<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fiskális
Makro / Külgazdaság Agyő, megszorítások - hogyan lehetne végre a gazdaságot felgyorsítani?
Eidenpenz József | 2016. június 9. 13:12
Nyolc évvel a válság kirobbanása után még mindig lehangoló a globális növekedés – mondja Forián-Szabó Gergely befektetési igazgató. A monetáris élénkítés lehetőségei kimerülőben vannak, a jegybankok már ellőtték puskaporuk nagy részét. Magyarországon is közeledünk ehhez.
Makro / Külgazdaság Londonból jó hírek jöttek: hisznek a magyar növekedésben
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 25. 17:01
Az alapkamat-csökkentés ma már nem az egyetlen, sőt nem is a fő eszköze a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris enyhítési folyamatának, amely több fronton zajlik - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Makro / Külgazdaság Nemcsak Matolcsy ekézi Roubinit – Tipptaksaméter 3.
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 16:01
Másutt is vitatkoznak a közgazdászok Nouriel Roubinivel, aki három és fél éve már, hogy a következő évre folyamatosan a recesszió kiújulását, a W alakú válság forgatókönyvét várja. Ha visszanézzük az előrejelzéseit, egyes részletekben igaza lett ugyan, de az olyannyira várt duplaalj az USA-ban eddig sehogy sem következett be.
Makro / Külgazdaság EB: Magyarországnak az államadósság csökkentésre kell koncentrálni
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 09:05
Magyarország rövid távon nincs kitéve fiskális fenyegetettségnek - állapította meg az Európai Bizottság a közpénzügyek uniós helyzetéről kedden közzétett átfogó jelentésének Magyarországról szóló részében.
Makro / Külgazdaság Matolcsy növekedési programot akar, de nem tudni, miből
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 16:42
Növekedést és munkahelyteremtést erősítő programot terjeszt a kormány elé a következő hetekben Matolcsy György, amit pénteken Luxembourgban jelentett be az európai uniós tagországok pénzügyminiszteri találkozójáról tartott sajtótájékoztatóján. Egy fiskális unióhoz kötelező érvénnyel Magyarország egyelőre nem kíván csatlakozni - szögezte le. Az ehhez szükséges forrásokról nem beszélt.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG