Guam
Makro / Külgazdaság Ma óriási hadgyakorlat kezdődik a világ legforróbb térségében 
Káncz Csaba | 2018. június 7. 08:33
Egy esetleges katonai konfliktus esetén Indiára és Ausztráliára jutna a feladat, hogy blokád alá vegye a Kínát ellátó déli tengeri szállítási útvonalakat. Peking stratégiai bombázókat telepített a vitatott Spratley-szigetekre, ahonnan azok képesek elérni a Malakkai Szorost. Indiának szánt gesztusként az amerikai haditengerészet Csendes-óceáni parancsnokságát átnevezték Indo-Csendes-óceáni Parancsnoksággá.
Makro / Külgazdaság Atomtámadás miatti vészhelyzetet hirdetettek az amerikai szigeten 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 16. 06:07
Guam szigetén, melyet egy hete fenyeget Észak-Korea, annyira éber lett mindenki, hogy valaki már azt hitte, ott a bomba, és két rádión keresztül riasztást adtak le, hogy veszélyben a lakosság. Még jó hogy éjjel, és hogy már amúgy is kevesen hallgatnak hagyományos rádiót. Aki hallotta, rémesen érezhette magát, várva az atombombát.
Makro / Külgazdaság Kim Dzsong Un elhalasztja Guam megtámadását 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 15. 15:03
Az észak-koreai diktátor elhalasztotta a döntést, hogy kilője-e Guamra a tervezett négy rakétát, miután ezt eredetileg augusztus közepére ígérte, és most itt az időpont. Most megvárja, mit lép amerikai ősellensége, Dél-Korea pedig aktivizálja magát, és megpróbál hatékonyabban közbenjárni a háború elkerülése érdekében.
Makro / Külgazdaság Ne nézz a villanásba, keress menedéket – Guam felkészült az atomtámadásra 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 14. 06:07
Nemrég Hawaii jelentette be, hogy polgári védelmi gyakorlatba kezd, de azóta az észak-korai diktátor már Guamot fenyegeti rakétáival, így most ott jött el a felkészülés ideje. Mindenesetre kiadták az instrukciókat, noha bíznak benne, hogy ha jön is ellenséges rakéta, leszedik időben. Nézzük, mi a teendő, ha gombafelhőt látunk.
Makro / Külgazdaság Trump fenyegeti Észak-Koreát, az válaszul megjelölte atomtámadása célpontját 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 9. 15:00
Eldurvult a szócsörte a két fél között, ez esetben az amerikai elnök kezdte, ami nem feltétlenül volt ésszerű, a cselekvésnek több értelme lenne. Ez így olyan, mint a haragos gyerekek között, viszont Kim Dzsong Unból ki is nézzük, hogy félelmében tényleg elhajít egy atomfegyvert, még ha ez népe utolsó napja is. Mindez Nagaszaki évfordulóján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG