<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Handelsblatt
Makro / Külgazdaság Öt ok, amiért idén sem bukik meg az Orbán-kormány
Wéber Balázs | 2019. január 23. 13:10
Míg az ellenzék egysége törékeny és a szakszervezetek gyengék, addig Orbán Viktor politikailag erős, uralja a médiát, ráadásul a gazdaság is virágzik. Emiatt a kormány a túlóratörvény-ellenes tüntetésekbe sem fog belebukni, írja a Handelsblatt. A német lap szerint a törvényt a szakemberhiánnyal küzdő külföldi cégek érdekében hozták, és bár néhány szakszervezet általános sztrájkkal fenyeget, ettől a német cégek nem rezzentek össze.
Vásárló Jön a szuperolcsó Volkswagen, ami nem is Volkswagen
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 11:49
Szuperolcsó autót fejleszt a német Volkswagen csoport, a 7500 eurónál (2,3 millió forint) alacsonyabb árú kocsi 2016 végén kerülhet a piacra.
Pénzügyi szektor Újabb pletykák: ez a három bank vonulhat ki Magyarországról (frissítve)
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 10:44
A BayernLB mellett az amerikai General Electric és a belga KBC is eladná magyarországi bankját, az osztrák Erste Bank és a Raiffeisen viszont nem akar kivonulni - írta csütörtökön a Handelsblatt egy kelet-európai összeállításában. Nem érdemes azért nagy összegben fogadni erre.
KKV Ezreket bocsát el a T-Systems
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 09:56
Lapértesülés szerint a Deutsche Telekom átszervezi T-Systems informatikai szolgáltató leányvállalatát és ennek keretében mintegy 6 ezer alkalmazottat készül elbocsátani.
Vásárló Hogy csinálják? Csökken az eladósodottság, nő a vagyon Németországban
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 16:56
Évek óta folyamatosan gyarapszik a német háztartások vagyona, csak egy-két átmeneti visszaesés volt.
Makro / Külgazdaság Újabb remény a magyar iparnak - idén is csúcsot dönthet a német export
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 13:18
A tavalyi rekord után idén tovább bővülhet a német külkereskedelem.
Vásárló Ez lesz a holnapi újságban: a Skoda nagy dobásra készül
Privátbankár.hu | 2013. március 3. 17:20
Legkésőbb 2017-re piacra kerülő új SUV modell kifejlesztésén dolgozik a cseh Skoda autógyár - számolt be vasárnap a Dow Jones hírügynökség a Handelsblatt egy holnap megjelenő cikkkére hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Itt az aggasztó előrejelzés az IMF-től
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 10:59
A Nemzetközi Valutaalap lefelé módosítja a világgazdaság és a német gazdaság, valamint az euróövezet és a nagy feltörekvő gazdaságok növekedésére adott előrejelzését - írta a Handelsblatt.
Makro / Külgazdaság Német lapok: késni fog a trojka jelentése a görögökről
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 15:47
Német lapok szerint szeptember helyett legkorábban október elejére készül el a nemzetközi hitelezői trojka jelentése a görögországi reformok alakulásáról. A beszámolót szeptember második hetére várták.
Karrier Keveset fizet a főnök? Adjon neki ötleteket!
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 13:21
Százmillió eurós nagyságrendben érnek el megtakarítást német óriáscégek az alkalmazottaktól származó ötletek megvalósításával. Elsősorban Németországban befogadóak a vezetők az alkalmazottak ötleteire, amelyeket nagyon nagy pénzekkel hajlandóak jutalmazni.
Makro / Külgazdaság Megdőlt a tabu? Először beszélt Görögország kiválásáról az EKB
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 12:18
Először beszélt nyilvánosan az Európai Központi Bank (EKB) vezető tisztségviselője Görögország esetleges kiválásáról az euróövezetből. A görögök ne is álmodjanak a feltételek újratárgyalásáról, ha bent akarnak maradni a klubban.
Makro / Külgazdaság A válság ára: csúcson a német államadósság
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:55
Németország államadóssága 2011-ben minden korábbinál nagyobbra nőtt, egy négytagú családra vetítve az adósság megközelítette a 100 ezer eurót, ami jóval több, mint az ilyen családok átlagos jövedelme egy teljes évben. Az adósság elsősorban az euróövezet válsága miatt emelkedett rekordszintre.
Karrier Németországban az idős munkavállalóknak is van hely
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 08:41
Németországban egyre jobbak az idősek munkavállalási lehetőségei, az elmúlt évben tovább emelkedett az idősek foglalkoztatottsága, a 60-64 éves korosztály negyedének van munkája. Az adatok alapján a 60 év feletti munkavállalók továbbra is keresettek a német munkaerőpiacon.
KKV Újabb Opel gyár húzhatja le a rolót
Privátbankár.hu | 2012. március 24. 07:50
Leépítések és gyárbezárások fenyegetnek ismét az Opelnél, pénteki német sajtóhírek szerint a 2010-es elbocsátási hullám után hamarosan további két üzemet számolhatnak fel a veszteséges európai autógyártó cégnél.
Karrier Politikai csaták a vezető európai pénzintézetek élén
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 13:09
Nem számíthat második mandátumra júliusban lejáró megbízatása után Thomas Mirow, a kelet-európai beruházásokat támogató Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) német elnöke, a pozíciót valószínűleg egy francia jelöltnek kell átengedni - írta a Handelsblatt.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy mennyit keres Németország a válságon
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 13:01
Német lapok szerint egyelőre nyereséges Németországnak az euróövezeti válság kezelése, a súlyosan eladósodott Görögország már csaknem 400 millió euró kamattörlesztést teljesített a német kölcsönökért. A jelentős garanciavállalás miatt is erős a német érdekeltség abban, hogy Görögország az euróövezet tagja maradjon, hiszen ha elhagyná az övezetet, akkor le kellene hívni a garanciákat.
Makro / Külgazdaság Amire nem is figyeltünk: baj van a norvég gazdasággal
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 15:56
Norvégiában a lakossági hitelállomány meghaladta a lakossági jövedelem 200 százalékát, a Nemzetközi Valutaalap szerint kockázatos egyensúlytalanság alakult ki, amely veszélyeztetheti a skandináv ország gazdaságát. Az IMF lakáspiaci válságtól tart. Gond lehet abból is, hogy sokan skandináv devizákba menekítették a pénzüket az elmúlt hónapokban.
Makro / Külgazdaság Gyors megegyezést sürget Magyarországgal az EBRD elnöke
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 18:46
Gyors együttműködést sürget Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap, illetve az Európai Unió kapcsolatában az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke, aki egy lapinterjúban hangsúlyozta, hogy a válságot a gazdasági növekedés beindításával lehet megoldani, az EBRD ezért továbbra is rekord szinten tartja finanszírozási aktivitását.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló