jellemzőbb a regeneráló jellegű termékek megvásárlása, míg a 15-19 évesek jobban ügyelnek a száj- illetve fogápolásra.
Személyes pénzügyek Anyásak a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 17:30
A 15-18 év közötti fiatalok közül szinte mindenki a szüleivel lakik együtt, de a náluk idősebbek, a 19-25 év közöttiek háromnegyede is otthon maradt, nem költözött el. Az önállósultak is elég intenzíven tartják a kapcsolatot: hattizedük legalább hetente, további kéttizedük havi több alkalommal találkozik felmenőivel – áll az Ipsos felmérésében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG