<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Határidős piac
Részvény / Deviza / Áru Egy igen gazdag nő elbukta vagyona felét
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 13:43
A hölgy történetesen Hongkong leggazdagabb asszonya volt, de fő vagyonelemét, cégét durván leértékelte a tőzsde az idei évben.
Részvény / Deviza / Áru Jöhet még meglepetés, mindenki téved a bitcoinnal kapcsolatban?
Eidenpenz József | 2017. december 13. 06:06
A bitcoin vad ingadozása lassult, miután bevezették egy határidős árutőzsdére. Lehet, hogy vége a vadnyugatnak, és konszolidálódik az ármozgás? A tőzsdei bevezetésnek lehet ilyen hatása, van ugyanis egy új spekulációs lehetőség, havi több százalékos hozammal. Havi 2-4 százalékért sok új vevő jelentkezhet.
Részvény / Deviza / Áru Húsz százalékos robbanással debütált a bitcoin a való világban
Eidenpenz József | 2017. december 11. 12:50
Megvolt a nagy nap, a bitcoin “vörös napja”, bevezették az egyik hagyományos amerikai tőzsdére, így végre hivatalos termékké vált. Ez sok várakozással ellentétben nem okozott nagy kilengést az árfolyamban, sőt újabb emelkedés vette kezdetét. Az újabb árfolyambecslések még vadabbak, mint a korábbiak, a láz tovább tart, miközben pár száz guru tartja kezében a piac nagy részét.
Részvény / Deviza / Áru Indulhat a kereskedés az ördög művével
Fellegi Tamás | 2017. december 7. 18:30
Rövidesen kötni lehet egy egész különös termékre: a határidős bitcoin kontraktusra. Van, aki a tőkeáttételest kereskedést eleve ördögtől valónak tekinti, másik a bitcoint ítélik meg hasonlóan, miután nem csak, hogy nincs belső értéke, de egyelőre szabályozás hiányában el is lophatják a tulajdonosoktól, kártérítés nincs. Az árfolyam mindazonáltal száguld.
Részvény / Deviza / Áru A shortos nem mindig ellenség, lehetett nagyot szakítani még stagnáló olajárakkal is
Eidenpenz József | 2017. március 16. 06:06
Az utóbbi években azok jártak jobban, akik eső olajárakra spekuláltak, sokszor még akkor is, ha nem a legjobbkor szálltak be, nem is arra ment a piac. Az olajpiacon a shortolás hosszabb távon sokkal kifizetődőbb volt, mint emelkedő árakra játszani, és még az autósoknak is a szemébe lehet nézni. De lehet, hogy a jövőben éppen ellenkező taktikával lehet majd sokat keresni.
Részvény / Deviza / Áru Vagyonokat lehetett keresni és bukni: újraéledhet a legendás piac
Fellegi Tamás | 2016. december 8. 10:59
A Budapesti Értéktőzsdét a 90-es évek második felében és az ezredfordulón óriási élet, pörgő kereskedés, szárnyaló árfolyamok, majd időnkénti összeomlások jellemezték. Akinek kevés volt a részvényekkel kereshető pénz, a határidős BUX piacára merészkedett. Ezt a szegmenst szeretné a tőzsde most újra felpörgetni.
Állampapír / Kötvény Ilyen még nem volt, a tíz éves hozam is mínuszba zuhant
Eidenpenz József | 2016. június 14. 12:12
Történelmi rekordot döntött ma délelőtt a tíz éves német államkötvények hozama, először süllyedt le a nulla alá, mínusz 0,034 százalékig. Annyiban ez nem meglepő, hogy már napok óta esik a hozam, és a rövidebb futamidőkön már régebben is negatív volt, illetve más európai országokban is az.
Részvény / Deviza / Áru Öt dolog, ami miatt újra olcsóbb lehet a benzin
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 18:00
Számos jel mutat arra, hogy a kőolaj és vele a benzin ára még nagyot eshet a közeljövőben. Az alacsonyabb ár ellenére még nő is a kitermelés, nem csökken. A kitermelők, a bennfentesek sem igazán bíznak az emelkedésben, és előre eladják jövőbeli termelésüket is. A készletek magasak, sőt félig kitermelt titkos tartalékok húzódhatnak meg a földben.
Vásárló Áremelkedés jön? Egyre több a kávéivó és egyre kevesebb a kávé
Privátbankár.hu | 2015. március 7. 13:49
Idén a globális kávéfogyasztás növekedésére, és a következő hónapokban a kávé világpiaci árának emelkedésére számít Mauricio Galindo, a Nemzetközi Kávészervezet, a ICO egyik vezetője.
Részvény / Deviza / Áru Származtatott ügyletek: két hét múlva lejár a határidő!
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 15:43
Néhány napon belül hatályba lép a határidős és opciós ügyletek kötelező jelentése, amelyet egy uniós tőkepiaci rendelet ír elő a szerződést kötő piaci szereplők számára. Az adatközlési kötelezettség alól csak a magánszemélyek a kivételek, a velük kötött ügyleteket a pénzintézetek csak saját nevükben jelentik le. A felkészülést sokan az utolsó pillanatra hagyták.
Részvény / Deviza / Áru Megneszeltek valamit? Kik shortolják az OTP-részvényeket?
Eidenpenz József | 2013. július 31. 06:10
Tavaly ősz óta folyamatosan növöget az OTP árfolyamának esésére játszó intézményi pozíciók értéke, de júniusban és júliusban különösen megnőtt. Két új szereplő is megjelent a piacon, az egyik nem sokkal a nagy áresések előtt. A BÉT-en is sok milliárd forint az OTP-részvény határidős kötésállománya.
Deviza / Áru Öt módszer a bitcoin shortolására, sok offshore-ozással
Eidenpenz József | 2013. május 1. 19:01
Miután a bitcoin nevű számítógépes fizetőeszköz túl van egy hatalmas spekulációs felfutáson és visszaesésen, nem omlott össze teljesen, sokan hisznek benne és próbálják továbbfejleszteni. Egyre többen foglalkoznak azzal, hogy shortolni is lehessen, a legtöbben azonban offshore-gyanús cégek.
Részvény / Deviza / Áru Május 15-én indul a külföldi részvényekkel a határidős kereskedés
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 15:28
A Budapesti Értéktőzsde 2012. május 15-től elindítja a külföldi részvények határidős kereskedését. E naptól tíz új részvényalapú határidős termék válik elérhetővé, amelyek alaptermékét a BÉTa-piacra korábban bevezetett tíz leglikvidebb külföldi részvény képezi.
Deviza / Áru Kereskedés szabadesésben: újdonság a Saxo Banktól (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 16:00
iPhone-ra és Androidra írt kereskedési platformokkal tör be a mobilpiacra a Saxo Bank. Bárhol, bármikor kereskedhetünk - ezt egy 800 méteres szabadesés közben végrehajtott devizapiaci tranzakcióval is bebizonyították
Részvény / Deviza / Áru Próbálgatják az ügyfelek az OTP új szolgáltatását
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 09:38
Az OTP Bank Nyrt. befektetési szolgáltatási tevékenysége keretében OTP részvényre vonatkozó határidős ügyfélmegbízás végrehajtása érdekében a kockázatok fedezése miatt március 1-jén 600 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 3996 forintos átlagáron.
Részvény / Deviza / Áru Határidős részvényekkel jelentkezik az OTP Treasury
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 08:02
Az OTP treasury részlege befektetési szolgáltatási tevékenysége keretében új termékkel bővítette termékpalettáját. A bevezetésre kerülő új termék keretében az OTP Bank ügyfélmegbízás alapján határidős OTP-részvénykontraktusra biztosít árat.
Részvény / Deviza / Áru Sokan beneveztek a januári BUX-derbire
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 16:05
A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma emelkedett januárban az előző hónaphoz és tavaly januárhoz képest is, a határidős részvényforgalom azonban nagyot zuhant.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG