Genetika
Agrár Genetikai áttörés: forradalom jön a mezőgazdaságban 
Gáspár András | 2019. január 4. 17:03
A fotoszintézis évmilliárdokkal ezelőtt indult be a bolygón, és az élet egyik alapfolyamatává vált - a légköri körülmények azonban sokat változtak azóta. Amerikai tudósok most génmódosítással sokat javítottak a kapcsolódó folyamatok hatékonyabbá tételén - biztosan kell hozzá egy évtized, de a kutatás olyan mezőgazdasági forradalomhoz vezethet, ami rengeteget javíthat a növekvő népesség élelmezésén. A dohánynövénynél 40 százalékos fejlődést értek el, most a burgonya következik, aztán a többi élelmiszernövény - azt ígérik, a felfedezésen nem fognak nyerészkedni.
Vásárló Istent játszunk: miliméterpapíron tervezzük a következő generációt? 
Balkó Rita | 2018. június 1. 19:13
A génmódosítást már számtalan más területen alkalmazza a tudomány, ám az emberi DNS módosítása – bár már bevett gyakorlat – valamiért mégis negatív megítélés alá esik. Márpedig a jövő abba az irányba mutat, hogy hamarosan a gyerekeinket is magunk tervezhetjük, mielőtt egyáltalán megfogannának. Disztópia vagy ez az emberiség lehetséges jövője? A BrainBar konferencián jártunk.
Vásárló Hatalmas lépés az orvosoknak: megvan az Alzheimer-kór ellenszere? 
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 20:31
Az Alzheimer-kór évtizedek óta kísérti az emberiséget, és talán a rák mellett az egyik legszörnyűbb betegség, amely végezhet velünk. Az önállóság fokozatos elvesztése és az emlékezetkiesés nem csak a beteget, de annak környezetét is megviseli. Most először sikerült emberi agysejtekben semlegesíteni az Alzheimer-kórt okozó gént.
Makro / Külgazdaság Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét? 
Balkó Rita | 2018. február 19. 20:20
A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.
Személyes pénzügyek Győzd le a szüleidtől örökölt rossz pénzügyi szokásokat 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 18. 12:54
Megfigyelted már valaha, hogyan kezelték a pénzt a nagyszüleid? Vagy milyen véleménnyel voltak róla a szüleid? A környezeted és a génjeid meghatározzák azt is, te hogyan viszonyulsz a pénzhez. Ha túl spórolós vagy túlköltekező vagy, érdemes a múltban is körülnézni, hogy mi lehet ennek az oka, mert csak így tudsz könnyebben változtatni a rossz pénzügyi szokásaidon.
Karrier Elhunyt Czeizel Endre 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 10. 10:29
A tudós hétfő hajnalban hunyt el, leukémiás volt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG